• Nisan 06, 2024

    Yönetmen: Shunsuke Nakashige
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2024
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5


    Jujutsu Kaisen’in son sezonunun furyası bittikten sonra hepimiz Solo Leveling’e odaklanmaya başlamıştık. Sosyal medyada, özellikle sırıtan heykeli hepimiz bir kere görmüşüzdür. Geçtiğimiz günlerde Solo Leveling ilk sezonunu tamamladı. Güzel bir sezon muydu? Fena değildi ama abartıldığı kadar var mıydı? Bence yoktu. Bu arada, tam bir aydır siteye yeni bir içerik eklememişiz. Unuttuğumuzdan değil, yoğunluktan diyelim:)

    Öncelikle Solo Leveling’in bir “manhwa” yani Güney Kore mangasından uyarlanma olduğunu belirtmek isterim. Zaten izleyecekseniz ya da izlediyseniz isimlerden anlamışsınızdır. Serinin ünü ülkesini aşan bir popülerliğe kavuşunca Japon arkadaşlarımız da animesini yapmayı uygun görmüşler. Solo Leveling’in dünyasında on yıl önce başka boyutlara açılan geçitler meydana çıkmaya başlamıştır. Bu boyutlarda çeşitli canavarlar yaşamakta ve ortaya çıkan boyutlara müdahale edilmez ise barındırdıkları canavarlar dünyaya geçmeye başlamaktadır. Bu boyutlara Zindan denmeye başlanmıştır ve zindandaki “boss” canavar öldürüldüğünde zindan da ortadan yok olmaktadır. Dünyanın her yerinde en beklenmedik anlarda zindanlar günümüze kadar boy göstermeye devam etmiştir. Bu zindanların zorluk sevileri “S” yani gen güçlüden “E” yani en zayıfa kadar değişkenlik göstermektedir. Peki, bu zindanlara girip canavarlarla kim mücadele etmektedir? FBI? Ulusal muhafızlar? Gece Bekçileri? Hayır, hiç biri. Dünyada da birçok insan özel güçler elde etmiştir. Tıpkı zindanlar gibi S rütbesinden E rütbesine kadar çeşitli güçlere sahip insanlar vardır. İşte bu insanlar kendi kategorilerindeki zindanlara girip canavar öldürmekte, ekmeğini kazanmaktadır. Bu insanlara da Avcı denilmektedir ve A kademe bir avcı için D yahut E kademe bir zindan çocuk oyuncağı iken S kademe bir zindan ölümcül olabilir. Ayrıca bu avcıların güçleri sabittir. Yani C kademe büyücü bir avcı iseniz hep öyle kalırsınız, herhangi bir level atlama yoktur. Kısacası animedeki dünya kocaman bir MMOPRG evrenine dönüşmüştür.

    Bu evrende kahramanımız Sung Jin-Woo. Kendisi E kademe bir avcıdır ve hatta dünyanın en güçsüz avcısı lakabına sahiptir. Herhangi özel bir yeteneği bulunmamakta, sürekli yaralanmaktadır. Günün birinde kotayı doldurmak için katıldığı ekibi ile beraber zindan içinde bir zindan keşfederler ve burada yaşanan olaylar sonucu ölüme terk edilir. Derken kendisini feda ettiği için Jinwoo, “Sistem” tarafından ödüllendirilir ve zindandan sağ çıkmayı başarır. Lakin bir gariplik de vardır. Jinwoo kağıt üzerinde hala E kademe bir avcı olsa da, canavar öldürdükçe level atlamaya ve adeta bir bilgisayar oyunuymuş gibi ekipman – iksirler kazanmaya başlar. Her gün, günlük görevler karşısına çıkmakta ve giderek güçlenmektedir. Jinwoo da bu değişimi aleyhine kullanmaya başlar ve çeşitli olaylar gelişir. ,,,
     
     
    Solo Leveling dediğim gibi bizlere MMORPG tarzında bir anime sunuyor. Yani temaya Goblin Slayer veya Swort Art Online gibi animelerden alışığız. Ben daha çok hayatta kalma tarzı bir şey beklediğim için birazcık hayal kırıklığı oldu ve açıkçası bu tarz serilerin pek meraklısı değilim. Yine de anime kendisini son bölüme kadar izlettirmesini başardı. Jinwoo’nun gelişimini izlemek merak uyandırıcıydı ama iki bölüm arasında pat diye tipi değişince acaba bir bölümü atladım mı diye düşünmeden edemedim. Arkadaş güçleniyor ya, yakışıklılığı da level atlıyor.

    Çizimleri ve müzikleri bakımından anime kaliteli. Emek harcandığı belli ve gerektiğinde kan kullanılmaktan çekinmiyor. İnsan öldürme gibi kimi zaman sert olaylara da girmiyor değil. Yani anlayacağınız Solo Leveling her ne kadar bir oyun tadında ilerlese de aslında daha çok yetişkin bireylere hitap etmekte. İlk paragrafımda dediğim gibi anime fena değil ama neden yüz yılın animesi muamelesi gördü, anlayamadım. Her bölüm çıktıktan sonra internette paylaşımlar durmak bilmedi. Yok şöyle oldu, böyle oldu, of kaynağına ne kadar da sadık, of Igrid çıktı adamım falan derken benim şu ana kadar gördüğüm kırmızı boş bir tenekeydi:) Karakter gelişimi olur ya da olmaz ama yaprak geçse “of” demeye de gerek yok sanırım. 
     

     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan