• Ağustos 10, 2021

    Yönetmen: Yo Moriyama
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Spor, Dram
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Ashita no Joe animesini izlemediyseniz bile eğer anime serileri ile içli dışlıysanız muhakkak bilirsiniz. 1968 yılında başlayan mangası ve yüzün üstünde bölüm sayısına sahip olan,1970 yılında gerçekleştirilen anime uyarlaması ile kült serilerden birisidir “Yarının Joe’su”. Megalo Box ile ne alakası var diye sorarsanız hemen açıklayayım; 1968 yılında yayınlanmaya başlayan mangasının şerefine Megalo Box, Ashita no Joe’un 50. Yılına ithafen hazırlanmış boks temalı ve ana karakterinin adı da Joe olan bir anime serisidir.

    İşte yukarıdaki bu paragrafla başlamıştım bir hayli beğendiğim Megalo Box yazıma. Hem içeriği olsun, hem karakterleri, hem de beni kendisine hayran bırakan nostaljik çizimleri ile benim favorilerim arasına adeta bodoslama dalmasını bilmişti. Elbette devam serisi duyurulduğunda, Donanımsız Joe’u yeniden görme heyecanı bastı beni:) Gördüm de lakin puandan da anlaşılacağı üzere sanki bazı şeyler yolunda gitmemiş gibi. Bu arada, bu bir devam serisi incelemesi olduğundan mecburi olarak biraz spoiler olacaktır. Dilerseniz buradan ilkinin incelemesine direkt geçiş yapabilirsiniz. 


    Megalo Box’un ilk sezonunu izlediyseniz bilirsiniz; en son Donanımsız Joe ve ekibi ilk Megalo Boxing turnuvasını kazanarak herkesi ters köşe etmiştir. İkinci sezona da bir boks maçıyla başlıyoruz. Joe’ya bir hayli benzeyen Nomad adındaki bir adam kuytu yerlerde müsabakalara çıkmaktadır. Fazla geçmeden bu saçı sakalı birbirine karışmış olan adamın Joe olduğunu anladım ve kendi kendime “ne alaka” diye sordum. İlk bölüm biraz ilerledikten sonra anlıyoruz ki, ilk sezondan tam beş sene sonrasındayız. Joe nasıl Nomad’a dönüştü? Sachio ve diğerlerine ne oldu? Ee, turnuva kazandık bu adamın meşhur olması gerekmiyor mu? Tüm bu soruların hepsi bizlere flachback’ler eşliğinde sunuluyor. Elbette Joe’nun günümüz serüveni de on üç bölüm boyunca bizlere yansıtılıyor.

    Megalo Box 2: Nomad’ın ilk sezondan en büyük farkı; spor, yani bokstan ziyade dram ağırlıklı olması ve insan ilişkilerine daha fazla odaklanması. Hatta Joe’dan ziyade iki farklı karakterin daha hayatına detaylı bir bakış açıyoruz. Benim de ilk sezondan daha düşük puan vermeme sebep, içerikteki bu değişim oldu. Anlatılanlar kesinlikle kötü değil ama ilk sezonda bizler de adeta Joe ile beraber basamakları tırmandık ve onun tarafını tuttuk. Bana biraz her şey bir kalemde silip atılmış gibi geldi. Ayrıca finalini de pek beğenmediğimi belirtmem gerek. Ağır spoiler olacağı için bilgi veremiyorum ama en azından… Neyse, final daha iyi olabilirdi diyelim:) 
     

    Serinin tek eleştirmeyeceğim yeri şüphesiz çizimleri ve müzikleri. Yeni nesil belki tamamen 3D ve CGI destekli serilere alışmıştır ve Megalo Box’un çizimleri onlara acayip, hatta kötü gelebilir. Gelgelelim doksanlar ve iki binli yılların başında bu old-school tarz hakimdi ve bizler böyle bilgisayar değmemiş animelerle büyümüştük. Durum böyle olunca bu tarz çizimler bende hem nostaljik bir hava yaratıyor hem de bir hayli severek izliyorum. Gerçi anime serisi biraz daha eski görünsün diye anladığım kadarı ile biraz hileye de başvurulmuş. Çözünürlük 720p’ye düşürülüp tekrar 1080p’ye yükseltilmiş biraz netlik kaybı olsun diye:) Çizimleri yanı sıra dediğim gibi müzikler de on numara. Şuraya Nomad’ın açılış müziğini bırakıyorum. Başka söze gerek yok.

    Megalo Box 2: Nomad bende çok az da olsa hayal kırıklığı yarattı, bunu itiraf edeyim. Yine de son bölüme kadar beğenerek izledim. Eğer siz hala izlemediyseniz ilk sezondan muhakkak başlamanızı öneririm. Zaten seri spor temalı bir animeden ziyade spor temalı bir dram animesi. Yani herkes içinde kendisine göre bir şeyler bulabilir. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan