• Ağustos 09, 2021

    Yönetmen: Yasuda Kenji
    Stüdyo Satelight, Hornets
    Tür: Macera, Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8

     
    Somali ve Golem’in yolculuk hikayesine başlamaya hazır mısınız? Eğer halen o yolculuğa eşlik etmediyseniz bu incelemeden sonra onlara şans vermenizi isterim. Hadi incelemeye başlayalım. Animemiz 2020’de soğuk kış günlerinin hatırına içimizi sımsıcak yapmak için gelmiş gibi. Animenin de adında yer alan ana karakterimiz Somali bir insan. Evet, çok şaşırtıcı bir şey değil lakin animenin dünyasında insanlar yok denecek kadar az. Belki de yoklar, cevaplarını henüz bilemiyoruz. Peki, ne yapıyor tek başına bu kızcağız? Hiçbir şey! Onu bulan Golem adındaki orman koruyucunun peşinden gidip, sürekli OTTOSANN diye bağırıyor. Ama Golem’in bir amacı vardı. Bir söz verdi kendi kendine: Somali’yi ne pahasına olursa olsun bu kirli dünyada koruyacak ve asıl ailesine ulaştırmaya çalışacak.

    Hikayenin özetini kısaca okuduktan sonra anlamış olacağınız üzere yolculuk hikayemiz başlıyor. Golem ve Somali bu mükemmel çizimlere sahip olan dünyada, insanları arıyor. Peki, dünyadaki diğer canlılar nasıl? İnsanları yemek olarak gören bir ton canavarla dolu olduğu için işleri hiç de kolay olmayacak. Yol boyunca alt metin olarak: kişilerin kendi çıkarları uğruna ne pislikler yapacağına şahit olacağız. Ve bol bol Somali ve Golem’e işleri doğru düzgün gitsin diye dua edeceğiz. Tabi herkes bu dünyada kötü değil. İyi olanlar da var. Ana karakterlerimizin yanına uğrayan yan karakterleri çok ama çok sevdiğimi söylemeliyim. Özellikle Yabashira ve Shizuna ikilisi baya iyiydi. 
     

    Animenin seslendirme kadrosu tıpkı çizimleri gibi çok kaliteli. Lakin ne yalan söyleyeyim Yabashira ve Golem’in konuşmaları beni biraz duygusallaştırdı ama bunun sebebi tamamen animeden bağımsız. Çünkü bu ikiliyi seslendiren kişiler Kuroko no Basket’te Midorima ve Takao’yu da seslendirmiş. Kuroko izleyenler şimdiden ne demek istediğimi anlamıştır. Neyse animeye dönecek olursak çizimlerini çokça övdüm çünkü övgüyü hak ediyor. Animasyon konusunda da baya iyi işler çıkarılmış. Lakin tasarım konusunda anime bir tık daha iyi olabilirdi. Golem’in hareket etmeyen bir ağzı olması, bana tembelce tasarlanmış bir karar gibi geldi. Onun dışında da yer yer daha iyi tasarımlar bekliyorsunuz. Ama çok büyük bir eksik değil.

    Şimdi asıl soruya gelelim: “Animeyi bu kadar övdün ama neden sekiz verdin Sayın Yazar?” Animenin eksikleri yok değil. Bence yer yer tempo çok düşüyor. Bazen de gereksiz yükseliyor. Golem’in dönüşüm evreleri, diğer canlılar aşırı çıkışları vb. animenin temposuna pek uymamış. Bunun dışında yolculuk hikâyelerin bayılan biri olarak yolculuk elementleri az işlenmiş. Daha çok canavarlar üzerine odaklanılmış çünkü bazen keşke Made in Abyss gibi yolculuğu içimize çekseydik diyoruz. Bence en büyük eksisi bu. Bunun yanı sıra müzikler konusunda da çok bir numarası yok, oysa atmosfere önem veren böyle animelerde müzik çok önemlidir. Bu gibi eksilerden dolayı sekiz verdim. Sonu da pek tatmin etti diyemem. Tabi anime sezonluk olarak izlenebilir. Ama net şekilde hikayenin tamamlanması için 2.sezona ihtiyacımız var bunu da bekliyor olacağız. Çıkmazsa çok çok üzülür müyüm? Sanmam, ama çıkarsa kesinlikle izleyeceğimi belirteyim. Sizlere de ilk sezonu tavsiye ederim. Sırf mavi tonların rahatlatıcı etkisi için bile izlenir. Haa bir de OTTOSAN diyen Somali için :) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan