• Mayıs 01, 2024

    Yönetmen: Cao Cong
    Stüdyo: CompTown , Geek Toys Edit
    Tür: Dram, Gizem, Komedi
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı : 10/6

     
    Yine farklı bir anime ile karşınızdayım. 2023’ün sonlarında yayına başlayıp 13 bölümünde final yapan Migi & Dali, tam aradığım uzunlukta bir anime olmuş. Günümüzde kısa ve daha önemlisi biten güncel anime bulmakta hayli zorlanıyoruz. Migi to Dali ise mangaya sadık kalarak tüm hikayeyi 13 bölümde bitirmiş. Yakın zamanda Mangaka’sının erken yaşta Kanser’den dolayı üzücü vefatı üzerine, animeyi hemen çekmişler onun anısına. (Ekstra alkış) Fakat puanıma bakıp bu animeye haksızlık etmenizi istemem. Çünkü benimki kişisel bir puan, ve animenin eksilerin benim sevmediğim kısımlardan oluşuyor. Ondan böyle bir puan verdim, şimdiden uyarmak istedim. Peki animemizin Konusu nedir? İkiz kardeş olan Migi ve Dali bir aileye evlatlık olarak gider. Ama aile, tek çocuk kabul almak durumunda kaldığı için Bizim deli ikili de bir çocukmuş gibi yapar ve hikaye başlar. Daha fazla detay vermeyeceğim fakat şunu söyleyebilirim; ilk bölümü bitirdikten sonra after credit’i izleyin (Tüm bölümlerde after credit var bu arada, önemliler) İkinci bölümü de izleyin çünkü ana konu yavaş yavaş işleniyor. Ben bu ana konu yani kardeşlerin amacı hakkında, spoiler vermek istemem size sürpriz olsun. Daha çok keyif alırsınız izlerken.

    Anime aslında karanlık bir ton’a sahip olabilirmiş fakat komedi kısımları bolca var. Hem de istemediğim kadar çok var. Kahkaha attırmadı belki, ama beni yer yer gülümsetti. (Bazen de rahatsız etti, komiklik adına çizgiyi aşmışlardı. Bu arada bu çizgilerin aşılması yüzünden +16 yaş sınırı da çekmiş oldu anime kendini) Çizimler ve özellikle gerilim müziğini çok beğendim. Animasonlar da fena değildi. Günümüz standartlarının ne altında ne de çok üstüne çıkmasalar da kendini izlettiriyor. Karakterler de bol ve iyi işlenmiş klişeli kişiliklerden oluşuyor. Neyse animenin asıl olayı olan gizeme gelelim. Çünkü bunu gayet güzel başarıyor. 5.bölümle beraber ana hikaye iyiden iyiye açılıyor ve oraya yoğunlaşıyorlar. Sizde bu gizemi merak ediyorsunuz, özellikle katil işlerini sevenler varsa güzel bir tempo aldığını söylemeliyim. Fakat bu kadar övmeme rağmen neden 6 verdiğimi açıklamanın zamanı geldi. Çünkü animenin benim açımdan büyük günahları var. 
     

    Açıkçası bu anime tamamen karanlık tonda bir iş olsaydı, çok daha iyi bir yapım olurdu. Ama komedi yanını sürekli canlı tutmak istemeleri, animenin asıl havasını baltalamış. Tam gaza gelmişsiniz, bölümün sonunda süper bir karanlık ortam oluşmuş: “İşte bu diyorsunuz”. Fakat anime tonu tamamen komediye çeviriyor. 1-2 Dakikalık kısa periyotlar değil, komple bölümü komedi üzerine kuruyor. Bu da benim sevmediğim nokta oldu. Siz sevebilirsiniz, ben karanlık tonda bir animeyi, 10 kere normal komediye tercih ederim. İşte bu en büyük eksisi oldu benim açımdan. Ve animenin sonlarına doğru “Hepimiz kardeşiz Bu kavga ne diye” tarzında, büyük intikam duygusu yerine, yine mutlu sona yakın bir işe gitmek… İşte bunlar benim sevdiğim türde yapımlar değil. O yüzden animeye 6 puanı verdim. Yoksa karakterler, hikaye, kurgu, sürprizler gayet iyiydi. Ama işleniş beni üzdü.

    Her şeye rağmen bu animeyi önerir misin, derseniz cevabım “Size kalmış” olur. Çünkü kötü bir anime kesinlikle değil. Sadece türü benlik çıkmadı, o biraz üzdü. Siz belki benden daha çok seveceksiniz. Kaldı ki Myanimelist Puanı 8’e yakın, günümüz için gayet iyi puanı var. Zaten 13 bölümde biten kısa hikayeleri çok özlediğimiz bu günlerde, gideri olduğunu düşünüyorum. Kısacası fragmanına ve konusuna bir bakın derim. Çok spoiler yemeyin, hatta konuyu bile çok detaylı araştırmayın, bir tık daha da fazla keyif alırsınız. Komedi seviyorsanız ekstradan bakın. Gündelik olaylar üzerine komedi çeviriyorlar. Hoş bazı mantık hataları var. (Abi masanın altındaki adamı da gör, dikiz aynasından da bak vb. gibi kısımlar bolca var) Ama anime işte deyip geçiyorsunuz. Sağlıcakla ve kısa animelerle kalın. Uzun ve bitmeyen animeler artık yoruyor beni. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan