• Mart 15, 2023

    Yönetmen: Aya Iizuka
    Stüdyo: Atelier Pontdarc
    Tür: Aksiyon, Komedi, Fantastik, Ecchi
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/6


    Ahh ahh İseaki Ojisan Amca, oysaki ne umutlarım vardı sana karşı. Burada 6 puan verip incelemek, benim bile zoruma gidiyor. İsmi ve kapağını görünce heyecanlandığım bu 2022 yapımı anime, konusuyla benim beklentilerimi tavan yapmıştı. Yıllarca komada kalan bir oyun bağımlısı amca, sonunda komadan çıkıyor lakin artık dünya onun bildiği gibi değildir. Özellikle oyun dünyası çok değişmiştir. Kendisi de komada boş boş zaman geçirmemiş, bir İseaki içerisine doğarak orada fantezi dünyasında yaşamış. Komaya girmeden önceki hayatını sadece Sega oyunlarına adayan amcamız, o oyunlar sayesinde iseaki hayatını kolaylaştırmıştı. Şimdi de komadan çıkıp, iseaki dünyasında öğrendiği büyüleri gerçek hayatta yapıyor. Konu çok tatlı değil mi? Gelin görün ki puandan da anlayacağınız üzere beklentilerim iyi karşılanmadı.

    Yeğeniyle beraber gerçek dünyada yaşamaya çalışırken, bir yandan da yeğenine İseaki dünyasında neler yaşadığını gösteriyor. Açıkçası anime başlarda konu ve işleniş olarak iyi başladı. Çizimler biraz farklı gelebilir lakin ben alıştıktan sonra çizimleri çok sevdim. Konu da iyi işleniyordu ta kii belirli bir bölümden sonra Ecchi kısımları girinceye kadar. Animenin kategorisinde Ecchi yok lakin animede bolca var. Mizah olarak kullanılmış ve benim hiç hoşuma gitmedi. Anime o yola girip çıkamadı zaten, saplanıp kaldı. İlk bölümlerde ecchi olmadan da yapabildiği komedisini ecchi ile bile yapamayınca, ben sıkılmaya başladım. . Bazen o kadar sıkıldım ki kendime Icarus Elran (hafıza silme büyüsü) yapasım geldi. Bir de ana karakter Ork suratlı O kadar düz ki... Lan biraz olsun karakter özelliği göster manyak herif. Hiç karakter gelişimi de yaşamadık


    Animenin hiç mi iyi yanı yok? Tabi ki var, özellikle oyunlara olan göndermelere bayıldım. Çocukluğumda Golden Axe deli gibi oynayan biri olarak bol bol görmek güzeldi. Keza çizimlerin güzelliği, karakterlere de yansımıştı. Ve ilk bölümler çok hoşuma gitmişti. Özellikle Youtuber olma işi çok tatlıydı. Lakin anime bunların dışında pek beklentimi vermedi. Bir de yapım süreci aşırı sancılı geçti. 7.bölümden sonra 4 - 5 ay ara verdiler korona sebebiyle. Hadi onu sineye çektik. Peki kardeşim son bölümü nasıl 2 - 3 ay erteledin ya? Bir bölüm kalmış onu da yayımla işte. Sanki bize baş yapıt çekiyor, son bölüm de tırt zaten. Neyse yapım sürecini animenin puanına etki etmesini istemedim, her ne kadar son bölümü beklemek işkence gibi olsa da siz sıfırdan izleyeceksiniz ve bu problemleri görmeyeceksiniz tıpkı Hellsing Ultimate’nin 6 yılda tamamlandığını görmediğimiz gibi.

    Kısaca İseaki Ojisan Amca beklentilerimi karşılayamadı ve bazı tatlı anılar sayesinde benden 6 puanı aldı. Siz ecchi seviyorsanız benden daha fazla sevebilirsiniz. Özellikle eski sega dönemi çok seviyorsanız ecchi sevmiyorsanız bile izleyin, en kötü ilerlete ilerlete izlersiniz sıkıldığınız yerleri. Çünkü bu tarz oyun dünyasıyla animenin birleştiri pek yapım piyasada yok. O yüzden eşsiz bir konuya sahip olsa da kalite olarak benim için zayıf kaldı. Bir de utanmadan bu daha başlangıç ikinci sezon geliyor diye teaser paylaşmışlar. Yahu daha ilk sezonu doğru düzgün çekemediniz utanmadan teaser ediyorsunuz. Madem o kadar para var son bölümü erken çekseydiniz. Neyse bu konuya aşırı sinirim var zaten siz takılmayın ama. Sağlıcakla ve kaliteli animelerle kalın.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan