• Nisan 22, 2024

    Yönetmen: Tomohisa Taguchi
    Stüdyo: Clap
    Tür: Romantik, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/7


    Anime filmi ilk başladığında bizlere bir efsane olan Urashima Tünelini anlatarak giriş yapıyor. Rivayete göre bu tünel, giren kişilerin dileklerini gerçekleştirme gücüne sahipmiş. Tabi bir bedel karşılığında. Bu bilgi bizlere verildikten sonra ana karakterlerimiz Kaoru Touno ve Hanashiro Anzu’yu tanıyoruz. Kaoru içine kapanık, sessiz sedasız bir çocuktur ve babası ile yaşamakta, her gün okuluna gidip gelmektedir. Okuluna gidip gelirken de tramvay istasyonunda, yağmurlu bir günde şemsiyesini verdiği Hanashiro ile tanışır. Hanashiro daha atılgan bir karaktere sahiptir fakat iki karakterimizin de ortak özelliği; geçmişte yaşadıkları sıkıntı ve problemlerdir.

    Her animede olduğu gibi günün birinde, Kaoru eve döndükten sonra babasının fazlaca içtiğini görür ve babası da kız kardeşinin ölümünden dolayı Kaoru’yu suçlar – hatta ufak bir arbede yaşanır. İçerlenen Kaoru da evi terk eder ve ayaklarının onu nereye götürdüğünü fark etmeksizin koşmaya başlar. Derken Kaoru, Urashima Tüneline denk gelir. Tünele girer ve ölen kız kardeşinin terliği ile onun yine ölen papağanını bulur. Üstelik papağan canlıdır. Papağanın söylediği şarkıdan bunun kız kardeşinin papağını olduğu kanaatine varır. Kaoru tünelden çıktığında ise bir tuhaflık vardır çünkü tünelde kısa bir süre kaldıysa da dışarıda bir hafta geçmiştir. Ertesi gün merakına yenilen Kaoru tekrar tünele girer ve içeride Hanashiro’yu görür. İkili bir takım oluşturur, planlar yapar ve tüneli kendi istekleri doğrultusunda kullanmaya karar kılar. 
     

    İngilizce adı The Tunnel to Summer, the Exit of Goodbyes, Türkçeye çevirirsek kabaca Yaza giden Tünel, Vedaların Çıkışı olan anime ilk bakışta ilginç bir hikayeye sahipmiş gibi duruyor. Zaman akışının farklı olduğu tünel ile anime ilk başta ilgimi çekse de, animenin işlenişi – romantik ve dramatik unsurlara çok fazla ağırlık verilmiş olmasından dolayı işleniş biraz ağır ve yeri geldiğinde sıkıldığımı itiraf etmek zorundayım. Eğer bu tarz unsurlara düşkün birisiyseniz tam tersine zevk alabilirsiniz lakin benim kafadan iseniz temkinli olun çünkü animede fazla öyle aksiyon – hızlı sahneler bulunmamakta. Sonu için ise başarılı diyebilirim. Dramatize olayların ardından hızlanıyor ve sonunu pür dikkat izliyorsunuz.

    Anime çok beğendiğim çizimlere sahip. Kullanılan renkler, karakterlerin sert hatları ve tünelin o kırmızı rengi çok hoşuma gitti. Resimlerden pek belli olmuyor fakat izlerken ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hele ki izlediğiniz medya oynatıcısından gerekli renk ayarlamalarını yaptığınızda sizleri bir görsel şölen bekliyor olacak. Bu anime hakkında söyleyebileceklerim bu kadar. Ben biraz daha farklı bir içerik beklemiştim ama duygusala bağlayıp sevip – sevmemek sizlerin elinde. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan