• Kasım 29, 2021

    Yönetmen: Kyouhei Ishiguro
    Stüdyo: Arect
    Tür: Fantastik
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/5.5

     
    Bright ismini daha önce yine Netflix’e ait olan, aynı adlı filmden duymuş olabilirsiniz. Hani başrolünde Will Smith’in oynadığı. Bright’ın bize sunduğu evrene göre insanlar, orklar, elfler ve diğer fantastik canlılar beraberce yaşamaktadır. Belki biraz zorlama olacak ama günümüz şartlarında bir Yüzüklerin Efendisi düşünün:) Frodo BMW’ye biniyor, orklar asayişten sorumlu, elfler zengin semtlerde oturuyor falan gibi. Bright filminin bize sunduğu evren bana çok sevdiğim Shadowrun oyunlarının evrenini hatırlatsa da, “idare eder” kıvamında bir filmdi. Gelgelelim Netflix’teki abiler – ablalar çok beğenmiş olacak ki, bir de animesi ile güzelce suyunu çıkartalım demiş ve Bright: Samurai Soul’u yaratmışlar. 


     
    Bright animesi de, tıpkı filmi gibi bir içeriğe sahip. İnsanlar ve farklı canlılar aynı dünyada yaşamakta. Filmden tek farkı, Japonya’nın Meiji döneminde geçmesi. Karakterlerimizden Izou, bir insan ve eski samuraydır. Bir genelevin güvenliğinde çalışmaktadır ve günün birinde bu geneleve Sonya adında küçük bir elf getirilir. Çok geçmeden geneleve bir saldırı gerçekleşir ve olaylar zinciri sonucunda insan Izou, elf Sonya ve saldırı ekibinde bulunan ork Raiden bir araya gelir ve yaşanan olayların sır perdesi aralanmaya başlar.
     

    Bright: Samurai Soul’un hikayesi hakkında daha fazla detay veremiyorum çünkü ortalama bir saat yirmi dakika süren filmde yaşanan başka bir olay yok:) Üstüne bir de tüm kilit son on beş dakikada yaşanıyor. Yani bizler bir saati bir şeyler olacak, heyecanla izleyeceğiz diye bekliyoruz ama koca bir saat filmin sadece girişi. Gelişme ve sonuç ise bahsettiğim gibi sen on beş dakikası. Apar topar bir olay, apar topar bir aksiyon ve apar topar bir son. Hadi geçmiş olsun! Durum böyle olunca Bright animesinin birçok mecradan aldığı puan ortada. Potansiyeli yüksek olan bir hikaye yine heba edilmiş. Ben ise fazla eleştirmek istemiyorum. Evet, hikayesi tatmin edici değildi amma velakin çerezlik niyetine de gitmiyor değil.

    Animenin çizimleri CGI bezeli ve pastel görünümünü açıkçası sevdim. Karakter animasyonları biraz sırıtsa da, yaratılan dünyayı ve çevreyi beğendiğim. Asıl beğendiğim nokta ise müzikleri oldu. Öyle belirli şarkılar yok, sadece müzik ve belki de animeyi sonuna kadar izleten onlardı. Bunun dışında Samurai Soul hakkında bahsedecek fazla bir şeyim yok. Dediğim gibi izlerken bir baktım ki bitmesine on beş dakika falan kalmış; acaba bölüm – bölüm şeklinde bir film serisi mi derken “haydi zaman kalmadı toparlanın” deyiveriyor birisi ve olaylar gerçek bir final yapıyor:) Bahsettiğim gibi çerezlik. Yani izlemeyin demem. Çok daha iyileri kesinlikle var ama Bright filmini benim gibi sevip fena değildi diyen takımdansanız bir bakabilirsiniz. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan