• Ocak 07, 2024

     

    Ve bir kez daha yılın "enlerini" seçmemizin vakti geldi. Hem siz değerli okurların hem de sayın yazarlarımızın oylamaları ile, Anime-İnceleme olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül törenimiz sona erdi ve geçtiğimiz senenin en iyilerini el birliği ile seçtik. Dileğimiz bu yılın da anime serileri yönünden zengin geçmesi ve hep birlikte birçok güzel seriyi izleyip incelememiz yönünde. Lafı fazla uzatmadan, işte geçtiğimiz senenin birincileri ve ikincileri!


    EN İYİ FANTASTİK

    Geçen senenin en çekişmeli kategorisi belki de En Fantastik Anime kategorisiydi. Bu sene ise durum tam tersiydi ve kazanan Jujutsu Kaisen'in yeni sezonu büyük bir fark atarak liderlik koltuğuna oturuverdi. Bir hayli geriden takip etmesine karşın Demon Slayer'in son sezonu da ikincilikle yetinmiş durumda.


    EN İYİ BİLİM KURGU

    Senku ve arkadaşları tam gaz hikayelerine devam ederken bizden de Yılın En iyi Bilim Kurgu ödülünü almaya hak kazanıyor. Part-Part yayımla olayını sevmesek de Dr Stone’un kendisini seviyor ve devam sezonlarını merakla bekliyoruz. İkinci sıramızda ise sürpriz bir şekilde yayımlanıp bizleri geçmişe götüren ve kaliteli kokusunun buram buram hissettiren Pluto var.


    EN İYİ AKSİYON/MACERA

    Aslında bu kategoride belki de hepimiz Artak on Titan'ın final bölümünün birinci olacağını düşünüyorduk fakat yine bir Mappa yapımı olan Jigokuraku, ya da İngilizce adı ile Hell's Paradise, az bir farklı yılın en iyi aksiyon/macera kategorisini birinci tamamladı. Titanlara da bu kategoride ikincilik düştü.


    EN İYİ KOMEDİ

    Geçtiğimiz senenin de galibi Spy x Family idi, bu senin de galibi az da olsa farkla yine Spy x Family'nin yeni sezonu oldu. Anya-chan'ı tebrik ederiz. Bu sene bu kategoride tek değişen, yılın ikincisi oldu ve Spy x Family benzeri tarzı ile Buddy Daddies ikinci sırada yer aldı.


    EN İYİ DRAM

    En iyi dram serisi kategorisini Attack on Titan'ın kimseye kaptırmaya niyeti yok. Aksiyon/Macera kategorisini kaptırsa da, senelerdir en iyi Dram kategorisinde bir numara. İkinci sırada ise ünlü korku Mangaka yazarı Junji Ito'nun derlemelerinin yer aldığı Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre bulunmakta.


    EN İYİ SPOR/DÖVÜŞ


    En iyi spor/dövüş kategorisini bu sene dövüş animeleri domine etmiş durumda. Devam sezonları ile Record of Ragnarok birinci olurken Kengan Ashura sadece iki oy farkla birinciliği kaptırıp ikinciliği elde etmiş durumda. 



    EN İYİ ANIME FİLMİ

    En iyi anime filmi kategorisinde bizlerin de sinemalarda izlediği ünlü anime yapımcısı Makoto Shinkai imzalı Suzume no Tojimari bulunmakta. Bu inanılmaz güzel serüveni gerçekten izlemenizi tavsiye ederiz. Oylamada ikinciye adeta tur bindiren Suzume'den sonra ikinci sırada ise Avengers gibi tüm takımı toplayıp bizlere güzel bir aksiyon filmi veren Resident Evil: Death Island bulunmakta. Leon başta olmak üzere tüm ana karakterleri tek filmde izlemek hayranlar için ekstra bir artı oldu.


    EN İYİ OYUN ADAPTASYONU

    Bu sene fazla oyun adaptasyonu çıkmasa da bizler mutluyuz. Çünkü Live Action konusunda bayağı kötü işler çıkaran Resident Evil serisi Bizlere Death Island ile güzel bir iş sundu. Animenin, bol bol eski oyunlara gönderme yapması bizleri ayrı sevindirdi. İkinci Sırada da karakter olarak çoğu kişinin sevgisini kazanan bir oyunun animesi var, Yani Nier Automata. Bakalım part 2’si de ilk sezon kadar beğenilecek mi.


    YILIN EN FARKLISI

    Yılın en farklı - yani en sıra dışı kategorisinin bu senenin kazananı, en iyi dram kategorisinde ikinciliği bulunan Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre oldu. Gerçekten de içeriği ve çizimleri ile bu birinciliği hak etmekte. İkinci sırayı ise değişik tarzı ile Oshi no Ko kaptı. İncelemesi yakında!


    EN İYİ GÖRSELE SAHİP

    Yılın en iyi anime filmi birinciliğinin yanında bir de en iyi görsel birinciliği de  Suzume no Tojimari'ye gidiyor. Özellikle sinemada izlediyseniz bu birinciliğe hak vereceksinizdir. Az farkla ikinci olan Atack on Titan'ların çizimlerini de yabana atmamak gerek. Mappa'nın çizimlerini bazen eleştirsek de AOT'da mükemmel bir iş çıkararak bizleri hayal kırıklığına uğratmadılar. Özellikle bebeğin renkli olup elden ele yaşama doğru taşınırken geri kalan insanların renksiz şekilde ölümü simgelemesi son zamanlarda görebileceğiniz en iyi sinematografilerden birisiydi. 


    EN İYİ KARAKTER
    Jujutsu Kaisen'in ikinci sezonununu izlemeyenler; birincimiz olan Nanami Kento’yu görünce şaşırmış olabilir. Fakat izleyenler hem fikir olacak ki, bizim de ekipçe çok sevdiğimiz Tsuda Kenjirou’nun Seslendirdiği Nanamin bu ödülü rahatlıkla kazandı. Ve ikinci sırada da bir Başka JJK üyesi olan Gojo Satouru var. Hayranların çok sevdiği karakter yoluna  tam gaz devam ediyor.



    EN İYİ OPENING/AÇILIŞ PARÇASI

    Çiftçiliğe bürünen Thorfinn, tarz değişikliği yüzünden bizleri biraz üzse de Vinland Saga'nın opening olarak müthiş bir iş çıkararak birincilik ödülünü evine götürüyor. (Umarım köyüne götürmez :D ) İkincilik ise 2 tane ayrı openingi de çok sevilen JJK 2.sezonu bulunuyor. Özellikle ikinci opening hayranları tarafından çokça beğenildi.


    YILIN HAYAL KIRIKLIĞI

    Evet bu sene Oyun adaptasyonu konusunda iyi olmasını  beklediğimiz yapımlardan biri olan Onimusha, Çizim ve özellikle CGI animasyonlarının yanı sıra hikayesiyle de kötü  eleştiriler alarak en büyük hayal kırıklıklarından biri olup  bu ödülün sahibi oluyor. İkinci sırada ise izlenme sayıları hayli fazla olsa bile maalesef vasatı bile aşamayan Liar Liar var.


    YILIN ANİMESİ

    Ve geldik yılın en çok sevilen anime serisine. Şu birinciye ve ikinciye bakar mısınız? Şaşırdık mı? Elbette hayır. Yayınlandıkları dönemde tüm sosyal medyamız bu iki animenin videolerından oluşuyordu. 'Tatakae tatakae" ile Attack on Titan ve Nanami ile Mei Mei'in meşhur yürüyüşleri ile Jujutsu Kaisen'e bayağı bir doyduk. Oylamada da bu iki anime, diğer adaylara büyük bir fark atmış durumda. Ne diyelim, tebrik ederiz.



    2024'ün MERAKLA BEKLENENİ

    Geçen sene de bu kategorinin birincisi olan One Punch Man 3, bu sezonda kategorinin liderliğini almış durumda. Hepimiz Saitama’yı özledik, umarım 2024 çıkışını gerçekleştirir ve  biz de keyifle animeyi izleriz. İkinci sırada da kalitesinden ödün vermeyerek Arc’larına devam eden Kimetsu no Yaiba: Hashira Geiko-hen yer alıyor.


    Evet Sizlerin katılımıyla seçtiğiniz listemiz bitti. Fakat Anime önerilerimiz bitmedi. Kategorilerde hiç yer bulamayan fakat bu sene güzel işler yapan animeleri de anmak istedik. Bu yüzden farklı bir liste yaparak; gözden kaçması muhtemel, kaliteli animelere de gönüllerin şampiyonu etiketiyle bir ödül verdik. Peki sizin için yılın animesi kim oldu, en çok hangisini sevdiniz, Yorumlarda buluşalım. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan