• Mayıs 11, 2024

    Yönetmen: Watanabe, Masakazu
    Stüdyo: Lapin Track
    Tür: Fantastik, Gizem, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8


    Yine farklı ve az izlenen bir anime’nin incelemesiyle karşınızdayım. Ve bu sefer, sonda söyleyeceğimi başta söylüyorum: “Bu animeyi izleyin arkadaşlar.” Detektif olaylarını çok seven biri olarak, ilk fragmanını görünce pek ısınamamıştım yapıma. Fakat ikinci fragmanıyla beraber “Benim bunu kesin izleme gerek.” demiştim. Neden mi ? Çünkü ikinci Fragmanda bolca: Sherlock Holmes, Arsen Lüpen ve daha nice, severek okuduğum edebi karakteri görme fırsatını eriştim. Anime’de başı kesik ablamızın yanına 2 tane güçlü ve klişe karakter eşlik ediyor. Tabi edebi karakter dediysek, gerçekçilik beklemeyin hemen. Çünkü Şeytanlar,Vampirler,Kurtadamlar, Daha sayamadığım bolca popüler kültür yaratıkları ve göndermeleri üzerine kurulan bu animeyi çok sevdim. Tabi puanımdan anlayacağınız üzerine eksikleri de yok değil.

    Öncelikle artılarıyla başlamak istiyorum. Atmosfer ve konusu çok iyi. Ana karakter üçlüsü klişe olabilir. Ama Bungou Stray Dogs gibi kendine has şekilde iyi işlemişler konuyu. Sherlock ve Arsen’i görmek beni çok mutlu etti. (tabi başkaları da var spoiler vermeyeyim) Tanıdığım ve sevdiğim karakterleri bu fantastik kurguda görmek, beni hayli sevindirdi. İlk bölüm biraz insanı ısındırmak gibi olsa da, asıl 2.bölümle anime başlıyor. Ağır ve detektiflik işleri baş gösteriyor. Ama anime Ağır yapısı olmasına rağmen, Aksiyonunu da vermekten çekinmiyor. Zaten Kafası kesik Rindou Aya ablamızın yanına, bu yüzden 2 tane kas kütlesinden oluşan karakter vermişler, aksiyon için. Keza anime ilerleyen bölümlerde de Vahşet ve kanı kullanmaktan hiç çekinmiyor, bu beni şaşırttı açıkçası. Her ne kadar görsel ve animasyon seviyesi çok iyi durumda olmasa da, kendini izletiyor. 

     
    Şimdi ufaktan eksilerine gelelim ki neden 8 verdiğimi anlayın. Anime 3 parttan oluşuyor gibi düşünebiliriz. İlk 4 bölüm, giriş ve vampir hikayesi- 4/8 arası Sherlock ve Arsen Lüpen dahil olmasıyla asıl müthiş bir hikaye, Sonda da 8/13 kurtadamlar kısmı. Açıkçası 4/8 bölümlerine bayıldım. Sadece o kısmı izleseydim 10 verirdim. Hikaye,karakterler,aksiyon,gizem … Hepsi müthiş yazılmıştı. Ama animenin Sadece bir kısmı öyle. Bu yüzden puan düşmek durumunda kaldım. İlk bölümlerde güzeldi. Fakat 8.bölümden sonra Kurtadam kısmı, geçerken tempoyu aşırı düşüyor. Hikayesi, vahşet dolu olsa da o kadar keyif almadım dediğim gibi 8’den sonra gelmesi biraz eksi gibi oldu. Bunun yanı sıra anime genelinede de gereksiz fanservis kısımları “ne gerek var abi” dedirtti. Son olarak uzun zaman sona bunu diyor olabilirim, ama animenin seslendirme kadrosu ve müzikleri çok iyi değil. Bazı seslendirmenler müthişken, özellikle Shinuchi Tsugaru gibi vasat sesler de bolca var. Müziklerde atmosfere uygun değil, gerilimi veya aksiyonu aksiyon fark etmeksizin hepsini baltalıyor gibi geldi bana. Bu eksilere rağman benden 8’i kaptı. Ana karakter olan 3’lüyü de pek beğenmedim ama bunlara rağmen “kesin izleyin diyorum.” Çünkü gerçekten farklı bir iş var ortada. İlk sezon güzel şekilde sonlanıyor. 2.sezon gelmezse üzülmem ama gelirse ve stüdyo eksilerinden ders çıkarırsa müthiş bir sezon olabilir. Çünkü altyapısını çok sağlam kurdular.

    Neyse sözün özü, eksileri olmasına rağmen kesinlikle izlemenizi tavsiye edeceğim bir yapım oldu Undead Girl Murder Farce. Karakterler ve hikayeleri hakkında pek bir şey söylemedim, spoiler olmasın diye. Çünkü izlemenizi tavsiye ediyorum. Bu tür farklı işlere de ihtiyacımız var. Sürekli Shonen tarzı birbirine benzeyen yapımlardan gına geldi artık. Ahh ahh keşke anime, Sherlock’u da ana karakter yapsaydı işte o zaman çok daha keyifli olabilirdi. Fakat hikaye kafası kesik abla ve yanındaki Yarı şeytan(oni) abinin hikayesi olabilir. Ama bu demek değil ki Sherlock’la ilerde yolları kesişmeyecek, bol bol kesişecektir devam sezonu olursa. Sağlıcaklı ve değeri az bilinen iyi animelere bol bol şans verenlerden olun. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan