• Nisan 26, 2023

    Yönetmen: Yoshiuki Asai
    Stüdyo: P.A. Works
    Tür: Aksiyon, Komedi
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7

     
    İsmiyle tam bir “Netflix içeriği” gibi görünen animeyi benim de keşfetmem tamamen tesadüfen gerçekleşmişti. Sosyal medyada altta gördüğüm gif’i görünce Spy x Family’ye benzetmiştim ve yorumların da iyi yönde olduğunu görünce izlemeye karar verdim. İzlediğim için katiyen pişman değilim ama çok da matah bir seri olmadığını birkaç bölüm sonra anladım.

    Kazuki Kurusu ve Rei Suwa yaptıkları iş dışında hiçbir ortak özelliği olmayan iki insandır ve beraber yaşamaktadırlar. Yaptıkları iş ise tetikçiliktir. Kazuki daha çok plan/program kısmı ile uğraşırken Rei ekibin John Wick’idir. Her animede olduğu gibi günün birinde öldürmek için yeni bir iş alırlar. Lakin bilmedikleri bir şey vardır; hedeflerinin küçük kızı da yola koyulmuş, babasına doğru gitmektedir. Bu küçük kızın adı Miri’dir ve bu animenin Anya’sıdır. Yaşı biraz daha küçüktür – ana sınıfına gidecek yaştadır diyelim. Neyse, olanlar olur ve Kazuki ile Rei hedeflerini ortadan kaldırır ama küçük Miri onların başına kalır. Kazuki, Miri’nin annesini bulur ama anneden pek hayır yoktur. Durum böyle olunca tetikçi ikili kıza bakmaya karar verir ve on iki bölüm boyunca yaşadıkları bizlere sunulur. 
     

    Hani dedim ya Spy x Family’ye benzettim diye, aslında birkaç bölüm dışında pekte bir benzerliği yok. Forger’ların macerası belirli bir hikayeyi takip ederken bunların her bölüm farklı bir konusu işlenmekte ve tetikçilik işinden daha çok iki adamın bir çocuğa bakması, Miri’nin “babaları” ile ilişkisi (tam Netflix!) ele alınmakta. İlk bölüm ve son bölümler dışında ise vasat bir hikaye sunulmakta. Miri’nin ana okulu, hal ve tavırları sunuluyor. Seride Miri sempatik küçük bir kız çocuğu olarak sunulmak istense de o empatiyi ben pek kuramadım. Özellikle bir bölümde haltlar yiyip “gommenasaiiiiii” diye bağırıp çağırması harbiden sinirimi bozmuştu. Onun dışında Rei karakteri favorimdi çünkü dediğim gibi John Wick’e benziyordu (takım elbiseli hali) ama bir elin parmağını geçmiyor o takımı giymesi.

    Animenin çizimlerini genel olarak beğendim. Dikkatimi çeken, şurası olmamış diyebileceğim bir yeri yok. Elbette favorim olan eski tarz – elle çizilmiş sahnelere sahip değil ama detaydan da kaçınılmamış. Gerek karakter çizimleri, gerekse mekan tasarımları başarılı. Açılış parçası fena değil ve kapanışı da idare eder. Miri bağırmadığı sürece seslendirme ve müzikler bakımından da bir sıkıntım olmadı. Genel olarak teknik yönü iyi bir anime. 
     

    Buddy Daddies çerezlik kategorisine giren ve nadir de olsa sonu bulunan – final yapan bir seri. Bunun sebebi de yüzyıllardır devam eden bir mangasının olmaması. Spy x Family animesini ucundan da olsa andıran, genelde iyi bir çizgide ilerleyen ve sıkmayan vakit geçirmelik bir anime arıyorsanız tavsiye ederim. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan