• Nisan 01, 2023

    Yönetmen: Masui, Souichi
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 5
    Anime Puanı: 10/8

     
    Yeni bir inceleme, fakat eski bir yapımla karşınızdayım. 2016 Yılında çıkan animemiz, Final Fantasy 15 oyunu için piyasaya sürülmüş, iyi ki de sürülmüş. Bu anime tam bir anime gibi. Neden mi bu cümleyi kuruyorum çünkü oyundan öncesini anlatan başka bir film animesi de vardı. O animeden ziyaden, animasyon özelliğiyle ön plana çıkıyor. Gerçekten mükemmel çizimleri var, sanki gerçek insanlar oynamış, o derece sağlam. Bu animeden önce de o filmi izlemenizi tavsiye ederim. Sitemizde de bulunan incelemesine Kingsglaive Final Fantasy XV tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şimdi filmi bir kere bırakalım çünkü incelemesinde uzun uzun konuştuk, onu oyununu oynamadan bile keyif alarak izleyebilirsiniz. Lakin bu animede işler öyle değil. Oyunu oynamayanlar için bu anime biraz soru işareti barındırıyor.

    Topu topu 12-15 dakikadan oluşan 5 bölümcükten oluşan bir yapım var karşımızda. Oyunun yarısında olan biri olarak ben baya keyif aldım. Karakterlerin geçmişine inmek, onları daha derinden tanımak, neden bu davada Prensin yanında olduklarının yanıtlarını, bol bol veriyor bu anime. Her karaktere ayrı bölüm çekilmiş ama güncelle güzel bağlantılar yaptığı için kopuk kopuk olmamış. O yüzden bu zor işi iyi kotarmışlar. Çizim ve seslendirmeler de hayli kaliteli. Tamam da, bu kadar övüp neden 8 verdin, diyebilirsiniz. Çünkü cevapları basit, eksikleri yok değil. 
     

    Öncelikle bölümler çok ama çok kısa, bölüm sayısının azlığını anlayabilirim. Lakin dakikanın bu kadar az olması hoş olmamış. Anime su gibi akıp gidiyor keşke biraz daha uzun olsaydı. Karakterlerin geçmişleri daha detaylı işlenebilirdi. Bunun yanında toplu hikaye, çok yan hikaye olarak kalmış. Yani oyunu oynamayanlar zaten keyif almakta zorlanacak. Oyunu yarısına kadar keyifle gelen ben bile daha iyi olsaymış dedim. Keza Aksiyonu da baya kısıtlı kalmış. Bu gibi eksiler 8 puan vermeme sebep oldu. Lakin yine de severek izlediğimi söylemeliyim. Oyundaki o yolculuk hissi burada geçmişe gidilerek çok tatlı dokunuşlarla bizlere verilmiş. Özellikle Promto ve Gladiolus’un geçmiş hikayeleri çok iyi yazılmış. Ahh be yapımcı ahh be keşke daha uzun yapsaydın, neyse böyle de tatlı olmuş.

    Neyse kısa anime için uzun inceleme yapmaya gerek yok. Oyunu halen oynamamışsan ve açık dünya-aksiyon türlerini seviyorsan direkt oyunu listene ekle. Oynamadan önce de filmi ve bu animeyi izle. Ya da oyunu oynadın ve bunu izlemediysen yine izle. Karakterler mazi olarak gözünün önüne tatlı şekilde gelir. Ama oyuna pek bulaşmayacaksan, alacağın keyif çok az olur. Yine izlenir izlenmez demiyorum. Dostluk ve yolculuk teması seviyorsan kısa ama hoş vakitler geçireceksin. Lakin hikaye ve aksiyonu azlığı tatmin etmeyecektir. Çünkü bu yapım oyun için yapıldığını hissettirmiş. Film gibi değil yani. Yine de size kalmış, çok kaliteli ve farklı tarzdaki çizime sahip bu anime tarzını pek piyasada göremiyoruz. Her taraf CGI çizimlerle dolmuş. Sağlıklı günlerle ve kaliteli animelerle kalın. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan