• Aralık 03, 2023

    Yönetmen: MTJJ
    Stüdyo: Fenz, HMCH
    Tür: Komedi, Fantastik
    Yapım Yılı: 2020 - 2023
    Bölüm Sayısı: 12+12+12+12
    Anime Puanı: 10/8

     
    İncelemeye geçmeden önce şu uyarıyı yapayım: “Bölüm sayısına bakıp korkmayın.” Çünkü bölümler sadece 3-4 Dakikadan oluşuyor. Bu yüzden aslında seri kısa bir yapım, fakat bir o kadar da tatlı bir anime olmuş. Serinin bir başka ismi olan All Saints Street şu ana kadar 4 sezon olarak yayımlandı. Çin’den çıkan bu yapım, ülkemizde pek bilinmiyor bu yüzden incelemesini yazmak istedim. Şeytan, Melek, Vampir, Kurt Adam ve Mumya gibi daha nice popüler kültür şemasındaki karakterlere sahip dünyasında; bu saydığım her türden bir kişi, 1031 adlı evde kalıyor ve biz de onların maceralarına konuk oluyoruz. Şeytan Kral Nini ile başlayan hikâyemiz tatlı ve komik şekilde kısa kısa ilerliyor. 3-4 Dakikalık bölümler içerisinde de 1,5-2 dk’lık periyotlara ayrılmış skeçler gibi ama bölüm kesinlikle bütünlüklü bir yapıda. Bu yüzden her bölüm farklı hikayeler gibi olsa da hem bölümler kendi içinde hem de sezonların belirli hikaye akışı içinde gitmesi güzel.

    Açıkçası pek beklentim olmadan bu animeye başladım ve keyif alarak ayrıldım. 3-5 dakikalık boş zamanlarımda yandan açıp keyifle izlediğimi belirtmeliyim. İlk sezona 7 verdikten sonra, sezonlar ilerledikçe eklenen karakterler ve hikayelerin kalitesi bence arttı. Zaten ne kaybedeceksiniz, sosyal medayada 3-4 kere aşağı yapıp durumlara bakacağınıza burada bir bölüm izleyebilirsiniz. Açıkçası pek komedi animesi seven biri değilim. Ev hanımı yakuza hariç The Way of the Househusband, onu çok severim. Zaten bu anime de dediğim gibi kısa ve skeçler halinde ona benziyor. Bu yüzden keyifle tüm sezonları bitirdim. 
     

    Bu kadar övmeme rağmen 10 vermeme sebeplerim de belli. Bölümlerin ve skeçlerin çok kısa olması, müzik ve çizimlerin bence yeteri kadar kaliteli olmaması.(karakter tasarımları çok güzel olsa da) Çin dilinin hızına bazen yetişemememiz vb. etkenlerden 8 puan verdim. Ama bol bol popüler kültür dahilinde güzel şakalar ve komik bölümler sizleri bekliyor. Bölümlerden pek bahsetmiyorum çünkü çok fazla konu ve hikaye var, ve ne söylersem söyleyeyim spoiler olacak gibi. O yüzden keyfinizi kaçırmamak için hikayeyle ilgili pek detay vermek istemiyorum. (Ama keşke Zombi ve Mumya karakterlerine daha fazla yer verselerdi.)

    Sözün özü kısa ama bir o kadar da tatlı bir anime olan Wan Sheng Jie herkese gönül rahatlığıyla önerebilirim. 4.sezonu yeni bitti. Eğer devam sezonları da gelirse kesinlikle izleyeceğim. Açıp tüm bölümleri art arda izlemeyeceğim. Ama kısa boş zaman aralıkları bulduğumda, açıp keyifle vaktimi harcayabileceğim bir yapım kendisi. Çeviren arkadaşlara da teşekkür ederim, her ne kadar son sezonu ben bu yazıyı yazarken çevrilmemiş olsa da , çok ağır bir İngilizce istemiyor o yüzden keyifle izleyip bitirebildim. Bu arada son zamanlarda sürekli Çin menşeli anime incelemeleri yazdım, Kesinlikle Çin’liler tarafından kaçırılıp yardım istediğimden değil, sadece denk geldi. Belki de devam eden yıl boyunca hiç çin animasi izlemeyeceğim, çünkü özellikle oraya kafamı çevirmiş durumda değilim. Sadece denk geldi. Neyse sağlıcakla ve kaliteli animelerle kalın. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan