• Nisan 08, 2023

    Yönetmen: Watanabe Tetsuaki
    Stüdyo: 8Bit
    Tür: Spor, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/10

     
    İşte cesaret işte feraset, işte kalite onun adı Blue Lock. 2022 de yayımlanmaya başlayıp 2023’te ilk sezonu tamamlanan spor animesi tüm beklentilerimi karşıladı. Normalde bu kadar beklentiye girip her zaman hüsrana uğruyordum. Blue Lock animesi bu özelliğime röveşata çekerek tersine çevirdi her şeyi. Nerden överek başlayacağımı da çok iyi biliyorum. Özellikle spor animesinin pek olmadığı bu ortamda çok kaliteli spor animesi olarak karşımıza çıkıyor. Ben basketbolu daha çok seven biriyim lakin futbolu da severim. Burada da futbol çok iyi işlenmiş. Dümdüz futbol animeleriyle sakın karıştırmayın. Yapım en iyi Egoist Forvet’i geliştirmek için Blue Lock adlı bir proje içine giren genç forvetleri, manyak testlerle bizlere sunuyor. Gelin bu testlerle animeden ne kadar keyif aldığımı sizlere anlatayım.

    Öncelikle Isagi Yoichi sözde ana karakter gibi görünse de çok fazla ana karakter var. Anime bir çok yönden Kuroko no Basket’e benziyor. Lakin bana sorarsanız ilk sezonu en sevdiğim Seri olan Kuruko’nun ilk sezonundan daha iyi. Blue lock’ta Çok fazla karakter ve hepsi kendine has yetenekler ve daha önemlisi kişilikleriyle varlar. Bunları da tanıtmak için uzun uzun zaman harcamıyor. Kısa ve öz şekilde karakterleri geçmişlerine ufak paslar atarak asıl, maçlar ve testler içinde sizlere ısındırıyor. Yahu bir animede neredeyse tüm karakterler sevilir mi, evet Blue Lock’ta sevilir. Bölümler ilerledikçe yeni karakterler geliyor onları da seviyorsunuz öyle bir şekilde yapmışlar. Yani tek tek tüm karakterleri sayıp en sevdiklerim yazarsam tüm oyuncuların isimlerini vermiş olacağım. Ama birini seçecek olursam en sevdiğim Bachira oldu diyebilirim. Gerçekten adamın olduğu her saniye ekstra keyif aldım. Ana karakter İsagi’de çok iyi olmuş. O başta olmak üzere diğer karakterlerin sürekli evrim geçirmesini izlemek çok keyifli.( bu arada kendisinin 11 numara giymesi bence Kuroko’ya bir gönderme ya da ben öyle hayal ediyorum :D ) 
     
     
    Animenin çizimlerin ve animasyonlarına da bayıldım. Müthiş işçilik çıkarılmış. Özellikle süper güçlerin olduğu kısımlar çok sağlam çizilmiş. Seslendirmelerde bu kalitenin seviyesini arttırmış. Yapımcılar gerçekten çok zeki, Kuroko no Basket başta olmak üzere spor animelerinde yer almış bir sürü seslendirmeni getirmiş. Yani bu konuda tecrübeli sanatçılarla projeye seviye atlatmışlar. Bu anime bu yüzden biraz beni korkutuyor. Bu kadar sağlam ilk sezondan sonra umarım finansal olarak geri adım atmazlar. Çünkü çok para harcandığı ortada. Fabrikasyon devam sezonları gibi işlere giderlerse, hem kalite düşer hem izleyicisi. Neyse ikinci sezon dedim Çünkü anime devam edecek, ilk sezonda sadece Blue Lock projenin testlerini izledik. Ama sanmayın ki az şey izledik bence günümüz shonenlerine göre hikaye çok hızlı ilerliyor. Bu da animede çok sevdiğim özelliklerden biri olmuş.

    Bol bol süper güçlü bir spor animesi izlemek istiyorsanız işten izin alıp izleyin. Dümdüz anime izleyicisiyseniz yine izleyecekler sıranızda en üste yazıp izleyin. Çünkü futbol sevmesiniz bile animeyi seveceksinizdir. Animeye 9 verecektim ama sonra fark ettim ki anime, günümüz fabrikasyon işlerinden çok farklı. Fanservis bölümleri yok, uzun uzadıya boşa uzatılmış hikaye kısımları yok (ilk 3 bölümde tüm karakterlere ısındırıp şak diye işin içine sokuyor bizi. Sonra son bölüme kadar bir sürü olayla yağ gibi akıyor.) Boş bölümler yok (arada tatlı bölümler var ama birkaç dakika sürüyor). Diğer animelerin bir bölüm harcadığı boş komedileri her bölümün sonunda 1 dakikada bizi eğlendirerek veriyor. Daha ne olsun. Anime nefret ettiğim her şeyden kaçınmış. Bu yüzden 10 verdim umarım tüm dünyada da aynı izlenmeyi alıp kaliteli şekilde devam eder ve bir klasik olarak yükselir. Hikaye ilk sezon için güzel bitiriyor yani tek sezonlukta güzel noktayı koyup ikinci sezona pas atmışlar. Ben de size animeyi izlemeniz için bir sürü neden içeren bu incelemeyi pas’ladım. Gerisi sizde Bol artistlik ve zarafetle gollerle kalın. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan