• Mayıs 22, 2023

    Yönetmen: Shinobu Tagashira
    Stüdyo: Sudio Deen
    Tür: Korku
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8

     
    Ünlü korku hikayeleri Mangaka’sı Junji Ito’nun eserlerini severim. Sebebi ise öyle korkutucu olduğundan değil, çok iyi bir hayal gücü gerektirecek kadar yaratıcı (elbette ürpertici) şeyler barındırdığından. Mesela Gyo: Tokyo Fish Attack’ta hem yürüyen hem de çürüyen balıklara karşı verilen mücadele anlatılıyordu. Yahut mangasının sonundaki insanların dağlara, kendilerine ayrılmış suret olarak düşündükleri boşluklardan ilerlemesi konu alınan diğer hikayesini bayağı bir sevmiştim. Dediğim gibi öyle korkutucu değiller kanımca ama beni tatmin edecek kadar rahatsız ediciler :) Gyo ile beraber bir de 2018 yılında çıkan, Ito’nun bir başka derlemesi olan Junji Ito: Collection adı altında on iki bölümlük bir derlemesi daha vardır. 
     

    Upuzun adı ile Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre’nin anlatabileceğim bir konusu yok çünkü her bölümde farklı bir hikaye anlatmakta. Hatta bazı bölümlerde iki hikaye karşımıza çıkmakta. Hepsi de birbirinden değişik ve farklı. Elbette aralarında az da olsa beğenmediğim hikayeler oldu ama bunları çizmek gerçekten değişik bir hayal gücü gerektiriyor. Balon şeklinde gezen ve bedenlerini arayan kocaman kafalar, insanların öldüğü yerde bırakılması ve bunların mezar taşına dönüşmesi, küf ev, başız heykeller gibi acayip hikayeler izleyicisini beklemekte. Netflix’te yayınlandığı için Türkçe altyazılı bir şekilde tadını çıkarabilirsiniz.

    Dediğim gibi bazı bölümler sarmadı, bunu inkar edemem. Genel olarak seri kendisini izlettirse de, “bi gideyimde bi manyak izleyeyim” de demiyorsunuz açıkçası. Hatta bizler aylar önce başladık, sonra başka şeyler girdi araya, sonra devam ettik ve nihayetinde geçtiğimiz günlerde bitirdik. Peki, bu seri kötü veya sarmıyor anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır. Bölümleri pür dikkat izliyorsunuz ama içinizden bir devam arzusu gelmiyor ve aslında biliyor musunuz? Gerekte yok. Bir bölüm izle, sonra git popüler diye başla, film izle geri gel devam et. Aynı tat, aynı ürperticilik devam etmekte. İşte bunu başka animelerde göremezsiniz. Bu seri, kendisini izlettiriyor ama sizler hazır olduğunuzda! 
     

    Animenin çizimleri artık alıştığım Ito – Sensei tarzında. Anlatması zor ama karakterlerinden bunun bir Junji Ito animesi olduğunu anında anlayabilirim. Zaten adamın demirbaş karakteri, “trademark”ı diyebileceğim Souichi yine bu seride de iki bölümde karşımıza çıkıyor. Psikopat ve bazen güldüren Souchi’yi yeniden görmek ayrı bir keyifti. Demek ki adam yazmakta tıkandığında Souchi’ye dönüyor yahut bu manyak karaktere bir takıntısı var:) Bir de bazı bölümler ekranın formatı değişiyor, haberiniz olsun. Olsun ki alıcılar ile oynamayın. Hatta bir bölümü 4:9 kare idi. Müzikleri de genel olarak başarılı diyebilirim. Açılış parçası farklı ve haraketli, kapanışı ise olaylar bittiğinden daha dingin bir melodi sunmakta.

    Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre korku hikayeleri ve acayiplikleri sevenlere hitap eden bir anime. Eğer bu tarz içeriklerle aranız yoksa boşuna bulaşmayın. Seviyorsanız ve izlemediyseniz ilk bölümüne şöyle bir göz atın. Zaten bir sonraki bölümü ne zaman izleyeceğinizi anime kendisi belirliyor ve size sinyal yolluyor:) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan