• Mayıs 20, 2023

    Yönetmen: Igarashi Takuya
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Gizem
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/6

     
    Bir devam sezonuyla daha karşınızdayız. Bungou 4.sezonu 2023’te biz seyircilerle buluştu buluşmasına da, kimse izlemedi mi bunu arkadaş? İncelemeye geçmeden şunu belirteyim önceki sezonların incelemesi, sitemizde mevcut okumamış arkadaşlara tavsiye ederim. Çünkü seriye olan bakışımı anlarsınız. 2.sezonuna bayıldığım ve iyi bir 3. Sezondan sonra böyle vasat bir sezon beklemiyordum. Her şeyi geçtim bu sezonu kimse izlemedi mi? Bones reklama falan parası yetmedi mi acaba çünkü kimse konuşmuyor, Türkiyenin en önde gelen anime sitelerinden bazılarından daha devam bölümleri eklenmemiş, o kadar umursanmıyor. Sadece ülkemiz için değil yurtdışında da aynı durum söz konusu. Kısaca örnekleyeceksem, "3.Sezonu Myanimelistte  600 Bin kişi izleyip 300 Bini puan vermişken. 4.sezonu ben incelemeyi yazarken yaklaşık 200 bin izlenip 60 Bin kişi puanlamış.. Yaklaşık 2 ay önce de sezon finali verdi. Çok ilginç bir kitle düşüşü var animeye karşı,bu içerikten mi yoksa reklamsızlıktan mı ona siz karar verin.

    Animenin kendisine gelirsek, benim en büyük korkumlardan biri iyice su yüzüne çıktı. Kimse ölmüyor, hiçbir düşman saf dışı kalmıyor sürekli anime bu kısır döngüde dönüp duruyor. Yetmiyor yeni karakter ekleyip ekleyip duruyor. Ve eklenen karakterler de yüzeysel kalıyor. Ranpo karakterini çok severim ilk 5 bölümü de sadece Ranpo’ya ayırmışlar diyebilirim. Ben Ranpoyu çok sevidğim için bu bölümlerden keyif alsam da çoğu kişi Ranpo’yu yan karakter olarak görüyor. Bunun yanı sıra diğer karakterlerde ilk 5 bölümde yok gibiydi. Sezonu geri kalanında da bu sıkıntı var. Bazı karakterler ortalıklarda hiç yok. Çok sevdiğim Chuuya 1 sahnede toplam 5-6 saniye görünüyor, Akutagawa’nın esamesi okunmuyor. Ulan bari ismini falan geçirin,koskoca 1 sezon boyunca adam yokmuş gibi davranıldı. Keza Dazai’de pek görünmüyor. Yani sevilen karakterler çok kenara atılmış. Normalde bol karakter olayını bu seride çok sevsem de bu sezon bu bol karakter olayının içine edilmiş bir sürü karakter yüklenip hepsine de yüzeysel kısa hikayeler yazıldığı için bağ kuramıyorsunuz kimseyle. Özellikle sürekli daha güçlü, daha güçlüsü bu diye diye eklenen gına getiren karakterler bayıcı geldi bana. 
     
     

    Karakterler de gidince geriye ne kalıyor? Hikaye ve aksiyon sahneleri, aksiyon sahneleri yine serinin hakkını verecek düzeyde ona sözüm yok. Lakin hikaye beni üzdü. Çünkü sürekli karakterleri tanıtmaya ve ısındırmaya çalışarak büyük hata yapılmış. Bu kadar kısa sekanslar vererek kimseye ısınamayız biz. Tüm karakterler bunu yapınca ana hikaye bir türlü akmıyor. Sezonun en çarpıcı şeyi bence merak unsuru. Her bölümde ama her bölümde bir sürpriz yapma peşine gitmişler. Bu hem iyi hem yorucu. 1-2 tane yapsan tamam ama çok fazla yapınca insan yoruluyor. Daha derli toplu bir hikaye ve sağlam karakterlerle daha iyi işlenebilirmiş. Fakat bu hikayeyi öldürücü derecede sıkıcı yapmadığı için izleyip bitirebildim.

    Kısacası sevdiğimiz karakterlerden yoksun, olanların da kötü işlendiği değişik bir hikayeyle sezonu bitirdik. Bitirdik diyorum ama sezonun en büyük günahı sezonun aslında bitmemesi. Evet, ilk defa bir Bungou Stary Dogs sezonu kendi içinde bitmiyor ve şak diye hikayenin ortasında bitiyor. Ve devam sezonuna pası atıyor. Bunu hiç sevmem, özellikle Seri 3 sezondur bunu yapmazken bunu yapmaları hiç hoşuma gitmedi. 5.sezon (aslında 4.sezon part 2 ismi olsa daha makul) Temmuz 2023 gibi gelecek ve izleyici düşüşüyle firma nasıl baş edecek orasını bilemem ama gittikleri yok artık can sıkmaya başladı. Umarım kendilerini toparlarlar. Çünkü bir anda yayından kalkmayla karşı karşıya gelebilirler. Piyasa kimsenin gözünün yaşına bakmaz. İyi ve kaliteli animelerle kalın :)) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan