• Mart 10, 2011

    Yönetmen: Tetsuro Animo
    Stüdyo: Daume
    Tür: Gerilim, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2010
    Bölüm Sayısı: 22
    Anime Puanı: 10/9.5



    Shiki’de hikâye Sotoba adında, etrafı ormanlarla çevrili sakin ve sessiz bir köyde süregeliyor. Kasaba, sıradan, normal alışagelmiş bir kasabadır. Bu kasabada herkes birbirini tanımaktadır ve suç oranı sıfırdır. Doğal ölümler haricinde herhangi bir ölüm gerçekleşmez ve buradaki insanlar birbirlerine düşkün oldukları kadar dedikodu yapmayı da sevenler. Günün birinde, yıllardır boş olan Kanemasa malikânesine birileri taşınır. Taşınan aile tüm kasaba halkının dikkatini çeker çünkü malikâneyi sanki yüzyıllar öncesinden kalma bir şato gibi inşa etmişlerdir. Kimileri bu malikâneye kıskanç gözlerle bakar, kimileri de kasabanın imajına yakışmadığını düşünür. Fakat esasında kimse ikinci defa dönüp bakmaz bile. Birilerinin Kanemasa malikânesine taşınması ile aynı zamanda insanlar garip bir hastalıktan ölmeye başlar. İnsanlar önce durgunlaşmaya, ardından yataklara düşmeye ve sonunda da ölmeye başlar. Elbette kimse Kanemasa malikânesine ve ölümler arasında bir bağ kurmaz. Kasabada ansızın insanlar iki – üç gün ara ile ölmeye başlarlar. Kasabanın doktoru ve saygı gören bir aileden gelen Toshio Ozaki önceleri bunun bir salgın olduğunu düşünür. Lakin doktor çok yakında asıl sebebin bu olmadığını anlar. Fakat Doktor Ozaki’den önce olayı çözmüş birisi vardır. Kasabanın gençlerinden Yuuki, insanların bir salgından dolayı değil “Shiki”ler, yani vampirler tarafından öldürüldüğünü bilmektedir.

    Shiki, anlayacağınız üzere vampir temalı bir anime. Fakat en büyük özelliği ve kendisini diğer vampir animelerinden ayıran özelliği işlenişi. Shiki’de ne Hellsing’teki gibi karizmatik ve süper yetenekli vampirler, ne de başka serilerdeki gibi üstün yetenekli, kendini kötüyle savaşmaya adamış insanlar vardır. Shiki’de insanlar normal benim, sizin gibi insanlardır ve vampirlerde sadece hayatta kalmaya çalışan ama belirli bir otorite tarafından yönetilen yaratıklardır. Demek istediğim, bu animede iyi veya kötü diye bir kavram yok. Normal olması gibi herkes kendini düşünmektedir ve herkes kendince haklıdır. Herkes yaşamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.

    Animenin atmosferi ilk birkaç bölüm boyunca ağır ilerliyor ve karakter bolluğu da insanın kafasını biraz karıştırabiliyor. Ama birkaç bölüm ilerledikçe ve Sotoba halkını da tanıdıkça atmosfer her bölüm giderek artmaya başlıyor. Özellikle son altı – yedi bölüm tavan yapıyor diyebilirim. Senaryo izleyenini asla sıkmıyor ve anime dünyasına yeni bir şey katmasa da yukarıda bahsettiğim herkes önce kendi canını düşünüyor olgusu animeyi bir hayli ilginç kılıyor.

    Görsel olarak Shiki bir hayli kaliteli bir anime. Çizimler, karakter bolluğu ve her karakterin kendi kişiliği Shiki’yi renkli ve çekici kılıyor. Benim tek beğenmediğim taraf saç modelleri. Yeşil saçlı, mor saçlı, pembe saçlı, sarı saçlı ve üstelik değişik şekillerde saçı olan birçok karakter var. Açıkçası daha normal görünselermiş bence daha iyi olurdu. Animenin müzikleri ise gerçekten şahane. Özellikle ilk açılış parçası çok güzel ve seri içinde çalan parçalar da animeyi cuk oturmuş diyebilirim.

    Sonuç olarak ben Shiki’nin bu kadar iyi çıkacağını tahmin etmemiştim. Vampirlerden hoşlananlar Shiki’yi zaten es geçmemeli ama benim gibi vampirleri pek takan biri değilseniz bile Shiki’yi mutlaka izlemenizi öneririm.


    { 5 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Anlatım için teşekkürler.

      YanıtlaSil
    2. bende beğenmiştim bu anımeyi

      YanıtlaSil
    3. Vay be. Anime ararken karşıma çıkmıştı da bu anime, madem öyle, izleyelim bir bakalım. Haydi bismillah :D

      YanıtlaSil
    4. SPOİLER İÇERİR
      Ya biraz saçma bitmedi mi şu kız ile küçük erkek kardeşinin kurtulmasına çok sevindim o ayrı ama bence butün shikiler ve bütün köylü ölmeliydi daha adaletli hem kız bavulun icine kaçtı miyumi ile ora saçma olmeliydi o kız niyesi merak edenler için yazarım soylerseniz daha çok şey yazmak istiyorum ama yeni bitirdim seriyi yoruldum şuan ama güzel yanı korku kan vahşet sevenler için ideal biraz psikolojim bozuldu diyebiliriz.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan