• Temmuz 06, 2019

    Yönetmen: Masashi Koizuka
    Stüdyo: Wit Studio
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/10


    2018 yılının Temmuz – Ekim aylarında yayınlanan üçüncü sezonun (incelemesi burada) ardından, yine aynı sezon ikinci kısmı ile devam ediyor. Bu sefer yeni sezonu, pardon üçüncü sezonun ikinci kısmını izlerken fazla ara vermediğim için hafızam taze olarak izledim ve karakter karmaşası – en son ne olmuştu gibi bir karışıklık yaşamadım:) Doğrudan devam sezonu olduğundan inceleme hafif spoiler içerek. Bu yüzden hala anime izleyip Shingeki no Kyojin’e başlamamış bir vatandaş varsa derhal burayı terk etsin ve en baştan izlemeye başlasın:) Hafızasını tazelemek isteyenler ise buradan ilk sezonun incelemesine ve buradan da ikinci sezona ulaşabilirler. 


    Aslında hikaye olarak fazla anlatılacak bir şey yok. Keşif Birliği’nin kalan kısmı ve yeni katılan birkaç üye, her şeyin başladığı yer olan Shiganshina’ya doğru yola koyulurken başlıyor anime. Amaç: şehre varıp duvardaki delikleri tıkamak, kalan titanları temizlemek ve bölge kontrol altına alındıktan sonra Eren’lerin meşhur bodrumuna inmek. Tabi karşı saldırıda beklenmektedir. Üstelik karşı tarafta Canavar (Kıllı) Titan, Zırhlı Titan ve Dev Titan vardır. On bölümlük önümüze adeta kırıntı diye atılan bu sezonda da nihayet bazı cevaplara kavuşuyoruz. Daha doğrusu senelerdir beklediğimiz “Titanlar nereden geldi” sorusu artık gün ışığına çıkıyor.

    Birçok anime devam sezonlarında düşüş yazar. Bunun nedeni de “Hype” olarak adlandırabileceğim o ilk heyecanın giderek kaybolması. Nitekim Shingeki no Kyojin de bu durumu ikinci sezonu ile yaşadı. Yanlış anlaşılmasın, sezon elbette ki kötü değildi ama ilk sezonda tüyleri diken diken eden o atmosfer de yoktu. Üçüncü sezon daha atraksiyonlu başladı ama asıl bombayı şu anda okuduğunuz üçüncü sezonun ikinci kısmı yaptı diyebilirim. Bölümler zaten az, bir de peş peşe gidince iki güne bitti. Ve bu sezonu izlerken ilk sezonun keyfini alıyorsunuz diyebilirim. O mücadele, kim ölecek kim kalacak, bodrumda ne var, surların dışında ne var, hem bunların hepsinin cevaplanıyor oluşu da daha bir heyecan katıyor. Spoiler olduğu için bahsedemeyeceğim ama bir – iki sinir olduğum ve “yine mi” dediğim yerler de oldu ama bölümlerin şahane oluşlarının hatırına bunları görmezden geliyorum:) 


    Çizimler ve müziklere zaten girmiyorum. Çizimler alışageldiğimiz Shingeki no Kyojin tarzında. Bu konuda tek diyebileceğim Mikasa sakın saçlarını toplayıp yüzünü açmasın :D Buradan okuyunca ne demek istemediğimi anlamayacaksınız ama seriyi izledikten sonra aklınıza gelsin. Anime içerisindeki müzikler her zamanki gibi efsane, açılış parçası tanıdık ve kapanış da seriye yakışır biçimde.

    Çok bekliyoruz, çabuk tüketiyoruz… Geriye artık sadece bir sezon kaldı, yani final sezonu. Bunun için de Ekim 2020’ye kadar beklememiz gerekecek ve ekranlarda yedi sene önce başlayan Shingeki No Kyojin anime serisine veda edeceğiz. 

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. duvarlar insanları devlerden korumak için yapılmadı devleri Leviden korumak için yapıldı

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan