• Ocak 04, 2022

    Yönetmen: Watanabe Shinichiro, Andy Jones, Mahiro Maeda, Yoshiaki Kawajiri, Takeshi Koike, Koji Morimoto, Peter Chung
    Stüdyo: Madhouse - Studio 4°C
    Tür: Dram, Fantastik, Bilim Kurgu
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8

     
    Hazır Matrix 4 filmi çıkmışken ben de seriyi baştan izliyeyim dedim. İyi ki de baştan bi seri yapıp izledim. Burada filmler hakkında konuşmayacağım çünkü konuşursam özellikle yeni çıkan 4.filmin hikayesi için ağzımdan çıkanlar pek hoş olmaz. O yüzden biz, tarihin tozlu raflarına kaldırılmış The Animatrix animesi hakkında konuşalım. Kendisine Film dediğime bakmayın, aslında 9 hikayeden oluşan ovaların birleşimini içeriyor. Ben sadece film olarak bir bütünde izlemesi kolay diye öyle izledim. Yoksa kendisi, yakın zamanda sitemize de incelemesi eklenen Star Wars: Visions gibi 9 ayrı hikaye 9 ayrı tarza sahip. Yani sadece hikayeler değil çizimler de farklı. Ama benim inceleme yazmamım en büyük nedeni, zamanında gözden kaçtığını düşündüğüm bu animeden haberdar olmanız. Çünkü gerçekten pek bilinmeyen kaliteli bir yapım. Zaten Matrix seviyorsanız kaçırmamız gereken bir altın madeni.

    9 Hikaye içinde Matrix’te cevaplanmamış bazı soruları görebiliyoruz. İlk insanlar ve savaşları, Neo’nun kurtardığı çocuk, kendi kendine uyanabilenler gibi. Açıkçası bazı hikayeler çok sevsem de bazılarını vasat buldum. Özellikle son hikaye beni biraz yordu, çizim açısından gerçekten hiç bana hitap etmiyordu. Ama 9 hikayede net şekilde izlenmeye değer bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Zaten biliyorsunuz Matrix evreni yeterince işlenmemiş bir arazi. Biz de ne görsek tüketmek istiyoruz. Elimizde de böyle bir anime yapımı varsa bize de izlemek düşer. Sonda söyleyeceğimi başta şimdi söylüyorum izleyin yani. Neo ve Trinity’de İngilizce dublajında yer aldığını da belirtmek istiyorum. Ben İngilizce izledim, size de İngilizce öneririm açıkçası. Çünkü çok iyi bir İngilizce kadrosu var. O yüzden bu sefer Japonca seslendiren sanatçılarımız bize kızmasın. 
     

    Şimdi burada tek tek tüm hikayelere değinmeyeceğim ama bazı çizimler çok çok iyi abi ya. Gerçekten Madhouse ve Studio 4°C işin hakkını vermiş. Zaten 2003’teki zirve stüdyoları bir araya getirince böyle bir sonuç çıkması beni şaşırtmadı. Evet, bazı çizimler vasat ama bazıları 2003’e göre mükemmel ötesi. Daha ilk hikayeden bir animasyon kasmışlar, “abi helal olsun” demekten başka bir şey diyemiyor insan. Eksisi yok değil. O yüzden zaten 8 puan verdim. Mesela müzikler konusunda çok eksik. Yok yani müzik. Hikaye ve çizim konusunda da dediğim gibi beli bir standart yok bazısı çok iyi bazısı ortalamada kalıyor. Ama 10 dakikalık süreleri olduğu için hiç sıkılmadan bitirebiliyorsunuz.

    Neyse sözün özü böyle bir anime film serisinden haberiniz olmasını istedim. Kötü de olmayınca kesinlikle Matrix hayranlarının izlemesi gerektiğini düşündüğüm için bugün bu incelemeyi yazdım. Eminim yani, içinde çok seveceğiniz hikayeler de var. Mesela ben “Bir Detektifin Hikayesine” bayıldım. Abi çizimler, o atmosfer, abinin cool olması falan on numara iş çıkarmışlar. Keza Samuraylı ablanın da hikayesi gayet güzeldi. Matrix’te eksik kalan kısımları da güzel yansıtınca bize izlemek düşer. Şimdilik benden bu kadar, bir sonraki incelemede görüşmek üzere. Sağlıklı günler dilerim. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan