• Ocak 24, 2017

    Yönetmen: Miura Takahiro
    Stüdyo: Ufotable
    Tür: Aksiyon, Fantezi, Büyü, Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/8.5

    Fate/Zero serisi Fuyuki şehrindeki dördüncü kutsal kase savaşını konu alıyor. Beşinci kutsal kase savaşını konu alan Unlimited Blade Works serisi ve kutsal kase hakkında daha çok bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

    Savaştan galip çıkmak için tekrar üç kurucu ailenin liderleri (Tohsaka, Matou, Einzbern) bir araya gelmişlerdir. Einzbern’ler normalde önceki kase savaşlarına homunkuluslar (el yapımı insanlar) ile katılmışlardır. Bu sefer Irisviel adında bir homunkulusun yanı sıra Hizmetkarın efendisi olmak için bir tetikçi olan Emiya Kiritsugu’yu kiralarlar. Savaş başlayana kadarki üç yılda Irisviel ile Kiritsugu’nun ilişkileri ilerler ve Ilyasviel adında bir çocukları olur. Emiya Kiritsugu çoğunluğu kurtarmak için çoğu zaman azınlığı feda etmiş bir insandır ve dünyada çok acı görmüştür. Amacı, kasenin büyük gücünü kullanarak dünyadaki tüm kötülükleri silmektir. Bunu da Einzbernlerin ona sundukları saber (süvari) tipi savaşçı Arturia Pendragon ile yapmayı hedefler.

    Tohsaka ailesinin ilişkileri nesiller boyu savaşın gözetmenliğini yapan Kilise ile iyi olmuştur. Kase, bu savaş için efendilerden biri olarak gözetmen rahibin oğlu Kotomine Kirei’i seçer. Durum böyle olunca Kilise ve Tohsaka ailesinin reisi ve bir efendi olan Tohsaka Tokiyomi ile bir antlaşma yaparlar. Ortak amaçları kasenin sapkın kişilerin eline geçmesini önlemek için Tokiyomi’nin kazanmasını sağlamaktır. Kirei bu savaşa assassin (suikastçi) ve Tokiyomi ise archer (okçu) sınıfı kral Gılgamış ile katılır. Kirei’nin kafasında kendi düşünceleri vardır ve kazansaydı kaseyle ne yapardı, hoşlandığı şeyler neler gibi kendi içinde bir çatışma yaşamaktadır.


    Matou ailesinin kendileri için savaşacak kişiyi seçmek konusunda sıkıntıları vardır çünkü genç varisleri Matou Kariya geleneklere karşı gelerek kase için savaşmayı reddetmiştir. Lakin Matou ailesinin Tohsaka’lar ile yaptığı bir antlaşma vardır. Tohsaka ailesi gelenekler buyurunca savaşmaları için büyük kızları Rin’i seçmişlerdir ve sahip oldukları tüm sırlar ve mana vakti gelince ona geçecektir, küçük kızları Sakura ise büyücü olma şerefinden mahrum kalacaktır. Onu da bu haktan mahrum bırakmamak için küçük kızlarını Matou ailesine evlatlık verirler ve Matou ailesi de Kariya reddettiği için Sakura’yı acımasız bir eğitim yöntemi ile savaşa hazırlamak ister. Sakura’ya acıyan Kariya büyük dedesi Zouken’in teklifini kabul eder, kaseyi kazanırsa Sakura bu acıdan serbest kalacaktır. Böylece Matou Kariya da savaşa berserker (vahçi savaşçı) tipi ile savaşa dahil olur.

    Bu savaşın namını yurtdışından duyan Magus Birliği üyesi Kayneth El-Meloi ve henüz bir öğrenci olan genç Waver Velvet de savaşa dahil olmak ister. Waver, Kayneth’in hizmetkarını çağırmak için gerekli olan eşyasın çalıp kendisi rider (binici) tipi savaşçı Büyük İskender’i çağırırken Kayneth elindeki ikinci bir eşya ile lancer (süvari) tipi savaşçı Diarmuid Ua Duibhne’yı çağırır. 

    Seri kutsal kase savaşı için yapılan anlamsız dövüşlerden çok Kiritsugu ve Kirei arasındaki kişilik çatışmasını ve benzerliklerini, çoğunluğu kurtarmak için yapılması/yapılmaması gereken fedakarlıklar gibi felsefi konuları konu alıp bizleri düşündürtüyor.


    Zero serisini açıkçası Unlimited Blade Works serisinden daha çok beğenmemin sebebi henüz lise çağındaki kişiler yerine tam donanımlı, profesyonel kişilerin savaşta yer alması idi. Efendilerin birbirlerine kurdukları komplolar ve birbirlerinden sakladıkları sırları benim gözümde seriyi daha cazip kıldı.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Unlimited Blade Works izlemeden önce bunu izlemeli miyim? Yoksa izlemezsem bir şey kaybetmez miyim?

      YanıtlaSil
    2. Merhaba, bu seriyi ubw den sonra izlemeniz daha iyi olabilir. Normalde kronolijik olarak zero daha önce geçiyor fakat ana hikaye ubw olduğu için zero burada prequel (oncesini konu alan ek hikaye) biçiminde.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan