• Ocak 06, 2021

    Yönetmen: Hirano Toshiki
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Aksiyon, Dövüş
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/6.5


    Netflix'te izlenebilir durumda olan Baki'nin incelemesine geçmeden önce bir önceki sezonun incelemesini okumak isterseniz buraya, 2001 yılında çıkan seri için buraya ve her şeyin başladığı ilk seri için buraya tıklayabilirsiniz. Baki, dünyanın en güçlü "yaratığı" olan babası Yujiro Hanma’yı yenmek isteyen bir çocuk... Baki’nin yeni sezon incelemesiyle karşınızdayız ve hafif spoiler uyarısı vermek istiyorum. Diğer sezonlarının incelmesine siteden ulaşabileceğiniz gibi geçen sezonu hatırlarsak dünyanın en güçlü idam mahkumları Baki’nin olduğu yere kaçmışlar ve 5’e 5 ölüm kalım mücadelesi verilmişti. Sonunda da Baki zehirlenmişti. Bunun sonucunda aşırı zayıflamış ve tedavi için Çin’e götürülmüştü. İkinci sezon da tam olarak buradan devam ediyor. 
     
     
    Çin kenposu dövüş sanatının varisi Retsu ve hocasına göre Baki, iyileşmek için orada 100 yılda bir düzenlenen tek günlük Büyük Raitai Turnuvası’na katılmalıdır. Çünkü o turnuvaya “zehirli el” kullanıcısı bir dövüşçü de katılacaktır. Yani bir zehri başka bir zehirle etkisizleşeceğini düşünmektedirler. Baki, o hasta haliyle turnuvaya katılmak için endişeliyken turnuvaya Yujioru Hanma’nın da katılacağını öğrenir ve turnuvaya dahil olur. Turnuvada babasının üç yıl hapiste kalması nedeniyle yarıda kalan tekniğini tamamlayan Muhammed Ali JR, Yujiro Hanma, Baki Hanma dahil 15 savaşçı ile 146 yaşında, Yujiro Hanma’ya bile “zayıfsın” diyen eski Raitai Turnuva Şampiyonu da katılır. Turnuva devam ederken yaşanan olaylar da işin seyrini normal bir turnuva olmaktan çıkarıp başka amaçlar üzerine bir savaşa dönüşecektir. Bakalım ölümcül zehirle zehirlenmiş, vücudu en uç noktaya kadar zayıflamış Baki iyileşebilip dövüşler çıkarabilecek midir? 
     

    İlk sezondan tanıdığımız Dorian ve Oliva bu sezonda da yer alıyor fakat onların olayını tam anlayamadım. Turnuvanın seyrinin değişmesi de iyi oldu. Yine de hala dövüşler çok kısa sürüyor. Yani iki taraf arasında bu kadar uçurumun olup karşılaşmanın hemen sonlanması yerine biraz daha başa baş olup çok keyif verici sahneler izleyebilirdik aslında. Ama Retsu ile Jyaku karşılaşması çok iyiydi. Bir de tabi özellikle bu sezon Yujiro ile eski turnuva şampiyonu Kaku’nun karşılaşması için izlenebilir. Ancak turnuva sonrası yaşananları sırf animeyi bitirebilmek için izledim diyebilirim. Yani Baki ile kız arkadaşının arasındaki ilişkinin nasıl o hale gelmesinden mi bahsetsem, M. Ali Jr’ın Baki ile dövüşmek için yaptıkları saçmalıklardan mı bahsetsem bilemedim. Ayrıca bu karakteri başlarda şişiriyorsanız sonra neden dibe çektiniz. Geçen sezon Oliva’yı falan izlemiştik bu sezon da bu karakteri izledik turnuva dışında. 2018 sezonunda da Baki geri planda kalmıştı.

    Açıkçası ilk iki sezonun tadını bu sezonlarda alamadım. Kısacası çoğu yerde saçmalamışlar bence. Ayrıca dövüşlerde de saçmalıklar yok değildi. İki taraf da sanatının hikayesini anlatıyor, övünüyor, karakteri şişiriyorlar vs. sonra bir bakıyoruz bir taraf tek yiyor :) Yani karşılaşmaları böyle yapmak yerine daha uzun daha heyecanlı soluk soluğa izlenebilecek karşılaşmalar gayet de rahat tasarlanabilirdi ama yazık etmişler maalesef. Ellerinde çok güzel iş çıkarabilecek çok iyi potansiyel varken bu olmamış. Müziklerine gelecek olursak açılış şarkısını başarılı buldum. Doğu müziği tınıları içeren hareketli, uygun bir parça olmuş. Kapanış şarkısı da fena değildi. Sonuç olarak animeyi tutarsızlıkları, saçmalıkları göz ardı edebilirsek keyifle izlenebilir ama bunlara göz yummak pek mümkün olmadığı için üzülerek biraz puan kırıyorum. Gelecek sezonun olacağı sinyalini de verdiler bakalım umarım o daha güzel olur. Hoşça kalın :) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan