• Kasım 29, 2023

    Yönetmen: Makoto Katou
    Stüdyo: Troyca
    Tür: Gizem, Detektiflik, Dram
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8

     
    Evet şimdiye kadar: “neden böyle bir animenin varlığından haberim yok” diyeceğim bir yapımın incelemesiyle karşınızdayım. Beautiful Bones -Sakurako's Investigation- olarak da bol bol tanınan bu anime, nedense bu tarz çok fazla detektiflik gizem animesi izlememe rağmen karşıma çıkmamıştı. Açıkçası fragmanı izleyip konusuna bakınca hemen izlemek istedim. Sherlock tarzında bir ana karakterimiz ablamız var. Kendisi kemikleri aşırı seven bir östeoloj uzmanı. Şimdi diyeceksiniz bu kadar mı? Hayır kendisi insan kemiklerinden yola çıkarak davaları çözüyor ve insanlara yardım ediyor. İşte beni tavlayan kısmı da bu oldu. Detektiflik yapımlarının olmazsa olmazı bir tane de ortalama ama arada düzgün şey söyleyen yan rol olan çocukta var. Bu ikisi nereye gitse cesetler ortaya çıkıyor ve iş Sakurako ablamız kalıyor. İşte gizem-detektiflik olunca koşarak izledim ve açıkçası pişman da olmadım.

    Ana karakterimizi ben çok beğendim. Kendine has deli yapısı iyi yansıtılmış. Tıpkı Sherlock gibi kendince kuralları ve manyaklıkları var. Bunlar üzerine hikayeler gayet güzel işlenmiş. Çoğunlukla ters köşe yapmaya çalışılan bu hikayelerde, bazen duygusal bazen eğlenceli hikayeler sizleri bekliyor. (çoğunlukla duygusal ağırlıklı) hikayeler bölüm bölüm ilerlediği için her bölümde yeni bir vaka çözüyorlar gibi düşünebilirsiniz. Bir de arkada az da olsa ana hikaye akıyor. Ama çoğunlukla bizimkiler bir cesetle karşılaşır ve olaylar ardı ardına devam eder. Hikayedeki tempoyu sevsem de duygusallık çoğu zaman bana geçmedi. Fakat eğlenceli şekilde bölümlerin ilerlemesi sayesinde animeyi rahatlıkla keyifle bitirdim. Çizimlerini ve Seslendirmeleri de baya beğendiğim animenin,  Opening ve Ending’de kendince güzeldi, her ne kadar animeyle alakasız olsa da nedense Endging kısmını fanservis gibi yapmışlar. Ecchi hiç yok ama 1-2 tane saçma sahne de yok değil, öylesine koymuşlar gibi hissettim. Sonuçta manga değil Novelden uyarlama bir yapım kendisi. 


    Benim animeyi en çok sevme nedenlerimden biri de; olayların çok gündelik olaylarmış gibi çözüme ulaşması. Bir de fen bilgisi öğretmenliği mezunu olunca çözümler tanıdık geliyor bana. O yüzden ekstra sevdim karakteri ve çözüm yönetimini. Fakat animenin eksileri yok değil; diğer karakterler biraz sönük kalıyor. Aşk bekliyorsanız kesinlikle yanlış yerdesiniz (benim için bu bir artı, kimisi için eksi) ama aşk olacak gibi yapmaları hoş değildi. Sakurako ablanın, o taraklarda hiç bezi yok gibi takılıyor zaten. Bunun yanı sıra bazı bölümler part 1 ve 2 olarak ayrılmıştı. İşte o bölümlerin ilk partı genelde yavaş ve doldurma bölüm gibi olmuştu. Bu gibi eksiler ve aşağıdaki paragrafta bahsedeceğim eksiden dolayı 8 puanı verdim.

    Evet, kendisiyle geç tanıştım fakat devam etmesini isteyeceğim bir anime olarak kafamın bir köşesinde kalacak. Anime bölüm bölüm ilerlediği için çoğu dava kapanıyor ve tatmin edici bir sona sahip bitişi var. Fakat ana hikayenin baş düşmanı olaylarına girilmiyor. İşte devam sezonu veya filmi tam burada gerekli. Onu da halledip keşke animeyi full bitirselerdi. Bu yüzden bir tarafım kırgın kaldı. Bu haliyle de kesinlikle izlenir, tüm anime çöpe gitmiyor ama keşke ana düşmanı da halletseydik. Neyse yine de ben çok keyif alarak bitirdim animeyi, sizlere de bu haliyle bile gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Çünkü bu türde pek anime yok, o yüzden izleyebilirsiniz. Sonu hakkında da dediğim gibi bölüm bölüm ilerleyip davalar kapandığı sizlere o keyfi verecektir. Neyse bir sonraki inceleme de görüşmek üzere. Bu arada dikkat edin; kemikleriniz, sizin hakkınızda bazı doğruları ortaya çıkarabilir.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan