• Temmuz 19, 2016

    Yönetmen: Shinji Takamatsu
    Stüdyo: Studio Deen
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/4


    Animeye adını da veren Sakamoto (animenin isminin Türkçesi: Duymadın mı? Ben Sakamoto) liseye giden inanılmaz karizmatik, işinden her iş gelen, popüler, zeki, çevik, atletik, kızların ama aynı zamanda erkeklerin de gıpta ettiği birisidir. Her işten alnının akıyla ve zarafetle çıkan, onu kıskanan erkeklerin tuzak ve şakalarından adeta kuğu gibi süzülüp insanları hayran bırakarak sıyrılan Sakamoto mükemmel ötesi bir rol modeldir. Bölümler boyunca diğer öğrencilerin ve öğretmenlerin Sakamoto ile olan ilişkileri skeç tadında izleyiciye sunuluyor. 


    Sakamoto Desa ga’nın hikâyesi için açıkçası yazabileceğim daha fazla bir şey yok. Her bölüm kendi arasında ikiye ayrılıyor ve dediğim gibi onu kıskanan öğrencilerle, ona aşık olan kızlarla, okulun serserileri ile, onun mükemmel duruşuna takan öğretmenleri ile olan ilişkisi bolca komedi unsurları ile ekran önüne seriliyor. Sakamoto animedeki tabiri ile “cool, cooler, coolest” bir karakter ve onu zor bir durumda, kötü bir şey yaparken veya utanırken göremezsiniz. Hepimizin içten içe olmak istediği Sakamoto tam bir zerafet örneği. Lakin ne yazık ki anime serisi Sakamoto’nun yarısı kadar bile iyi değil. Bunun sebebi de on iki bölüm boyunca animenin bir – iki yer dışında doğru dürüst güldürememesi. Komedi türündeki animenin en güçlü yanı olması gereken skeçler ne yazık ki komik değil. En azından ben gülmedim. Tamam, Sakamoto karizmatik, her hareketi muhteşemlik akıyor ama o kadar. Bir bölüm, bilemediniz iki bölüm sonra sıkılmaya başlıyorsunuz. Skeçler çok klişe, cıvık, güldürmeyen, bayat espriler ve güldürme mimikleri ile elinden her iş gelen Sakamoto bile seriyi kurtaramıyor. Amacı eğlendirmek olan bir animede eğlenememek de çok büyük bir problem. 


    Animenin çizimleri fazla bir yenilik sunmuyor. Kalite olarak çizimler gayet güzel. Genel olarak seri lisede geçtiği için fazlaca manzara görmüyoruz ama olanlar da animenin tarzına uygun. Karakterler ise klasik anime karakterleri. Abartılı gözleri ve saç renkleri yok ama her animede karşımıza çıkabilecek tipler. Sakamoto ise zaten bambaşka bir boyut. Kullanılan mimikler ve güldürmesi gereken anlarda çıkan efektler de yerli yerinde. Açılış ve kapanış parçası seriye uygun. Öyle ahım şahım sürekli dinlenebilecek tarzda parçalar değiller fakat kötü de değiller. Tek şikâyetim bölümler esnasında hemen her sahnede aynı parçanın çalması. Hatta şu an bu satırları yazarken bile kulağımda çınlıyor. Çeşitlilik olsaymış veya bu kadar çok kullanılmasaymış iyi olurmuş.

    Sakamoto Desu ga? adlı animeyi internette Sakamoto’yu görüp merak ettikten sonra izlemeye karar verdim. Nitekim Sakamoto yazılıp çizildiği kadar varmış. Kendisi görüp görebileceğimiz en mükemmel ve mütevazı karakter ama anime maalesef benim gözümde tam bir hayal kırıklığı oldu. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan