• Ekim 10, 2023

    Yönetmen: Shinki Aramaki
    Stüdyo: Production I.G. , Sola Digital Arts
    Tür: Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6.5


    Nadir de olsa final yaptığını gördüğümüz animelerden biris var karşımızda: Ultraman. Gerçi bu, komple Ultraman evreninin sonu sanılmasın. 1960’lı yıllardan beri devam eden Ultraman, bir yüz sene daha süerer; final yapan Netflix’in serisi. 2019’dan bu yana yayınlanan seri, üçüncü sezonu ile finalini gerçekleştirmiş durumda. İlk sezonun incelemesine buradan, ikinci sezona ise buradan ulaşabilirsiniz.

    Olaylar elbette ikinci sezonun devamı niteliğinde. Yani bir devam sezonu ve kısa bir inceleme olacak. Ana karakterimiz Shinjiro güçlerini kontrol etmekte zorlanmaya başlamıştır ve dış güçler (bildiğiniz dış güçler – uzaylılar) Ultraman’a komplo kurup insanların onlardan nefret etmesini sağlamaya çalışmaktadır. Shinjiro ve arkadaşları da hem bu durum ile hem de kötü uzaylılara karşı mücadele etmeye çalışır. Hikaye olarak aslında öyle ahım şahım bir şey sunmuyor. Hatta son bölümlere kadar amaç ne, kim neyin nesi gereğinden uzun saklıyor. Tamam, bir doruk noktası oluşturmaya çalışmışsın ama kaynadı taştı haberin yok. Sonu öyle “oha” dedirtmiyor ve olay bu muymuş deyiveriyorsunuz. Ayrıca ben Bemular karakterinden çok daha fazlasını bekliyordum. İlk sezondan bu yana bir görünen bir kaybolan, dost mu düşman mı belli olmayan bu uzaylı çok da matah değil, hatta olmasa da olurmuş diyorsunuz. 
     

    Tamamen CGI’dan oluşan çizimleri elbette 2D çizimleri aratıyor ama bu çizimler için de kötü diyemem. Tıpkı ilk sezonlarda bahsettiğim gibi özellikle dövüşler – hoplamalar ve zıplamalar bir hayli estetik duruyor. Karakterler kaba hareket etmiyor, dengesiz ve tuhaf durmuyorlar. İkinci sınıf film havası estiren müzikleri ise ortalamanın üzerinde.

    Ultraman’ı takip ediyorsanız elbette son sezonunu da izleyecek ya da izlemişsinizdir. Peki, takip etmeyenler ve tesadüfen yolu buraya düşenlere Netflix’in Ultraman serisini önerir miyim? Açıkçası hayır, izlenebilecek çok daha iyi seriler mevcut ama Ultraman’ı da kötülemek istemem. Bu tarz, Power Rangers temasını sevenlere, müdavimlerine hitap ediyor diyeyim. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan