• Haziran 29, 2023

    Yönetmen: Haruo Sotozaki
    Stüdyo: Ufotable
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/9

     
    İngilizce adı ile Demon Slayer olarka da bilinen sevilen serinin filmini de sayacak olursak dördüncü sezonu var karşımızda. Katanakaji no Sato-hen, yani Swordsmith Village Arc adını alan bu sezonda da olaylar kaldığı yerden devam etmekte. Şimdi buradan her sezonun ayrı ayrı linkini paylaşmayacağım Sadece izlemeyen varsa diye ilk sezonun linkini buraya bırakıyorum. Bu arada, tam bir devam sezonu incelemesi olacağından kısa bir yazı olacak.

    Bir önceki sezonda yaşananlardan dolayı ana karakterimiz Kamado Tanjiro yorgun ve bitap düşmüş, hastanelik olmuştur. Güzelce dinlendikten sonra ise yine kılıcının kırıldığı aklına gelir. İblis avında kullanılan bu kılıçlar özeldir ve iblisler bulamasın diye yeri bir hayli gizli olan bir köyde imal edilmektedirler. Ayrıca köy gizli olsa da gitmek yasak değildir ve gözleri bağlanan Tanjiro da köye götürülür. Köyün kaplıcalarının tadını çıkaran Tanjiro, ilk sezondan tanıdık bir sima olan Genya’ya da rastlar ve köyde ayrıca iki Hashira, yani üst düzey iblis avcısı bulunmaktadır. Bir tanesi Tokito Muichiro öteki de Kanroji Mitsuri’dir. 
     

    Öte yandan Michael Jacks… pardon Kibutsuhi Muzan’ın keyfi bir hayli kaçıktır. Bir önceki sezonda üst düzey bir iblis yok edilmiş, aradığına ise bir arpa boyu dahi yaklaşılamamıştır. Gelgelelim Gyokko ve Hantegu adlı dört numaralı ve beş numaralı üst düzey iblis bir istihbarata ulaşışlardır: İblis Keser kılıçlarının yapıldığı köyün konumu. Bu köy ve ahalisi yok olursa İblis Keserler için özel kılıçları dövecek kimse kalmayacaktır. Tanjiro, Nezuka, Genya ve iki Hashira bu köydedir ama güçleri iki üst düzey iblise yeter mi? İşte bunun cevabı bu sezonda.

    Demon Slayer’in dördüncü sezonu da tıpkı diğer sezonlar gibi çizgisini korumuş, üstüne ise pek bir şey katmamış. Zaten şu aşamada ihtiyacı da yok gibi. Yine sakin ve komedi-vari geçen ilk bölümler, akabinde ciddileşen ortam, iblislerin saldırısı, sezona dahil olan iyi – kötü karakterlerin geçmişlerinin flashback şekilde sunulması, yanı standart İblis Keser. Birazcık da olsa Muzan’ın geçmişinin gösterilmesi ise güzel bir yenilik – soluk olmuş. Ayrıca bu sefer hanım bir Hashira’yı da iş üzerinde görmüş oluyoruz. 
     

    Animenin çizimlerine ve müziklerine diyecek hiçbir sözüm yok. Kalitelerinden ödün vermiyorlar, bu konuda Ufotable’ı tebrik ederim. Ayrıca yeni açılış parçasını da bayağı bir beğendiğimi belirtmek isterim. Bu sezonun sonunda küçük de bir sürpriz bulunmakta. Belki sosyal medyadan karşınıza çıkmış olabilir, keza benim başıma geldi:) Yani bundan sonra seri birazcık yön değiştirecek gibi. Eh, bir sonraki sezonu merakla bekliyoruz. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan