• Haziran 06, 2012

    Yönetmen: Shinji Takamatsu
    Stüdyo: Sunrise
    Tür: Komedi, Günlük Hayat
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8.5




    Daily Lives of High School Boys, bir grup arkadaşın günlük yaşamlarını konu alıyor ve bu yüzden de burada yazabileceğim belirli bir konusu yok. 12 bölüm boyunca her bölüm arasında birkaç konuya ayrılıyor ve hafif abartılarla, bolca komedi unsurları anime, güzelce vakit geçirmemize olanak sağlıyor. Bu tarzı ile anime biraz Lucky Star ve bölümlerin işlenişi açısından Arakawa Under the Bridge’ye benziyor. Dediğim gibi, animede bir grup liseli arkadaş var. Kimi zaman kızlar hakkında konuşuyorlar, kimi zaman can sıkıntısından evde “Dragon Quest”çilik oynuyorlar bazen de diğer animelere ufaktan da olsa atıfta bulunuyorlar. Misal okul bitti ve tatildeyiz ama neden üniformalarımızla geziyoruz deyip arkadaşlarını arıyorlar ve okul üniforması ile gelmesini söylüyorlar. Veya bir bölümde anime yaz mevsiminde geçiyor ve biz yazdayız ama bu anime şimdi kış mevsiminde yayınlanmıyor mu diye tespitte bulunuyorlar. Hatta bir bölümde manganın yazarı ile bile kafa buluyorlar. Yok, acaba bu animenin yaratıcısı kız mıdır, acaba liseye mi gidiyordur bizim gibi ve hatta çizimlerine bakılırsa kesin ilkokula gidiyordur diye geyik çeviriyorlar. İşte Daily Lives of High School Boys’ta her bölüm “skeç” tadında geçiyor ve insanı güldürmekte de gayet başarılı.

    Daily Lives of High School Boys, komedi olarak gerçekten başarılı bir anime. Öyle ki ben birçok yerinde bayağı bir sesli olarak güldüm. İşlenen konularda abartı yok ama dönen geyikler hakikatten çok başarılı. Anime bu çizgisini 5. – 6. bölüme kadar devam ettiriyor. Yarıdan sonra ise ivme biraz düşüyor. Anime yine komik ama ilk bölümlerdeki gibi değil. İlk bölümlerde kahkahalarla gülerken animenin ikinci yarısında kahkaha sayım biraz azaldı ve ne yalan söyleyeyim son iki bölümü biraz sıkıcıydı. Demek istediğim, animenin ilk 6 bölümü için on üzerinden on diyebilirim ama ikinci yarsında tempo biraz azalıyor. Bu arada, anime erkek odaklı olsa da kızlarda es geçilmemiş. Bölüm bittikten sonra, kapanış parçası bittikten sonra “Funky High School Girls” başlıyor ve birkaç dakikalığına üç kız öğrenci arkadaşın sohbetine tanıklık ediyoruz. Bu üç kız arkadaşın da erkeklerden farkı yok. Hatta onların niye animesi yok da sıkıcı erkeklerin var diye dert yanıyorlar:)

    Animenin odak noktası şüphesiz olarak karakterleri. Bu zıpır karakterleri bir iki cümle ile tanıtacak olursam;

    Tadakuni: Tadakuni genellikle Hidenori ve Yoshitaki ile takılıyor ve ağırbaşlı gibi davransa da kendisini sürekli olayların ortasında buluyor.

    Hidenori: Gözlükleri ile çalışkan görünümlü olsa da, en çılgınca fikirler Hidenori’nin aklından çıkıyor.

    Yoshitake: Sarı saçları ile asi gibi dursa da Yoshitake’nin başı Hidenori’nin değişik fikirleri yüzünden sürekli derde giriyor.

    Toshiyuki: Kafasında sürekli keple gezen Toshiyuki, ağırbaşlı ve sürekli plan ve programa göre hareket ediyor gibi gözükebilir ama bazen o da sapıtabiliyor.

    Motoharu: Sert bakışları ve sakalları ile Motoharu, her ne kadar “cool” gözükse de ablasından çok çekmiştir ve hala da çekmektedir.

    Başkan: Okulun sarı saçlı ve vurdumduymaz başkanı çoğu işi yardımcısına bırakır ve olaylara dahil olduğunda genellikle dayak yiyen tarafta olur.

    Yardımcı Başkan: Sarı saçları, sert ve korkutucu yüzü ile 27 yaşındaki bir adama benzeyen “Fukukaicho”, görünümünün aksine oldukça nazik birisidir ve herkesin yardımına koşmaktan çekinmez.

    Karakterler elbette bu kadar değil. Bayan karakterler Ringo, Edebiyatçı Kız, Yanagin, Habara, Ikushima gibi birçok yan karakter daha animede mevcut.

    Daily Lives of High School Boys’un çizimlerini bazı yönlerden pek beğenmedim. Öncelikle çizimler biraz parlak, ekranda hafif bir beyazlık örtüsü var. Tamam, bu benim indirdiğim sürümden de kaynaklanabilir ama başta yan karakterlerin çoğu (kız kardeşler, ablalar, öğretmenler) olmak üzere kızların gözlerinin çizilmemesi olayını pek beğenmedim. Tamam, karakter önemsiz olur, birkaç saniye çıkar ve arka plan karakteri olduğunu belirtmek için böyle bir yola başvurabilirsin. Ama bu karakterlerin çoğu her bölüm çıkıyor ve ekranda uzunca bir süre de kalıyor. Yani demek istediğim, gözleri olmayan bir karakterin dakikalarca ekranda olmasını ben sevmedim. Müzikleri ise gayet başarılı. Anime güzel bir açılışa sahip ve kapanışı da fena sayılmaz.

    Sonuç olarak Daily Lives of High School Boys vakit geçirmek için, eğlenmek için ideal bir anime. Oturup izlenebilecek türde konulu bir seri değil ama hani olur ya bir saat boşluğunuz olur veya canınız sıkılır, işe o zaman açarsınız Daily Lives of High School Boys’u ve keyfinize bakarsınız.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Gereksiz dramatikliğe bulaşmayan ve kafa yormayan animeleri özlemişim. Ben de izleyeceğim o zaman. Yazı için teşekkürler;)

      YanıtlaSil
    2. Tabata Hidenori ve riverbank daki Literature Girl ün ilişkisi beni benden aldı. o kovalama sahnesini ve riverside daki kızın düşme sahnesini arada izleyip yok oluyorum yine;))

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan