• Temmuz 29, 2023

    Yönetmen: Hasumi Eiichirou
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8

     
    Resident Evil bir başka adıyla Biohazard serisinin yeri bende çok ayrıdır. Özellikle Leon başta olmak üzere tüm karakterleri aşırı seviyorum (Re 4’Teki kanser Ashley Dahil) ve bu filmin fragmanını görünce “Ohaa hemen çık da izleyelim” diye moda girmiştim bile. Bildiğiniz Resident Evil Avengers olmuş bu film, neredeyse tüm popüler karakterler var. Leon, Chris, Clarie, Jill ve Rebecca daha ne olsun. Bunlar dümdüz ateş etseler bile 1,5 saat sıkılmadan izleriz öyle bir kadro kurmuşlar.(Bu sefer sadece Leon değil Herkes John Wick’e bağlamış, pistol Headshot gidiyorlar :D) Bu filmden önce 3 animasyon filmi ve 1 tane de 4 bölümlük anime dizisi olmak üzere 4 izlemelik yapım vardı. Oyunlar ise çok fazla var o yüzden pek detaya girmeyeceğim. Lakin hiçbir animeyi izlemeden veya oyunu oynamadan da izleyebilirsiniz. Ama aldığınız keyif düşer. 1-2 karakter tanısanız bile keyif gayet yeterli olacaktır. Normalde Resident Evil animasyon filmleri, oyunları ve önceki filmleri pek kâle almaz. Hep yeni seyirciye oynar gibi onları hep hasıraltı ederek senaryoyu yazar. Lakin bu filmde ilk defa bunu yapmamışlar ve çok da güzel olmuş bu kararları. Eskiler hakkında konuşmak ve onlara gönderme yapmak hoş tatlı olmuş. Ben Resident Evil 2’den 7’ dahil oyunlarını oynayıp bitirdim. Film de zaman döngüsü olarak Chris’in “Wesker Jill’in beynini yıkamıştı” demesinden 5. Oyundan sonrasında hatta Chris’in Piers Nivans hakkında söylediklerinden de 6. Oyundan sonrasını geçtiğini anlıyoruz ve geçmişi kabullenip konuşması nostaljik hissettirdi. Araştırma yapmadan dümdüz izleyiciler olan ben bile zaman döngüsünü anladım. Keza Leon’da Maria Gomez arasındaki konuşmadan da, sitemizde incelemesi bulunan bir önceki film olan Resident Evil Vendetta atıfta bulunarak o filmi de kabullenip bu yapımın ondan sonra geçtiğini anlayabiliyoruz. 

     
    Uzun bir giriş yaptığımın farkındayım çünkü seriyi gerçekten çok seviyorum. Bu filmde de animasyonlar müthiş duruyor. Bir Final Fantasy kalitesi değil ama yine de günümüz şartları için müthiş. (Şunu belirteyim ağız ve göz bazen saçmalıyor ve göze batıyor) Seslendirme kadrosu da şahane . Ben İngilizce izledim size de Japoncadansa, İngilizceyi tavsiye ederim. Ee, bu kadar övüyorsun ama neden 8 verdin diyeceksiniz. Abi baş kötünün amacı vasat bir amaç, dediğim animasyonlar yer yer göze batıyor. Müzikler desen hiç yok. Ve bence en büyük eksisi, biraz gerilim kısımları koymaları gerekiyordu. Çok aksiyon olmuş. Aksiyon sahneleri bence şahane ama gerilim Resident Evil’in genlerinde olması gereken bir tür maalesef neredeyse hiç yoktu. Bunun yanı sıra film çok kısa sadece 1,5 saat sürüyor. Bu yüzden pek hikaye hakkında konuşmak istemiyorum. Aksiyon kısımlarını da çıkarırsanız bir gıdım hikaye kalıyor. Film hikaye anlamında bence Çok vurucu şekilde başlasa da sonra vasat bir hal alıyor. Bu yüzden 8 puanla gayet keyifli çıtır çerez bir film izleyeceksiniz diye düşünüyorum. (Bu arada RESSİİNTT EVİLLL DEATHH İSLANDDD diye ürkütücü seslendirme eklememişler filmin başına üzücü :D )

    Övmeden geçmeyeyim son Boss fight aşırı hoşuma gitti. Etraftaki silah, mermi ve diğer teçhizatları kullanarak büyük Boss’ı devirmek mi? Tıpkı oyunlarındaki gibi. Özellikle Resident Evil 6 oyununda bu kadar kalabalık Boss fightlara giriyorduk nostalji yaşattı bana.(kimse sevmez ama RE 6’daki Wesker’ın Oğlu Jake Muller’i hep animasyon filmlerinde görmek isterim tam onluk işler bunlar, ama silip attılar resmen karakteri) Her ne kadar Rafet hocam beğenip 8 verse de Benim için büyük hayal kırıklığı olan Resident Evil Infinite Darkness’tan sonra bu film ilaç gibi geldi umarım siz de beğenerek izlersiniz. Çok müthiş beklentiye girmeyin ama keyifli 1,5 saatiniz benden garanti bilginiz olsun. Umarım şuan aldığı düşük puanları üstünden atıp yukarı doğru tırmanan bir grafik çizer film. Böylelikle böyle filmler görmeye devam ederiz. Yoksa Gerçek insanların çektiği rezil rüsva Resident Evil dizisi ve filmlerine kalırız. 2,5-3 puanlı imdb dizisi, filmi yapıyorlar utanmıyorlar ismine de Resident Evil diyorlar. Markaya ayıp. O yüzden bu animasyonlara değer verelim ve yükseltelim. Kaliteli animeler, Leon Gibi Karizma, Chris gibi Kaslı, Jill gibi güzel, Rebecca gibi zeki, Claria gibi her işe burnunu sokan ama kurtulan bir kişilikle kalın :D 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan