• Mayıs 14, 2023

    Yönetmen: Naoyoshi Shiotani
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 3
    Anime Puanı: 10/6

     
    “Bu arada, Psyco-Pass 3’ün Psycho-Pass 3: First Inspector adında ve devamı olan üç filmi bulunmakta. Bir müddet Psycho-Pass evrenine ara vermek istediğimden bu serinin incelemesi sonraki bir dönemde karşınıza çıkacak” diye bitirmişim bir önceki sezon olan Psycho-Pass 3 yazımı. Üç sene sanırım yeterli bir süre oldu ve adeta üçüncü sezonun sanki son üç bölümüymüş gibi olan son seriyi izleyip kısaca değerlendirmeye karar verdim.

    Yine her devamın devamı sezon incelemelerinde olduğu gibi detaya inmeyeceğim. Psycho-Pass evreni hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz ilk sezonun incelemesine buradan ulaşabilirsiniz. Aşağı – yukarı kırk beş dakikadan oluşan bu üç bölümde Koichi Azusawa’nın Kriminal Soruşturma Büro ’sunu komple rehin alması ile başlıyor. Üç bölüm boyunca da tanıdığımız karakterlerin de Azusawa’ya karşı olan mücadelesini izliyoruz. 
     

    Bu ek üç bölüm için aslında anlatabileceğim daha fazla bir şey yok. Üç sene aradan sonra olayları unutup karakterleri ilk etapta tanıyamasam da izledikçe geri geldi. Yeri geldiğinde hızlı sahneleri ile kendisini izlettirse de hikayesi ve üçüncü sezon itibari ile bizlere sunulan yeni karakterleri sevmediğim için yavan kaldı. Kogami ve Ginoza’nın Ignatov ve Arata’dan bin kat daha iyi karakterler olduğunu halen savunmaktayım.

    Görsel ve işitsel olarak Psycho-Pass kalitesinden ödün vermemiş ama Abnormalize yahut Enigmatic Feeling gibi şaheserler barındırmıyor. Bu üçlemeyi izlemenin en iyi yolu üçüncü sezondan hemen sonra izlemektir. Genel olarak gözümde Psycho-Pass iyi bir başlangıç yapıp çıtayı yükselten ve üçüncü sezon ile birlikte düşüren bir seri konumunda. Bakalım yeni sezonlar karşımıza neler çıkaracak. Bir yayınlansın, herhalde onu da bir üç sene sonra izlerim:) 
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan