• Kasım 27, 2021

    Yönetmen: Igarashi Takuya
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Gizem
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8 

     
    Ortalama bir ilk sezondan sonra mükemmel bir ikinci sezonu bizlere izleten Bungou Stray Dogs, 3.Sezonuyla da iyi bir iş çıkararak helalinden bir 8 puanı kaptı. 1. ve 2. sezon detaylı bilgileri için, sitemizdeki incelemelerine ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra 3.sezona geçmeden önce izlemeniz gereken bir film de var. Onun incelemesini de 2.sezon incelemesinin içinde bulabilirsiniz. Biz bugün 3. sezon hakkında konuşacağız. Kendisi tıpkı ikinci sezon gibi geçmişi anlatan bir hikaye ile başlıyor. Yani animenin bölümlerini 3+9 olarak ayırabiliriz. Açıkçası geçmişteki hikayeyi yine çok beğendim. Bir nevi Chuuya’nin spinoff’u olan bu üç bölüm, gayet güzel işlenmişti. Bazen diyorum ki keşke Bungou Stray Dogs hep geçmişte geçse. Çünkü geçmiş hikayeleri hep daha kaliteli oluyor. İlk 3 bölümden sonra devam eden 9 bölümde ise ana hikayemiz devam ediyor. Gelin onun hakkında da biraz konuşalım.

    2.sezonda ufak ufak gördüğümüz Fyodor Dostoyevski bu sefer ana düşmanımız olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı Dazai gibi aklını kullanan bir düşman olduğundan, Liman Mafyası ve Dedektifler için işler iyice sarpa sarıyor. Hatta bazı yerlerde baya çirkinleşiyor bile diyebilirim. Animenin hiç havasında olmayan tarzda olaylar yaşanıyor. Bunlara başa çıkmak için uğraşan iki tarafta kendisini bir çıkmaz da buluyor. Ama bakalım Fyodor mu kazanacak yoksa bizimkiler mi? Bu olaylar çerçevesinde bazı yan karakterler -mesela Tanazaki ve Gin – animede kendilerine baya bir yer buldukları için parlıyorlar. Böyle yan karakterlerin de öne çıkarak işlenmesi bayağı bir hoşuma gitti. Animedeki tüm karakterler gerçekten yaşıyor hissi veriyor. Bu arada dikkat ettiyseniz ilk sezonun sözde kötüler Liman mafyası için bile artık -Bizimkiler- terimini kullanıyorum. Çünkü animenin farklı bir tarzı var. Her ne kadar Liman mafyasını çok sevsem de bu tarzın ilerisi için pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. 
     

    Dediğim bu olay animede düşmanların ölmemesi. Çok spoiler olarak sayılmaz ama doğru düzgün kimse ölmüyor, çoğunlukla taraf değiştiriyor. Benim hiç sevmediğim bir tarzdır bu. Düşmanların ölmemesi veya tamamen saf dışı kalmaması. O kadar uğraşıyorsun ama ya taraf değiştiriyor ya da kenara çekilip 1-2 sezon sonra geri geliyor. Böylelikle düşman döngüsü çember çizip duruyor. Ben böyle yapımları sevmiyorum. İkinci sezonda bunu pek hissetmemiştim. Lakin üçüncü sezonda bunu buram buram hissettim. Umarım ben yanılırım ve sonraki sezonlarda bu tekrar olmaz. Çünkü bu kısır döngüyü sevmiyorum. Neyse bunu bir kenara bırakırsak yine üçüncü sezonda tatlı bölümler yerleştirmiş olan Stary Dogs keyifli şekilde kendini izlettiriyor. İkinci sezon kadar çok beğendiğimi söylemeyeceğim ama kesinlikle devam etmeye değer bir yapım olduğunu aşikar.



    Kendisinin 4.sezonu geçtiğimiz günlerde onaylandı. Yani bir başka sezon daha bizi bekliyor. Açıkçası çok merakla beklediğimi söylemeyeceğim. Gelince kesinlikle izlerim ama gelmesini büyük heyecanla beklemiyorum. Çünkü sezonlar kendi içinde çoğunlukla son buluyor. Yani Attack on Titan gibi devam eden bir hikaye akışı yok. O yüzden gelince izleriz kıvamında bekliyor olacağım. Umarım 4.sezonla beraber tekrardan batı yazarlarını bolca görürüz. Bahsetmedim ama 3.sezonda, eski elamanlar dışında bu sefer Rus yazarlara yer verilmişti. Bu animede en sevdiğim şey okuduğum yazarları izlemek, o yüzden 4.sezonda bildiğim yazarlar gelirse çok mutlu olacağım. Bakalım bi gelsin izleriz gerekirse de incelemesini yaparız. Sizlere de sağlıklı günler dilerim, sonraki incelemelerde görüşmek üzere.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan