• Temmuz 04, 2024

    Yönetmen: Haruo Sotozaki
    Stüdyo: Ufotable
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2024
    Bölüm Sayısı: 8
    Anime Puanı: 10/8


    Hepimizin çok sevdiği ve merakla beklediği Kimetsu no Yaiba, batıda bilinen adıyla Demon Slayer, “Hashira Training” adlı yeni sezonuyla bizlere yeniden merhaba dedi. Önceki sezon olan Katanakaji no Sato-hen incelemesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Sevilen serinin yeni sezonu aslında çok ilginç – en azından benim için. Bunun sebebi de, yedi sıkıcı bölümden sonra efsane bir sezon finali ile bizlere veda etmesi. Evet, fark ettiğiniz üzere bu sefer yeni sezon sekiz bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Yani alıştığımız 11’den de az. Hatırlayacağınız üzere Tanjiro ve iki Hashira olan Kanroji ve Tokito ile beraber üst düzey iki iblisi alt etmişti. Finalinde de sürpriz bir şekilde Nezuko-chan’ın güneş ışığını yendiğini görmüştük. Tabi Michael Jack… Pardon Muzan’ın da (alışkanlık oldu:) hemen radarına girmişlerdi. 
     
     
    Yeni sezonda da her zamanki öncelikle yaralarımızı sarıyoruz. Tanjiro bandajlarını çıkarır, yemini suyunu ihmal etmez ve ağır Hashira eğitimine başlar. Her bölümde farklı bir Hashira’nın yanında, tanıdık yüzlerle eğitimini tamamlamaya çalışır. Açıkçası bu bölümler vasat ve çoğu yerde sıkıcı. Şahsen artık Tanjiro’nun antrenman yapmasını görmek istemiyorum. Kaç sene oldu? 2019’dan beri Demon Slayer ve Tanjiro efendi bizlerle beraber. Artık bir zahmet eğitimini tamamlasın ve aksiyon görelim derken yedinci bölümde şu sıralar internette meşhur olan Muzan’ın beş dakikalık yürümesine tanıklık ettik.

    Evet yanlış duymadınız, adamın buharlar içinde tam beş dakika Ubuyashiki’nin yanına yürümesini izledik ve final bölümü için doğal olarak heyecanlandık. Peki, değdi mi? Hem de ne biçim! İlk defa tüm Hashira’lar bir araya geldi, büyük bir patlama yaşandı ve Muzan’ı da durgun ve asil halinden ziyade hareket halindeyken gördük. Özellikle son dakikalarda tüm ahalinin Muzan’ın sonsuzluk kalesine düşmesi yok mu? Normal bölümlerden daha uzun süren sezon finali tek kelimeyle şahaneydi arkadaşlar. 
     

    Toparlamak gerekirse dediğim gibi sezon yavan bir antrenman sezonu olarak başladı ve son bölümde hepimizi ters köşe etti. Artık antrenman falan da kalmadı yani çünkü sonsuzluk kalesinde belki de son çarpışma başlayacak. Yeni bölümler de yeni bir sezon olarak değil de film üçlemesi olarak çıkacakmış. Çıkış tarihleri henüz belli değil ve fırsatım olursa da sinemada izlemek isterim.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan