• Nisan 05, 2022

    Yönetmen: Tomoe Makino
    Stüdyo: Liden Films
    Tür: Dram, Komedi
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/10


    İzleyebileceğiniz en tatlı, en güzel anime!

    Son yıllarda Dororo’dan sonra beni en çok etkileyen anime Kotaro Lives Alone, ya da orijinal ismiyle Kotoro wa Hitorigurashi oldu. Aslında oldukça eğlenceli bir yapısı olmasına rağmen içinde bir o kadar da dram barındıran bir anime bu. Yer yer sizi bolca güldürürken yer yer hüngür hüngür ağlatabiliyor. Zira bazı sahnelerde feci ağladım:( Anime tek başına bir apartman dairesine taşınan dört yaşındaki Kotaro’nun hikayesini anlatıyor. Dört yaşında mı? Evet, en azından bi on yaşında olsaydı sanki daha mantıklı olurdu ama neyse! Kotaro, Samuraylar döneminde yaşayan birisi gibi konuşan (favori animesi Tonosaman sayesinde), yaşına göre olağanüstü zeki ve bilge, ayrıca büyük bir centilmendir. Bu yüzden iletişim kurduğu herkesin çabucak sempatisini kazanır. Başlangıçta sevimli, komedi tarzı bir anime izlenimi veresede bölümler ilerledikçe Kotaro’nun geçmişi hakkında daha fazla şey öğreniyoruz ve kalbimiz burkuluyor. Kotaro’nun bu kadar olgun ve sorumluluk sahibi olmasının, yalnız yaşamasının aslında çok dramatik bir sebebi olduğu ortaya çıkıyor; ailesi!


    Kotaro, ailesi tarafından fiziki ve psikolojik şiddet görmüş bir çocuktur. Üstelik ailesinin ona karşı olan kötü davranışları için kendisini suçlamaktadır. Zayıf birisi olduğu için ailesinin ona kötü davrandığına inanır. Güçlü bir birey olursa ailesi ile mutlu olabileceğini düşünür. Bu yüzden kendisini geliştirip sürekli güçlenmeye çalışır. Kotaro bilgeliği ve azmiyle çevresindekileri etkiler ve yeni taşındığı binada aslında hiç sahip olmadığı sevgiyi ve aileyi komşularında bulur. Kotaro binaya taşınır taşınmaz komşuları ile tanışmak için tek tek kapıları çalar. Onlara tanışma hediye olaraktan en kaliteli peçetelerden verir. Peçeteler, Kotaro için çok önemlidir ve maalesef bunun çok ama çok acıklı bir hikayesi var :( Pek başarılı olamamış bir mangaka olan Susumu Karino, Kotaro’nun kapı komşusudur. Kotaro evde banyo olmadığı için her akşam hamama gider. Her gün yıkanmadığı takdirde kötü kokacağını ve insanların ondan uzak duracağını düşünür. Aslında umursamaz ve rahat bir tip olan Karino'nun kalbi Kotaro’nun tek başına akşamları dışarı çıkmasına el vermez ve her akşam sırf tek başına sokaklarda dolaşıp başına bir iş gelmesin diye Kotaro ile hamama gitmeye başlar. Bu şekilde başlayan dostlukları yer yer bir baba oğul yer yer bir abi kardeş ilişkisine dönüşür. Binadaki ayrıca konsomatrislik yapan Mizuki ve bir yakuza olan Isamu oturmaktadır. Bu dört yalnız karakter zamanla bir aileye dönüşür. Yakuza Isamu’nun hareket eden kıyafetini çok sevdiğimi hemen belirteyim. Evet, hareket eden bir kıyafeti var, izleyin ve görün :)


    Karakterler ve hikayenin akışı çok başarılı. Animenin çizimleri ise basit ama oldukça güzel. Cıvıl cıvıl renkler kullanılmış. Kotaro’nun gözleri başlarda biraz ürpetici gibi gelse de bölümler ilerledikçe inanılmaz sevimli görünmeye başlıyor. Özellikle tahtadan katanası ile güçlü görünmeye çalıştığı halleri onu daha da sevimli yapıyor. Animenin opening’i çok güzel. Eğlenceli bir opening ile başlayan Kotaro daha sakin bir müzikle bitiyor. Genellikle bölümlerde benzer şekilde eğlenceli başlayıp dramatik şekilde bitiyor. Bu arada Kotaro erkek ama seslendiren Rie Kugimiya isimli bir kadın seyyu. Genellikle animeler de cinsiyeti fark etmezsiniz çocukları kadınlar seslendiriyor zaten. Karino karakterini ise Kuroko no Basket, Haikyuu!! ve son dönemde oldukça popüler olan animelerden Boku no Hero Academia’nın Eijiro Kirishima’sını seslendiren Toshiki Masuda seslendiriyor.

    Anime Mami Tsumura tarafından yazılan aynı isimli mangaya dayanıyor. 2015’te başlayan manga günümüzde de devam ediyor. Bu sebeple Kotaro ve sevimli komşularının maceralarının animesinin devamının gelmesi bekleniyor. Manga serisi çok popüler olunca 2021'de on bölümlük bir live-action dizisine uyarlanmıştı. Anime serisi olarakta Netflix’te yayınlandı ve bence en iyi Netflix orijinal anime serisi oldu. Animenin yapım şirketi Tokyo Revengers, Arslan Senki, Berserk animeleri ile ünlü olan Liden Films. Umarım en kısa zamanda Kotaro yeni bölümleri ile Netflix’in “çok yakında” bölümünde görünür.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan