• Haziran 09, 2022

    Yönetmen: Xiong Ke
    Stüdyo: Colored Pencil Animation
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Oyun
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6

     
    Evet, söz verdiğim gibi The Kings Avatar’ın 2.sezon incelemesiyle karşınızdayım. İlk sezonun incelemesine buradan, ikinci sezondan önce izlemeniz gereken film ve ovanın incelemesine buradan ulaşabilirsiniz. O sezonları atlayıp buraya gelmeyin diye spoiler uyarısı da verelim çünkü elimizde devam sezonu var. Sonunda takım kurmaya karar veren Ye Xiu bu işi pratiğe dökmeye başlamış. Açıkçası ikinci sezondan beklentim bir hayli yüksekti. İlk sezonu keyif alarak izlemiş biri olarak kalitenin ve hikayenin ileri gitmesini beklerken gerilediğini görmek beni üzdü. Tabi bu kesinlikle kişisel bir görüş. Değişen stüdyo ve sebep olduğu çizim farklılıklarına film incelemesinde detaylıca değinmiştim. O yüzden o konuya tekrar dönmeyeceğim. Lakin olay sadece çizimlerde değil hikaye olarak da beni pek tatmin etmedi.

    Aksiyonu ve komedisi gayet tatlı olmaya devam ediyor ona sözüm yok zaten.(Bu arada bölümlerin sonuna zaten Chibi kısımları eklemişken anime içine de ekstradan o çizimleri eklemelerini gereksiz buldum. Zaten komedisi az ve öz, ekstradan bu tur içeriklere gerek yok.) Animede en sevdiğim kısım profesyonellerin topladığını arena kısmıydı çünkü ilk sezonda bolca gördüğümüz profesyoneller bu sezonda baya geri plana atılmış. Hatta ilk sezondaki yan karakterler bile az görünüyor. Ye Xiu ve İnternet kafe sahibi abla etrafında dönüyor olaylar. Tabi sürekli oyun içerisinde farklı karakterler girip çıkıyor ama dişe dokunur pek karakterler görünmüyor. Benim en çok umutlandığım kısım takım kurma olayıydı ama nedense çok klişe ve kötü işlemişler oraları. Oralar çok daha iyi olabilirmiş. Özellikle hikaye konusunda baya yok gibi bir şey hikaye. 
     

    Belki de ben beklentiyi çok yükseltim ve bu yüzden hayal kırıklığına uğradım, bilemiyorum. Şu üstteki ekibi bile doğru düzgün göremedik. Kaldı ki ben ilk sezondaki elamanları çok sevmiştim. Burada onları çok az görmek beni üzdü. Ama genel olarak çıtır çerez aksiyon işini iyi kotarmışlar. Takım kurmada da en son bölüm güzeldi. Lakin her şey sonraki sezona kaldı, bu sezon biraz geçiş sezonu olarak kalmış gibi. Pek bir şey işlemeden gündelik olayların bol olduğu kısımları yığarak bölümleri tamamlamışlar. Bu arada animenin dakikasının 26-27 olmasından korkmayın içerik olarak max. 20 dakika sürüyor bölümler. Opening ve Endingleri çok uzun o yüzden dakika sayışı biraz kabarık olmuş. 20 Dakikada da sıkmadan bölüm kendini izletiyor zaten. Lakin dediğim gibi içi doluluk ve alt metin olarak eksik kalmış. Bakalım devam sezonunda ne yapacaklar.

    Sözün özü 2.sezon beni biraz hayal kırıklığına uğrattı, kötü sezon demiyorum sadece çok daha iyi işlenebilirdi diye üzülüyorum. Bir de ilk sezon gibi keyif vermedi, dümdüz aksiyon kısımlarının yoğunluğu fazla olduğu için. Anime bende şuan kötü bir izlenim bırakmadı yani 3.sezon gelince tekrardan sizlerin karşısında inceleme ile olacağım. Çünkü artık profestonel olarak Glory’i işlerinin içinde olacağız. O yüzden 3.sezonu bekliyorum çıktığında da izleyeceğim. Lakin korktuğum bir şey varsa o da animenin fabrikasyon animesine dönmesidir. Nasıl ki One Punch Man ikinci sezon ağzımda bu tadı bıraktıysa bu animede de öyle bir korkum var. Ortalama olsun ama her sene çıkabilelim kafası beni biraz korkutuyor o kadar. İnşallah yanılırım da kaliteli bir üçüncü hatta kalan devam sezonları da gelir. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan