• Temmuz 21, 2019

    Yönetmen: Sakurai Chikara
    Stüdyo:J.C. Staff
    Tür: Aksiyon, Komedi
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6


    2015 yılında Saitama adlı kel bir arkadaş girmişti hayatımıza. Mazlumu zalimin elinden kurtarmaya ant içmişti ve antrenman yapa yapa saçları dökmüş, güçlenmişti. Lakin bir terslik vardı. Saitama fazla güçlenmişti. Öyle bir güçlenmişti ki, diğer kahramanların zar zor yenebildiği düşmanları tek yumrukla alt edebiliyordu. Tek bir yumruk düşmanları için yeterliydi fakat ya Saitama için? Çok güçlü olduğu için içindeki heyecan da yavaş yavaş sönmeye başlamıştı. Neredeydi o güçlü canavarlar? Hep böyle mi olacaktı? Bu sorunun cevabını zaman gösterecek:) Öncelikle One Punch Man evreni hakkında biraz daha fazla bilgi almak ve izlemediyseniz ilk sezon hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak 2015 yapım ilk sezona ulaşabilirsiniz. 


    Dört senelik aradan sonra ikinci sezonu elbette herkes hevesle bekliyordu. Bu arada One Punch Man, Madhouse’dan J.C. Staff’a geçmişti. Kimilerine göre bu geçiş çizimler açısından seriyi kötü etkilemişti. Benim görüşüm ise bu yönde değil. Çizimler evet, çok dikkatli bakınca biraz farklı ama kötü falan da hiç değil. Benim asıl derdim hikayenin gidişatı. İkinci sezon, ilkinin doğrudan devamı doğal olarak ve spoiler vermemek adına derinlemesine dalmayacağım. Saitama kahramanlar birliğinde, Genos ustasının yanında ve canavarlar da kendi birliğini kurmuş ve bir komplo peşindedir. Bu arada da Garou adındaki Bang Usta’nın eski öğrencisi kahramanları avlamaya başlamıştır. Kahramanlar ise bir yandan Garou ile bir yandan da canavarlar ile baş etmeye çalışıyordur. Saitama mı ne yapıyor? Hiçbir şey! Hiçbir şey çünkü olayın akışı Saitama’dan diğer karakterlere kaymıştır. Hatta animenin adını Saitama’nın arkadaşlarının macerası olarak bile değiştirebiliriz… 


    Yoğunluk Garou’un kahramanlarla çarpışmasına ve diğer çeşitli sınıflardaki kahramanların canavarlarla olan mücadelesi üzerinde. Arada Saitama çıkıp günü kurtarsa da çoğu bölümde birkaç dakika ya görünüyor ya görünmüyor. Göründüğü zaman da genelde konsol oyunları oynuyor. Oysa en keyifli anlar Saitama ekrandayken gerçekleşiyor. Saitama’nın konuşma tarzı, vurdumduymaz tavırları efsane. Onun dışında ise anime sıradan bir dövüş animesine dönüşüyor. Bu benim kişisel görüşüm ve ben diğer karakterlerin dövüşmesini görmek istemiyorum. Ben Saitama’nın ortaya çıkmasını, etrafı tek yumruğu ile dağıtmasını istiyorum. Etrafta yeterince dövüş içerikli anime var ve One Punch Man da bu sezon ağırlığını buraya vererek farklılığını yitirmiş durumda. Saitama’nın olmadığı çoğu sahnede açık söylüyorum: Sıkıldım. Bir de bir konuşuyorlar bir konuşuyorlar. Dövüşleri iki dakika, konuşmaları yirmi iki:) Zaten Saitama da ortada yok? Eee ne anladık One Punch Man’dan? 


    Çizimleri ikinci paragrafta biraz çıtlatmıştım. Bana göre gayet güzeller ve kalite babında bir değişme yok. Saitama’nın ciddi ve komik hali, Genos’un karizması, Garou’un tehlikeli aurası falan çok güzel yansıtılmış. Seslendirme kadrosunda da bir değişiklik yok. One Punch Man 2’yi Türkçe altyazı ile izledim ve belirtmeden geçmek istemiyorum; Adonis Fansub şahane bir çeviri örneği sergilemiş. Saitama’nın konuşma tarzını o kadar güzel Türkçe’ye uyarlamışlar ki, sanırsınız harbiden Türkçe konuşuyorlar:) Bundan sonra bir seriyi Türkçe izleyeceksem ilk önceliğim her zaman Adonis Fansub olacak.Son olarak animede yine harika bir açılış parçası var, dinlemeden es geçmeyin.

    One Punch Man 2 benim için ilkinin yanında hayal kırıklığı oldu. Saitama’nın arka plana atılması, uzadıkça uzayan diyaloglar derken ikinci sezon da bitti. Hikaye açısından aslında bir sorun yok animede ama benim bu animeyi izleme amacım Saitama’yı izlemekti ve kendisi nadir karşıma çıkacaksa ne anlamı kaldı animenin One Punch Man ismini taşıması? Tek tesellim, bir sonraki sezonda Saitama için ortam hazırlanmış gibi bir hava var. Umarım ilk sezondaki gibi ağırlık yine Saitama üzerinde olur da bolca eğleniriz. Asıl soru, yeni sezon için ne kadar bekleyeceğimiz yönünde… 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan