• Şubat 18, 2024

    Yönetmen: Ichiro Itano
    Stüdyo: D.A.S.T. Corporation
    Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 1989 - 1994
    Bölüm Sayısı: 6
    Anime Puanı: 10/7


    Bir OVA (Original Video Animation) serisi olan Angel Cop, 1989 ve 1994 yılları arasında altı bölüm olarak yayınlandı. Bu seriye göre yirminci yüzyılın sonlarına doğru Japonya, dünyanın bir numaralı ekonomisidir ve başta Red May olmak üzere birçok terör organizasyonu ile mücadele içindedir. Bu örgütlerle mücadele etmek için de özel bir birlik olan Özel Güvenlik Gücü kurulmuştur. Adeta kanun dışında hareket edebilen bu gücün “adam öldürme” yetkisi sınırsızdır. Bu kuruluşun üyeleri Japonya’da terörü bitirmeye ant içmiş olsa da, başkaları da teröristleri hedef almakta ve deyim yerindeyse katliam yaparmışçasına onları öldürmektedir. Parçalanmış terörist cesetleri ortalığı süslemektedir. Çok geçmeden Özel Güvenlik Gücü ve bu insanların da yolları kesişecektir.

    Angel Cop, ismini Angel lakaplı Özel Güvenlik Gücü üyesinden almakta. Animenin politik yönü bir hayli ağır. Şahsen ben daha aksiyona ve şiddete yöneliktir diye başladım fakat siyasi kargaşa, koltuktan devirme ve arka planda yaşanan siyasi oyunlardan da nasibinizi alıyorsunuz. Şiddet yönü ise özel güvenlik gücünün silah kullanım yetkisi gibi sınırsız. Gerektiğinde patlayan cesetler, kan, kemik, kopan uzuvlar hepsini görüyoruz. 
     

    Anime, çizimleri bakımından sizlere buram buram nostalji yaşatacak. Eski animelerin izleyicisine sunduğu görsellik gerçekten bambaşka bir dünya. Sizlere o atmosferi yaşatıyorlar. Hem eski tarz çizimleri hem de eski teknoloji ile karşılaşmak benim gibi doksanlar tutkunları için görsel bir festival niteliğinde. Seslendirmelerini ise biraz yadırgadım. Karakterlerle sesleri uymuyor gibime geldi. Özellikle Asura karakterinin sesi kalıbına hiç gitmemiş.

    Angel Cop, bir oturuşta dahi bitirebileceğiniz bir yapım. Barındırdığı görsel şiddet on numara. Nitekim hikayesi biraz ağır ve bahsettiğim gibi politik unsurlarından dolayı da derin. Hikaye bakımından da sizi sararsa ve şiddet izlemeyi seviyorsanız Angel Cop tam size göre. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan