• Nisan 04, 2018

    Yönetmen: Hiraike Yoshimasa, Ootsuki Atsushi, Kamakura Yumi
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Komedi, Romantizm, Hayatın İçinden
    Yapım Yılı: 2010 - 2011 - 2015
    Bölüm Sayısı: 13 + 13 + 13
    Anime Puanı: 10/7


    Stüdyo olarak Shigatsu wa Kimi no Uso, Fairy Tail, Sword Art Online ve daha birçok güzel animeyle gözümde bir efsane halini almış olan A-1 Pictures tarafından oluşturulan animeden beklentimu yüksekti. Konu olarak da farklı bir çevrede geçen Working!, bizi artık sıradanlaşan okul ortamından alıp çalışma hayatının içine sokuyor. Bu durum da bize yeni heyecanlar tattırma ihtimali doğruyor. Yine de animenin beklentilerimin çok altında kaldığını yazının başında belirtmek isterim.

    Hikaye, Popura Taneshima'nın yeni eleman bulma umuduyla arkadaşlarından yardım istemesiyle başlıyor. Beklediği yardımı bulamayan Popura'nın karşısına Souta Takanashi çıkıyor. Küçük ve tatlı şeylere (köpek yavruları, oyuncak ayılar, küçük çocuklar(!)...) aşırı derecede düşkün olan Souta, ilkokul öğrencisi görünümü olan Popura'dan etkilenip teklifini kabul ediyor ve Wagnaria'da çalışmaya başlıyor. Sorun şudur ki Wagnaria'da bir tek aklı başında çalışan bulunmamaktadır. Souta'nın da gelmesiyle beraber hergün yeni bir olayla karşılaşacaklardır. 


    Animenin konu ve ortam gereği geniş bir kullanım alanı varken üç - beş olaya bağlı kalıp üç sezon boyunca hep aynı olay ve esprileri karşımıza çıkarması belli bir süreden sonra beni baydı. Başlarında komik, etkili esprileri orta kesimlere gelindiğinde aynı etkiyi yaratmamaya, sonlara doğru artık güldürmemeye başladı. Demek istediğim izleyenleri nasıl güldürürüz ve bunun devamlılığını nasıl sağlarız diye düşünmüşler. Bunun yanıtını da esprileri tazelemek yerine yeni karakter sokmak olarak vermişler. Anime ne zaman sıkıcı olmaya başlasa yeni bir karakter giriyor. Bu bir - iki bölüm götürüyor belki ama sonradan yine aynı noktaya geri dönüyoruz.

    Çizimler konusunda gayet başarılı bulduğum bir anime. Karakter dizaynı olarak iyi bir iş başaran yapımcılar, mekan ve özellikle restoran anlamında etkili ve ayrıntılı bir çizim sunmuşlar. Renkli ve canlı çizimleriyle kadın karakterler, özellikle K-on karakterine benzettiğim Popura, birbirinden sevimli olmuş diyebilirim. Konu olarak önceden de bahsettiğim gibi birkaç noktada takılıp kalmış anime. İlk sezonda başladıkları özellikle romantizm olayları ikinci sezonun ana konusu oluyor. Üçüncü sezonda da bu olayların ön planda tutulduğunu görüyoruz. Yanlış anlamayın bu güzel bir şey hele ki bunun gibi komedi animelerinde olay çeşitliliği önemli fakat bahsettiğim olaylar üç sezon boyunca yerinde sayıyor neredeyse. Bu durumda ister istemez ilginin azalmasına yol açıyor. Hatta sonlarına doğru artık bitirin, ne olacaksa olsun dedim. Olayların yerinde sayması bir yana olayların etrafındaki esprilere de üç sezon boyunca yenilik gelmiyor neredeyse. Bu durumda her sezon komedi dozunun azalarak sonunda sıkıcı bir hal almasına sebebiyet veriyor. Bu durumu en iyi Kimi no Tokode'yi örnek vererek anlatabilirim sanırım.


    Karakter konusundaysa anime size istediğinizi veriyor. Karakter bolluğu seriyi izlenebilecek seviyede tutmayı başaran en temel etkenlerin başında geliyor. Her biri birbirinden sıkıntılı birçok karakter animenin bir iki bölümünde alışmayı zorlaştırsa da sonrasında sizi içine çekmeyi başarıyor. Şahsen favori karakterim olan Popura'nın sevimli halleri, Souma'nın psikopat tavırları, İnami'nin yumrukları size eğlenceli dakikalar geçirtebilir. Yamada dışında bütün karakterler eğlenceli bir yapıda hazırlanmış (Bu benlik bir durum biraz sinir etti:D). Restoran çalışanları olsun, Souta'nın ev halkı olsun, bu insanların geçmişinden gelenler olsun anime karakterden geçilmiyor. Animenin başarılı olduğu noktalardan birisi de hepsinin kendine has bir eğlencesi olması.

    Özetle çizim ve karakter kategorilerinde tam puan alan animenin konu ve olay örgüsündeki sıkıntısı azımsanamayacak derecede. Eğer ikinci sezonun ortalarında olayları çözüp yeni sulara yelken açsaydı çok daha yüksek bir puanı hak ederdi. Geçtiği ortamı iyi kullanamadığını düşündüğüm animenin bu kadar karakterle böyle bir sıkıntı yaşaması beni baya şaşırttı. Eğer siz de benim gibi artık ne izlesem diye düşünmekten bıktıysanız ve keyifli zaman geçirmek istiyorsanız, Working!'e bir göz atmanızı tavsiye ederim. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan