• Mayıs 14, 2015

    Yönetmen: Shuhei Morita
    Stüdyo: Pierrot
    Tür: Aksiyon, Gerilim, Fantastik
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8.5


    Birinci sezonun tam olarak kaldığı yerden başlayan Tokyo Ghoul √A için aslında fazla anlatacağım bir şey yok. Seri hakkındaki detayları öğrenmek için buraya tıklayarak ilk sezonun incelemesine bakmanızı tavsiye ederim.

    Dediğim gibi 2014 yılında çıkan 12 bölümlük seri nerede bittiyse √A da tam olarak oradan başlıyor. İlk sezonu izlemeyenler zaten yanaşmasınlar bile ama eğer benim gibi balık hafızalı iseniz ve seriye bodoslama dalarsanız animeye 1–0 yenik başlamış olursunuz, haberiniz olsun. Çünkü ikinci sezonda herhangi bir özet, hatırlatma gibi bir durum yok ve şahsen ben ilk bölümü izlemeye koyulduğum zaman “bu kimdi, böyle biri var mıydı, Amon hangisiydi, lan ne oluyoruz” diye güzel bir beyin fırtınası yaşadım. Yani sizlere tavsiyem hafızayı canlandırmak ve olayları tazelemek açısından en azından benim gibi ilk sezonun son iki bölümünü hızlı bir şekilde izleyin. Elbette ben hafızama güvenirim diyorsanız, o sizin bileceğiniz iş:)


    Hikâyeye ek olarak bir şey yazamıyorum, yazmama da gerek yok zaten. Tek diyebileceğim serinin ana karakteri Kaneki Ken, namı-diğer Gantai (Göz Bantlı) ikinci sezonda biraz daha geri planda ve olaylar sadece bir karakterin çevresinde gelişmiyor. Yeri geliyor olayları Anteiku’dakilerin gözünden yeri geliyor CCG’den, yeri geliyor Kaneki sahneye çıkıyor veya yerini Juuzou’ya bırakıyor. Dengeli ilerliyor yani. Böylesi de çok iyi olmuş çünkü açıkçası bu sezon Kaneki’yi pek beğenmedim, daha doğrusu ısınamadım. Sürekli bir Küçük Emrah modunda, ya acı çekiyor, ya bağırıyor ya ağlıyor, tam amacı ne belli değil, kısacası itici geldi işte. Bunun tam tersi Juuzou be sezon favori karakterim oldu. Ayrıca bir flashback’i saymazsak son bölümde çıkan yeni karakter Arima’dan da ileriki sezonlarda çok şey göreceğiz gibi.


    Benim için √A’nın en büyük hayal kırıklığı açılış parçası oldu. İlk sezondaki Unravel adlı harika parçadan sonra bu açılış kötü yani. Bildiğiniz çok kötü, dinlediğim en kötü açılışlardan diyebilirim. Kapanış parçası ise fena sayılmaz. Özellikle her bölüm sonu farklı görsellerle desteklenmesi güzel bir ayrıntı olmuş. En iyi parçalar ise bölümler esnasında çalıyor. Genelde İngilizce olan bu parçalar atmosferi harika bir şekilde tamamlıyor. Zaten son bölümde Unravel’in akustik versiyonu ile atmosfer tavan yapıyor diyebilirim. Çizimler bakımdan ise herhangi bir değişiklik yok, anime kalitesini korumuş.

    Tokyo Ghoul √A ilk sezonun üzerine fazla bir şey katmıyor ama en zoru olan aynı tadı yakalayıp performansını düşürmemeyi de hakkıyla başarıyor. Anlayacağınız iyi bir ikinci sezon var karşımızda ve son bölümde gördüğümüz üzere üçüncü sezonun adı Tokyo Ghoul :re olacak ve olaylar en azından bir yıl sonrasından devam edecek.

    { 5 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Açıklaman çok güzel. Bayaa iyi bir gözlemcisin herhalde :) Açıkcası ben çok beğendim. 3. Sezonu bekliyorum. Ve ayrıca tüm anime serisi boyunca favorim Suzuya oldu. Arkadaşlarıma filan söylediğimde ve resmini gösterdiğim de "kız" olduğunu sanıyolar. İlk başta ben de öyle sanmıştım :)

      YanıtlaSil
    2. ben bu animenin ilk sezonunu cok sevdim . cok iyi bir yerde bitti birinci sezon ama ikinci sezonda saçmaladılar hep ilerleterek izledim. üçüncü sezon gelecekmiş sanırım umarım onda toparlarlar. kaneki cok güzel bir karakterdi çünkü.

      YanıtlaSil
    3. Çok güzel bir anime 2. sezon en az 1. sezon kadar güzel olmuş özellikle sezon finallerinde aksiyon, gerilim falan her şey tavan yapıyor birkaç gün toparlayamıyorsunuz kendinizi 1 yıl önce izledim herhalde en son hala 3. sezonu bekliyorum umarım kısa zamanda çıkar kesinlikle izlenmesi gereken bir anime izlemezseniz çok şey kaçırırsınız.

      YanıtlaSil
    4. 2.sezon berbattı. İlk sezon ortalama bir animeydi, ona lafım yok ama 2.sezonun iyi yeri yok gibiydi. İlk olarak aşırı yavaş gittiler, neredeyse hiçbir şey anlatmadılar. İkincisi dövüş sahneleri rezildi, bir gram kurgu yoktu. Bir-iki vuruyorlar sonra tekme, başka birşey yok. Üçüncüsü çok hızlı sonuç verdiler, CCG'yi biraz daha uzun (en az 6-7 bölüm) anlatıp son bölümlere getirselerdi daha iyi olabilirdi. Son 2 bölüm ayrı bir fiyasko, muazzam yavaştan aldılar. Kesinlikle iyi bir seri değil, gördüğüm en kötü animelerden biri.

      YanıtlaSil
    5. Doğrusu ilk sezonu çok beğenmedim. Nedeni ise kaneki biraz rol almak yerine ağlamaktan başka bir şey yapmıyordu. Buna karşılık 2.sezon biraz daha sanki aksiyonlu gibiydi. Bizim baş karakter cidden kendinle denk düşmanlara kapışıyordu. Fakat son bölüm saha detaylı yapılabilirdi (spoiler var izlemeyen lütfen okumasın) yani yoshimura öldümü? Hide nasıl öldürüldü? Anteiku nasıl yandı? Arima madem bu kadar güçlü neden gelmedi? Ve son olarak Arima ile Kaneki kapışması neden eklenmedi? Bunlar biraz son bölümü batırdı diyebilirim. Fakat son bölüm cidden güzel hemde üzücü idi izlemenizi tavsiye ederim. 2 yıldır yeni sezon gelmesini bekledim ve tokyo ghoul:re olarak geri döndü ondada yeni hikaye var izlemenizi tavsiye ederim

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan