• Haziran 01, 2022

    Yönetmen: Kazuki Takahashi
    Stüdyo: Toei Animation
    Tür: Aksiyon, Komedi, Fantastik
    Yapım Yılı: 1998
    Bölüm Sayısı: 27
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Yu-Gi-Oh Season 0 herkesin bildiği Yu-Gi-Oh Duel Monsters'tan bağımsız bir seridir, toplamda 27 bölümden oluşmaktadır. Hikayenin konusu Yugi Muto adlı bir liseliyi konu almaktadır, serinin ilk bölümünde Yugi'nin her ne kadar nazik ve empati kurabilen bir insan olduğunu anlasanız da pek arkadaşı bulunmamaktadır. Genelde vaktini dedesinin oyuncak dükkanda geçiren bir tiptir. Bir gün dedesinin dükkanına Mısır'dan bir yapboz gelmesiyle ana karakterimizin hikayesi başlar ve bambaşka insanlarla tanışır. Bunlardan bazıları Yu-Gi-Oh Duel Monsters'tan tanıdığımız Kaiba-Joey gibi kişilerdir.
     

    Seri Yu-Gi-Oh Duel Monsters'a kyıasla daha karanlık bir şekilde tasarlanmış, özellikle Yami Oyunları'nı izlerken Yugi'nin insanlara kafayı yedirmesi oldukça değişik geliyor. Oyunların teması ise genel olarak rastgele, yani Yu-Gi-Oh'taki gibi konumuz Duel Canavarları değil, ancak Yu-Gi-Oh Duel Monsters'ın ortaya çıkması bazı bölümlerde yer alan Duel Canavarları sayesindedir. Bu bölümü insanlar çok beğendiği için bir süre sonra Yu-Gi-Oh Season 0 bitirilip yeniden yapım Yu-Gi-Oh olarak karşımıza sunuluyor ve günümüze kadar eviriliyor. (Duel Masters adlı oynaması ücretsiz bir oyun da çıkmış bulunmakta)

    Yu-Gi-Oh 0 her ne kadar tema olarak cazip gelse de her bölümün farklı olması konusuna pek adapte olamadım. Zamanında yayınlanan bu seride kart oyunlarını insanlar bu kadar sevmemiş olsaydı günümüzde kimsenin Yu-Gi-Oh'un varlığından haberdar olmayacağını düşünüyorum. Yami Oyunları'nın diğer serilere göre verdiği hissiyatın bambaşka olduğunu söyleyebilirim. Bir bölümünde mesela Yugi bir adama elinde alkol varken çakmak tutturuyordu. 1998 yılında bunu izleyen çocuklar travma geçirmemiştir umarım :) 
     

    Bölümlerin arasına ufak tefek komediler de eklenmiş. Yani ilk 10 dakikası eğlenceli komedi iken Yugi'nin başka bir benliğe geçtiğinde olayların daha ciddiye geçmesi hissiyatını izleyiciye güzel bir şekilde yansıtmış. Tüm bu olaylar olurken Yugi'nin kendi benliğine döndükten sonra hiçbir şey olmamış gibi normal hayatına devam etmesi oldukça anormal geldi bana. (İçim geçmiş yahu bir şey olmaz diyor resmen) İlk birkaç bölümde bunun gizemini korumaya çalışmışlar, Yugi diğer benliğine geçtiği anda yanında duran ya saklanıyor ya da gözü bağlı takılıyor diyebiliriz. İzlerken size acaba bu bölüm görecekler mi havası verilmeye çalışılmış ancak günümüzde pek tutmayan bir yöntem diyebilirim.

    Yu-Gi-Oh Season 0 izleyiciye genel olarak klasik bir hikaye sunuyor. Bölüm başı bir kötü ve Yugi'nin onu nasıl alt ettiği. 27 bölüm olduğundan dolayı çerezlik bir şekilde izleyip keyfinize bakabileceğiniz türden bir anime. Muhteşem değil, ancak izlenir. Bakarsınız bir gün Youtube Kanalım Kuş Bakışı'na da Duel Masters incelemesi de gelir. 
     

     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan