• Ocak 11, 2019

    Yönetmen: Kobun Shizuno
    Stüdyo: Polygon Pictures
    Tür: Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/6


    Godzilla üçlemesinin ilk iki filminden sonra olaylar son bölüm olan The Planet Eater ile nihayet son buluyor. Kasım 2018’de ilk olarak Japonya’da ve 2019’un ilk ayında Netflix aracılığı ile karşımıza son kez çıkıyor. Godzilla anime evrenine giriş niteliği taşıyan ilk film Planet of the Monsters’ın incelemesine buraya tıklayarak, ikinci film olan City on the Edge of Battle incelemesine de buradan ulaşabilirsiniz.

    Serinin üçüncü ve son bölümü olduğu için olaylara bir kere daha değinmeyeceğim çünkü diğer iki incelemede yeterince değindiğimi ve özetlediğimi düşünüyorum. Dolayısıyla bu incelemede hikayesinden ziyade görüşlerime yer vereceğim ve şunu söyleyebilirim ki, son film olan The Planet Eater üçlemenin en vasat filmi. Bundan sonrası biraz spoiler olacak uyarayım; olaylar Exif halkının her şeyi başından beri planlamış da Godzilla’yı yenip dünyayı yok etmesi için çağırdıkları ve her şeyi yok eden tanrı olarak taptıkları Ghidorah’a bağlıyor. Yani Exif dinine göre olacaklar daha önceden belliydi ve anlamadığım bir şekilde boyutlar arası bir kapı açarak Ghidorah’ı çağırıyorlar. Biz Bilusaludo ırkını kötü bilirken daha kötüsü Exif’ler çıkıyor anlayacağınız. 


     The Planet Eater’da Godzilla vs. Ghidorah kapışması bekliyorsanız unutun. Anime filminin yarısından çoğu zaten yavaş bir tempoda ve flachbackler’le geçiyor. Üç başlı ejderha Ghidorah ise bir acayip tasvir edilmiş. Altın ölüm diye adlandırılan Ghidorah’ın gövdesi bile yok ve gökteki üç boyut deliğinden gelerek Godzilla’ya saldırıyor. Olay bu. Daha fazlasını ise anlatmayacağım çünkü daha beter.


    Bir üçlemenin ikinci, yani orta filminin işi bana göre hep zordur diye bir cümle kurmuştum bir önceki yazımda ve son filmi de daima zirvedir diye düşünüyordum çünkü heyecan had safhada olması gerekirken üçüncü Godzilla filmi o kadar yavan bir havada geçiyor ki sanırsınız bitmesine daha bir – iki film var. Kısacası şahane bir kapışma ve kapanış beklerken dine bağlanan abuk bir olay buldum. CGI kısmına da hikayesi gibi değinmeye ihtiyaç duymuyorum.

    Harika bir başlangıç yapan Godzilla üçlemesi her bölümüyle çıtayı daha da düşürdü ve vasat bir final bölümü ile bizlere veda etti. Bunda ise en önemli etken senaryonun kaydığı yön ve Ghidorah’ın etkili biçimde kullanılamaması. Sonuç olarak izlenmeyecek kadar kötü bir üçleme olmadı ama olmayan şey de çok. 

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan