• Ocak 21, 2024

    Yönetmen: Matsushita Shuuhei
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Macera, Bilim Kurgu
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 11 + 11
    Anime Puanı: 10/8.5


    2019 yılından beri aramızda olan Dr. Stone’un son sezonunu bizlere 11 + 11 şeklinde iki parça olarak sundukları için incelemesini de yeni sezon olan “New World” komple bitince yapmanın daha uygun olacağına karar vermiştim. Maceranın başladığı ilk sezonun incelemesine buradan ve bir önceki sezon olan anime filminin incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    Bir devam sezon olduğu için hikaye olarak detaya inmeyeceğim. İnsanlık taşlaşmış, Senku ve arkadaşları da bilim sayesinde gelişip bu taşlaşmanın kaynağını bulmanın peşindedir. Bir önceki anime filminde gemi kaptanı Ryusui da uyandırılmış ve deniz yolculuğu için artık pek bir engel kalmamıştır. Amaç; Senku’nun babası ve arkadaşlarının zamanında uzaydan indiği adaya yelken açıp sakladıkları değerli maden olan “platinyum”u ele geçirmektir. Böylece canlandırma sıvısı için topluca üretime geçebileceklerdir.

    Elbette Senku ve arkadaşlarının işleri anlatıldığı kadar kolay değildir. Gitmek istedikleri adada insanlar yaşamaktadır – daha doğrusu şu anki insanların ataları o adadan gelmektedir. Ve en büyük problem ama aynı zamanda yeni sezonu ilginç kılan ise şudur: Burada birileri taşlaştırma ışınını silah olarak kullanabilmektedir! Evet, taşlaştırma hala devam etmekte ve insanlar taşa dönüşmektedir. Dediğim gibi bu sezonun en büyük özelliği de bu. Bu nasıl bir silah, kim kullanıyor merak ediyorsunuz ve bölümler çerez gibi peş peşe gidiyor.


    Yeni sezon olan New World’un çizimleri yine aynı kalitede. Yüz tipleri biraz normalden farklı ve her kadın karakterin göğüsleri büyük… Animenin standardı bu :) Sadece bir ayrıntıya değinmek istiyorum; ilk sezonda taşlaşıp canlanan insanların yüzlerinde falan siyah çizikler olurdu. Misal Senku’nun gözlerinin üstünde. Bunu garipsemiştim fakat bu sezonda bunun da açıklaması yapılıyor lakin en sonda yine saçma bir bahane yüzünden yine bu çizikleri geri getiriyorlar. Son demişken; spoiler vermek istemiyorum ama sonda yapılan bazı tercihleri pek beğendiğim söylenemez. Ayrıca olanlar çok uçuk bir yere doğru yelken açmış gibi, hayırlısı artık.

    Dr. Stone: New World, bir önceki sezonların altında kalmayan, yeri geldiğinde ilginç ve bir hayli sürükleyici olan bir sezon. Bir de şu Ginro karakterini artık yok etseler belki de tadına doyulmaz :) Dediğim gibi sonda beğenmediğim birkaç tercih olsa da yeni sezonu merakla bekleyenler arasında olacağımdan da şüphe olmasın. Yeni sezonun adı hazır: Science Future, yani Bilim Geleceği. Ben bu satırları yazdığımda ise henüz bir çıkış tarihi bulunmamakta.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan