• Mayıs 26, 2024

    Yönetmen: Sunghoo Park
    Animasyon: E&H Production, Sola Entertainment
    Tür: Aksiyon, Macera
    Yapım Yılı: 2024
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/5.5


    Sırada ağzım açık başladığım ama ite kaka, zorlanarak bitirdiğim bir anime var: Konu başlığımız olan Ninja Kamui. Tesadüfen denk geldiğim ve kanlı aksiyon sahneleri sayesinde dikkatimi çeken animenin ana karakterini meşhur seyyu Kenjiro Tsuda’nın seslendirdiğini görünce merakım iki kat artmıştı. Derken ilk bölüm bittiğinde ağzım açık kalmıştı fakat anime çizgisini korumayı başaramadı.

    Ninja Kamui’de olaylar ilk bakışta sıradan biri gibi görünen Joe Logan ve ailesi etrafında gelişiyor. Kırsalda yaşayan sıradan bir adam olarak tanıtılan bu adamın evini günün birinde Ninjalar basar ve karısı ile küçük çocuğu ölürken kendisi adeta ölümden dönerek hayatta kalmayı başarır. Çok geçmeden Joe Logen adlı kişiliğin bir kamuflaj olduğunu öğreniriz. Adamın asıl adı Higan’dır ve Japon’dur. En önemli özelliği ise öldürülen karısı ile birer Ninja olmalarıdır. Bu Ninjalar Japonya’da köklü bir klanı oluşturmaktadır ve ülkenin birçok olayında gölgelerden başrol oynamışlardır. Günümüzde ise Japonya dışında açılmış ve teknolojileri sebebiyle Amerikan Auza şirketi ile bir olmuşlardır. Birçok Ninja ve usta bu durumdan hoşnut olmamıştır ve karşı gelenler hain ilan edilip öldürülmüştür. Hain ilan edilenlerden birisi de Higan’dır ve artık intikam almak istemektedir. 
     

    Bahsettiğim gibi seri şahane bir giriş yapıyor ve görsel olarak bir hayli detaylı. Fakat bölümler ilerledikçe hem hikaye çekiciliğini kaybediyor hem de animede görsel olarak bir gerileme mevcut. Enfes dövüşler ve kanlı sahneler yerini 3D dövüşlere bırakıyor. Hikayesi çekiciliğini korusa göz ardı edebilirdim belki fakat hikayede de herhangi bir gelişim görmüyoruz. Sıradan sanki oyunlardaki level boss’ları gibi tek düzey kötü adamlar hiç ilginç değil. Bir tek Zai karakteri farklı duruyor ama o da seriyi kurtarmaya yetmiyor. Açıkçası üzerinde pek durulmuyor. Diğer kötü adamlar sapık bir cüce, saçıyla kafayı bozmuş bir afro Amerikalı ya da şımarık zengin Auza CEO’su gibi tipler. Klişeler yani ve herhangi bir derinlikleri yok.

    Animenin görsel olarak yaşadığı düşüşün sebebi de bütçeymiş. Ninja Kamui aslında Ninja Kamui: Shinobi Oriins adlı bir Nintendo Swtich oyununun tanıtımı içinmiş. Bu yazıyı yazdığım dönem oyun henüz çıkmış değil. Yani oyunu tanıtmak amacıyla bir bütçe ayrılmış ve bu anime oluşturulmuş. Bütçe de son bölümlere ilerledikçe bitmiş olacak ki bazı kısıtlamalara gidilmiş:)

    Ninja Kamui güzel başlıyor kötü bitiyor. Hatta ilk bölümleri peş peşe izlerken son bölümleri artık gün aşırı izlediğimi belirtebilirim. Dilerim ki oyunu daha iyi olur. İlk bölümlerdeki kalitesinden ödün vermeseydi ve hikaye olarak üzerine katabilseydi en iyilerden birisi olabilirdi. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan