• Şubat 15, 2013

    Yönetmen: Yasuhire Irie
    Stüdyo: Kinema Citrus
    Tür: Aksiyon, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/5.5


















    Code: Breaker adındaki seri, mükemmel öğrenci Sakura Sakurakouji’nin otobüs ile evine dönmesiyle başlıyor. Sakura, otobüsün camından dışarıya, parka doğru baktığında yaşıtı bir gencin insanları yaktığını görür. Sakura hemen otobüsten iner ve yanına da yoldan geçen bir polis memurunu alarak parka koşar. Lakin ortalıkta ne genç vardır, ne de yanmış cesetler. Etrafta sadece birkaç iz vardır ve polis memuru bu izler için evsizler ısınmaya çalışırken olmuştur der. Sakura acaba hayal mi gördüm falan derken ertesi gün insanları yakan bu gencin okuluna, kendi sınıfına nakil olduğunu görünce bir hayli şaşırır. Gencin adı Rei Ogami’dir ve insanların karşısında oldukça nazik hareket etmektedir. Sakura bu işin ucunu bırakmaz ve Ogami’nin yanından ayrılmayarak onun özel yeteneklere sahip bir Code: Breaker olduğunu öğrenir.

    Konu olarak anime aslında bir şeyleri vaat ediyor. Özel yetenekleri olan gizli suikastçılar falan derken insanın ilgisini çekiyor. Lakin gelin görün ki işleniş olarak istenileni veremiyor. Öncelikle ben, yetenekleri birbirinden farklı olan bu insanların üzerlerinde daha çok durulmasını isterdim. Code: Breaker’lar var tamam, hepsinin yetenekleri farklı, tamam ama kim bunlar? Bu yetenekleri nasıl elde etmişler? Doğuştan mı? Kim bunları bir araya getirip insan öldürtüyor falan bunlar hep havada asılı kalıyor. Manga devam ediyor, belki ilerleyen yerlerinde bunlar cevaplanıyordur ama animede bunların hepsi muğlâk. Ayrıca ben karakterleri de pek sevemedim. Yan karakterler iş görüyor da Sakura ve Ogami bence olmamış. Özellikle Sakura ve ailesi de dâhil çok itici. Hal ve tavırları, öldürmeyelim sevişelim naraları çok bayat çok yapmacık. Ogami ise çok kasıntı duruyor. Adamın bildiğiniz ruhu yok. Ogami’yi cool göstermek istemişler ama o da olmamış. Elindeki anlamsız siyah eldiveni, “ben kötüyüm” gibi artistlik laflar edici havalı olmanın aksine benim gözümde Ogami’yi daha da küçültüyor. Hele son bölümlere doğru “Hitomi! Hitomiiiyeh!” diye ortalıklarda gezinmesi ile ipini çektim:) Karakterler arasından en çok Toki ve Heike’i beğendim diyebilirim. Bir tek onlar adam gibi performans sergiliyor.

    Code: Breaker’ın bir bölümünde de acayip mantık hataları gözüme çarptı. Flashback temalı bölümde kötü karakterimiz Hitomi’nin geçmişine dönüyor. Yaklaşık olarak 5 – 6 yıl öncesine. Daha Ogami falan ekipte yok ama Heike var ve ne hikmetse hala seride de giydiği, Sakura’ların okul üniformasını giyiyor. Herhalde okulun kadrolu öğrencisi olsa gerek. Daha da beteri, ilk paragrafta dediğim gibi Ogami nakil öğrenci olarak Sakura’nın sınıfına geliyordu. Yani adam okulda yeni ama gelin görün ki flashback’te genç Ogami ilk çıktığında üstünde yine aynı okul üniforması var. Vay arkadaş, burada insanı koyun yerine koymuyorlar da ne yapıyorlar şimdi? Belki öyle abartılacak bir şey olmayabilir ama ben gerçekçiliğe (gerçekçilik derken mantıklı şeyler) ve devamlılığa önem veririm ve bunu gördükten sonra şahsen aptal yerine konulmuş gibi hissettim.

    Çizimleri içinse animenin en iyi yeri diyebilirim. Özellikle çevre çizimleri ve keskin renkleri çok beğendim. Animede görüntü olarak bir tuhaflık yok, klasik anime çizimleri olarak karşımıza çıkıyor. Müzikler de süper değil ama animeye yakışmış. Hızlı aksiyon içerikli bir animeye yakışır bir açılışı ve kapanışı mevcut. Fakat bölümler esnasında çalan parçalar sanki biraz daha iyi olabilirdi.

    Code: Breaker hızlı başlayan ama her bölümde kan kaybeden bir anime. Ben Code: Breaker yerine alternatiflerinizi değerlendirmenizi tavsiye ederim çünkü bu animeden aradığınızı bulamayabilirsiniz.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan