• Kasım 05, 2023

    Yönetmen: Seiji Kishi
    Stüdyo: Larx Entertainment
    Tür: Dövüş
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Şu sıralar sürekli devam sezonları izlediğimiz bir döneme girdiğimi fark ettim. Yeni bir anime olarak bir tek Jigokuraku izlemişim ve diğer tüm seriler bir devam sezonu. Bunlardan bir tanesi de şimdiki konu başlığımız Kengan Ashura. İlk olarak 2019 yılında yayınlanan 12 + 12 bir sezonun ardından (incelemesi burada) tam dört sene sonra üçüncü sezon kıvamında bir 12 bölüme daha kavuştuk.

    Hikayeye değinmeye niyetim yok. Zaten ilk sezon incelemesinde gerek arka plan hikayesi, gerekse detaylı günümüz hikayesine değindim. Kengan maçlarının ikinci turuna sıra gelmiştir ve bu sezonda da oldukça dikkat çekici maçlara tanıklık ediyoruz. Ayak takımı vs. elendi diyerek maçlar daha tahmin edilebilir olmuştur diye düşünmeme karşın yine tıpkı ilk sezondaki gibi galibi tahmin etmek zor. Yani adamın tipine bakıyorsunuz, kesinlikle bu kazanır diyorsunuz ama pat, favori adamınız yerde. Bu tahmin edilemezlik bakımından anime çok iyi iş çıkarıyor. Öte yandan bizim ana karakter Tokita Ohma son dövüşünde kendisini zorladığı için koca sezonu hastane odasında geçiriyor. Fark ettiğim bir diğer nokta ise, sanırım dövüşçüler azaldı olacak her birinin geçmiş hikayesine daha fazla zaman ayrılmış. Dövüşçüleri tanımayı elbette isteriz ama on dakika hayat hikayesini anlatıp da beş dakika dövüşlerle ağzımıza bal çalmak da olmamış. 
     

    Serinin çizimleri yine ilk sezon gibi CGI ile tatlandırılmış durumda. Karakterler gayet estetik şekilde dövüşüyor ve izlemesi keyifli. Yani CGI – 3D diye temkinli yaklaşabilirsiniz ama memnun kalacağınızı da umuyorum. Müzikleri de fena olmasa da açılış parçasını beğendiğimi söyleyemem. Bunun dışında Animenin en büyük problemi, daha doğrusu mecburiyetten maruz kaldığı, bir ara sezon olması. İlk izlerken Kengan Birliği’ni tanıyor, dövüşçüleri ve herkesin kaybedebileceğini gözlemliyor (hatta ilk sezon yazımda Ohma bile kaybedebilir yazdım) ve Kengan dünyasına heyecanlı bir giriş yapıyoruz. Bu sezonla beraber olayları ve karakterleri tanıdığımız için yeni bir heyecan yaşamıyoruz ve anime bu yüzden monoton bir çizgide ilerliyor. Dövüşleri izlemek elbette eğlenceli ama hepsini daha önce de izledik. Ha, sonunda farklı bir olay yaşanıyor ama o da sezonun bitimine denk geliyor. Artık yeni sezonu beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan