• Nisan 20, 2022

    Yönetmen: Yosuke Hatta
    Stüdyo: Baku Kinoshita
    Tür: Hayatın İçinden, Komedi
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/6

     
    İsminin hakkını veren, garip bir anime var karşımızda. Hatta 2021 yılının en farklı animesi kategorisinde birinciliği bile bulunmakta. Elbette bir sitemize bir inceleme eklemeden olmazdı ve fazla da geciktirmeden 13 bölümlük seriyi incelemedim. Evet, gerçekten farklı bir animeydi ama etkileyici mi? Biraz tartışılır:)

    Odd Taxi adlı animemizdeki tüm karakterlerin birer hayvan olduğunu hemen belirteyim. Hayır, hakaret etmiyorum. Gerçekten hayvanlar. Fabl karakterler desem belki daha doğru olur. Serinin odak noktası taksici Odakawa da bir su ayrgırı. Maymun, goril, geyik, hipopotam, kedi – köpek veya lama gibi envai çeşit karakter mevcut. Üstelik anime bunu bizlerden de saklamıyor. Yani Odokawa, o bir samur, onu nerede görsem tanırım diyor mesela. Yani hayvan olduklarının farkındalar. Neyse, dediğim gibi Odokawa bir taksicidir. Orta yaşı biraz geçkin, hafif depresif, vurdumduymaz ve konuşmasını iyi bilen birisi. Günün birinde bir lise öğrencisi kaybolduğunda Odokawa da doğrudan olmasa da şüpheli konuma düşer çünkü en son kendi taksisinde görülmüştür. Animede, şöyle ya da böyle oluyor diyerek anlatabileceğim bir hikayesi yok. Odokawa’nın aldığı yolcular ve başlarından geçenler, birbirleri ile kesişmeleri ve yaşanan olaylar konu alınmakta. 
     

    Bahsini ettiğim gibi animede birbirinden bağlantısız karakterlerin bir yerlerde birbirleri ile kesişmeleri ve yaşanan olayların ortasında Odokawa’nın kalması konu alınmakta. Anime bana tarzı ile anında Durarara veya kardeşi Baccano’yu hatırlattı. Orada da alakasız tiplerin şans eseri veya dış güçler tarafından planlanmış bir şekilde karşılaşması ve çeşitli entrikalar söz konusuydu. Odd Taxi’de de belli bir sunum söz konusu olduğundan ilk bölümlerde bayağı bir dikkatimi çekti. Sonrası ise… Pek istediğim gibi gitmedi açıkçası. Bölümler ilerledikçe yine pür dikkat izlediğim anlar oldu ama dikkatimi kaybettiğim anlar giderek fazlalaştı. Gelgelelim her bölüm biraz daha animeden koptum ve son bölümdeki küçük sürpriz ile toparlansam da anime çoktan bitmişti:) Anime için kötü kesinlikle demem. Tarzı ve işleyiş biçimi olarak daha çok yetişkinlere hitap etmekte ve enteresan olaylar yaşanmakta. Fakat dediğim gibi, açıklayamadığım bir sebepten ötürü her bölüm animeden daha fazla odaklaştım. Belki bir anı kaçırdım ya da olaylar içinde kayboldum gittim. Nete şöyle bir göz attığımda bayılanlar olduğu kadar benim gibi dağılanlar da olmuş. 
     

    Animenin fabl karakterlerini ve arka plan çizimlerini bir hayli sevdiğimi belirtebilirim. Özellikle Odokawa’nın taksisinin içindeki dantelli örtüler beni benden aldı:) Keza seslendirmeler için de söyleyecek bir sözüm yok. Yani animenin teknik yönü bayağı bir başarılı. Dediğim gibi son bölümde de bizleri bir sürpriz beklemekte ve burada da teknik açıdan harika bir iş çıkarılmış. Bu sürpriz nedir diye sormayın, izlemeniz gerek:) Ya da gidin internette bakıp spoiler yiyin :D

    Odd Taxi’ye bayağı ilgili başlasam da son bölümü öylesine bir havada izleyerek bitirdim. Bahsettiğim gibi bu anime aslında pür dikkat istemekte ve olaylar zincirini kaçırmamanız lazım. Dolayısıyla herkese hitap etmeyebilir. Yani sevebilme ve sevmeme ihtimaliniz yarı yarıya. Şans verin der miyim? Kesinlikle ama beklentilerinizi de çok yükseltmeyin ki sonra pişman olmayasınız:) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan