• Haziran 30, 2014

    Yönetmen: Shinji Ishihara
    Stüdyo: Satelight
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/4.5




















    Elder Tale, devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma (MMORPG) oyunudur ve başta Japonya olmak üzere dünya çapında üne kavuşmuştur. Oyun için yeni bir ek paket olan “Novasphere Öncüleri” yayınlandığında o sırada oyunu oynamakta olan yaklaşık otuz bin Japon oyun sever aniden kendini oyunun geçtiği sanal dünyada bulur. Kendilerini oyunda kullandıkları avatarlara bürünmüş olarak bulan birçok oyuncu doğal olarak büyük bir şaşkınlık ve şok içerisindedir. Bu sanal dünyada sıkışıp kalan kişilerden birisi de Shiroe takma isimli kullanıcıdır. Shiroe, diğer Elder Tale oyuncularına nazaran daha sakindir ve aklı başında hareket etmektedir. Çok geçmeden de oyundan arkadaşı Naotsugu ile bir araya gelen Shiroe, karakteri bir ninja ve takma adı Akatsuki olan yeni bir arkadaş daha edinerek Elder Tale dünyasını yakından tanımaya çalışmaya başlar. Birkaç eski arkadaşa yardım ettikten sonra da Shiroe kendi loncasını kurur ve adına da Log Horizon koyar. 


    Anidb sitesinde bir kullanıcının “Sword Art Online ile Spice and Wolf karışımı ama daha çok Spice and Wolf” cümlesi Log Horizon için şıp oturmuş diyebilirim. Anime ilk bakışta Sword Art Online ve Accel World’e benzese de aksiyon yönüne nazaran politik ilişkiler, ekonomi gibi unsurlar çok daha ön planda ve sürekli bir ticari alışveriş söz konusu. Animenin bu yanı da Spice and Wolf’u veya Maoyuu Maou Yuusha’yı hatırlatıyor ki Spice and Wolf’u birkaç bölüm sonra yarıda bırakmış, Yuusha’ya da verdiğim puan ortada. Anlatmak istediğim, animeden her bölüm aksiyon, düellolar, boss dövüşleri gibi şeyler bekliyorsanız kendi kuyunuzu kazmış olursunuz. Elbette bunlar arada karşımıza çıkıyor ama tatmin edecek seviyede değiller. Bunun yerine bizlere dediğim gibi krallarla soylularla yapılan politik görüşmeler, loncalardaki ticari anlaşmalar, çoook fazla sıkılmayalım diye antrenman kampları ve okullu animelerden alıştığımız klasik festivaller sokuşturulmuş ki benim gözümde animeyi kurtarmaya pek yetmemişler. 


    Animenin güzel tarafı içinse yaratılan Elder Tale adlı dünya ve karakter bolluğu diyebilirim. Savaşçısından, büyücüsünden, gardiyanından, hırsızından, elfinden birçok online oyundan yakından tanıdığımız ırk ve yetenek türü karşımıza çıkıyor. Ayrıca sayısı az olan dövüşler de oldukça başarılı. Dövüş sahnelerinin RPG oyunlarından aşina olduğumuz elementlerle birleşimi güzel olmuş. Animenin bir diğer güzel yanı da başarılı çizimleri. Karakterler karşımıza klasik anime karakterleri olarak çıkıyor ve kılık kıyafetleri ile yaşadıkları dünyayı güzel yansıtmışlar. Tek beğenmediğim tarafı komiklik efektlerinin aşırı ve lüzumsuz kullanılmış olması. Yani her bölüm “ay Akatsuki çok tatlı, hadi mıncıklayalım” muhabbeti inanın bayıyor. Müzikler için ise idare eder diyeyim. Animenin kanaatimce biraz gürültülü bir açılış parçası var ama gideri de var. Kapanış parçasını ise beğendiğimi söyleyemem. Bölümler esnasında çalan müzikler ve seslendirmeler de ise herhangi bir sıkıntı göremedim.

    Log Horizon birçok anime sitesi tarafından olumlu yorumlar ve yüksek puanlar almış bir anime ve benim puanımı görünce şaşırabilirsiniz. Aslında ben de şaşırdım ama inanın “oyuna tıkılan elemanlara ne olacak” merakı dışında animede saran, kendini izlettirecek bir şey bulamadım. Ve bir darbe de animenin yarım oluşundan yedim. Ekim 2014 gibi Log Horizon’un ikinci sezonu çıkacak ve bense ikinci sezonu büyük ihtimalle izlemeyeceğim. 


    { 13 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Size ulaşabileceğim bir mail adresi ya da başka bir şey var mıdır? Bir şey soracaktım da...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sağdaki menüde en altta hakkımda var, orada mail adresim yazıyor :)

        Sil
    2. Eskiden anime blog'um vardı gayet de tutuluyordu (ayda 4-5k hit alıyordum) hatta blog olmasına rağmen 3 dolara satın aldığım alan adıyla birlikte para kazanmayı bile başarmıştım. Ancak sizin blogunuzu görünce benimki blog değilmiş dedim. Gerçekten harika bir blog ellerinize sağlık.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yorumunuz için teşekkürler. Eğlence olarak başladı, yazmayı sevdiğim için de devam ettiriyorum :)

        Sil
      2. acaba bu animeleri nerden izliyosunuz

        Sil
      3. Merhaba,
        Mail veya sosyal medya aracılığı ile benimle iletişime geçersen yardımcı olmaya çalışırım.

        Sil
    3. Haksızlık etmişsin animeye. Spice wolf'e biraz benziyor olabilir ama ondan farklı olarak seride kurulan fantastik dünyanın çekiciliğini ve baş karakterin bu dünyayı şekillendirme-keşfetme çabasını göz ardı etmişsin.

      YanıtlaSil
    4. içine etmişsin resmen ortalığın katletmişsin ayıptır yahu abidik gubidiklere başmışssın 10-9 u gelmişin bunlara kaydırmışın tamam güzellik göreceli ama bu göreceli değil köreceli olmuş burdan kırdım bi not senden:d

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. İki yorumunu gördüm sadece. Birisi bu, birisi Berserk. Dediğin gibi güzellik göreceli (seninle benim aramda bir hayli hem de:) ama Berserk için başka yerlerde abidik gubidik deme bence, fena çullanırlar üzerine:)

        Saygılar.

        Sil
      2. çullanacakları birşey yok ki tamam eskiler kodaman sınıfındanlar ama çok fazla abartılıyorlar bence özellikle berserk cowboy bebop vs. çünkü ilklerden olmaları içeriklerinin önüne geçmiş...mesela baccanoyla durarara nın yapımcısı aynı baccano da zerre konu bütünlüğü falan yok (eğer isaac ve miria yı şurda gürsem boğasım gelir) farklı dünyadan insanları bir araya getirmeye çalışmış ama baccanoda yapamamış batırmış durarada ise iyi becermiş bunu sanki herkes ana karektermiş gibi olmuş ve hoş olmuş ama baccano ya bence durararadan daha az vermen lazımdı

        Sil
      3. Sevgili Murtaza Gelmez,

        Anladım ki sen ak isen ben karayım, ben gök isem sen yersin. Sen gündüz isen ben geceyim. O kadar zıttız birbirimize.

        Saygılar.

        Sil
    5. galiba öyle görünüyor

      YanıtlaSil
    6. 1.sezon pek sağlam sayılmaz ama 2.sezon güzel, eksik olarak yazdığın şeylerin tamamı 2.sezonda var.Tavsiye ederim :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan