• Temmuz 28, 2019

    Yönetmen: Toshinori Watanabe
    Stüdyo: Pierrot
    Tür: Aksiyon, Gerilim, Fantastik
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/5


    Uzun soluklu ve popüler Tokyo Ghoul serisinin finalini nihayet gerçekleştirdik. İyi ki de gerçekleştirdik diyorum çünkü benim açımdan Tokyo Ghoul artık can çekişmeye başlamıştı. Yazımda fazla bir şeyden bahsetmeyeceğim. Sonuçta Tokyo Ghoul:re sezonunun devamı var karşımızda. Kısa bir hafıza tazeleme dilerseniz, buraya tıklatarak her şeyin başladığı ilk sezona, buradan ikinci ve buradan da üçüncü sezonun ilk kısmına ulaşabilirsiniz.

    Üçüncü sezonun ikinci, komple Tokyo Ghoul serisinin son on iki bölümünde dediğim gibi olaylar üçüncü sezonun ilk kısmının bıraktığı yerden başlıyor. Biraz spoilere gireceğim bundan sonra, bu yüzden dikkat! Sasaki Haise, yani aslında hepimizin Kaneki Ken olduğunu bildiğimiz karakterimiz nihayet hafızasına geri kavuşmuştur ve yeniden Kaneki Ken olmuştur. Tabi insanlarla ghoullar arasındaki savaş son sürat devam emektedir ve Eto adlı güçlü ghoulun bir dizi girişimleri sayesinde olaylar gelişir de gelişir. Taa ki Kaneki dev bir solucana dönüşene kadar! 


    Solucan olayını ayrı bir paragrafta belirtmek istiyorum. Bir önceki izlediğim seri olan One Punch Man 2’de de devasa bir solucan vardı aynı tarz bir solucanı Tokyo Ghoul’da da görünce sinirlerim bozuldu diyebilirim:) Şimdi ise doğrudan düşüncelerimi belirteceğim: Tokyo Ghoul:re 2 kötü bir sezon. Gerek karakter gelişimi, gerekse solucan olayı, bazı önemli karakterlerin arka plana itilişi ve Arima için çizilen yolu izleyince seri için acıdım diyebilirim. Dövüşler her zamanki gibi başarılı ama tüm olay apar topar toparlanıp rafa kaldırılış gibi bir his yaratıyor. Son bölümün final sahnelerine eyvallah da diğer tüm bölümler hiçbir tat vermiyor. Özellikle karakter bolluğu yaşandığı için herkese sahne süresi verilmek istemesi sonucu azıcık ona azıcık buna odaklanmamız ve sonrasında boş vermemiz zaten başlı başına bir olay. Hikaye olarak zaten hak getire. Solucan arkadaşlar, hikayemiz dev solucan. 


    Çizimler için söyleyecek bir sözüm yok. Teknik kısmı zaten her daim Tokyo Ghoul’un en güçlü yanlarından birisi olmuştu. Tek değinmek istediğim olay kısaca saç olayı yine. Tokyo Ghoul’da bir karakterin saçı renkli değilse, yani ya siyah ya beyaz ise o karakterin saçı bir bakmışsınız siyah olmuştur ya da beyaz olmuştur. Buna artık alışın:) Kaneki ile de siyah başlıyoruz ve tekrardan beyaz ile bitiriyoruz mesela. Müzikler ise yine kalitesini konuşturuyor. Gerek açılış parası gerekse kapanışı alıştığımız kalitede.

    Tokyo Ghoul’un bitmesine hem sevindim hem üzüldüm. Üzüldüm çünkü aşağı yukarı beş senedir hayatımızdaydı. Sevindim çünkü böyle bir sezondan sonra benim düşüncelerime katılan insanların bir daha Tokyo Ghoul görmek isteyeceklerini sanmam...

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Mangasını okumanızı tavsiye ederim. Anime genel hikaye örgüsü ve karakter gelişimi bakımından hep geride kaldı. Asıl hikâye mangada geçiyor. Saçların renk değiştirmesi de bir metafor olarak kullanılıyor.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan