• Ocak 13, 2022

    Yönetmen: Natsume Shingo
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Bilimkurgu, Fantastik
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/4.5

     
    İlk bölümünü çok büyük bir ilgiyle izlediğim, üçüncü bölümden itibaren ivmenin giderek düştüğü, kafa karışıklığının bol olduğu, acaba bölüm mü atladım izlerken diye düşündüren, bittiğinde ise iyi ki bitti dedirten bir anime var karşımızda. Bu animenin ismi Sonny Boy ve GunGrave yahut Hadashi no Gen gibi bir hayli başarılı bulduğum animelerin arkasındaki isim olan Madhouse’un yapımı bir anime.

    Her şey sıradan bir günde boy gösterdi ve otuz altı öğrencisi ile beraber bir okul başka bir boyuta ışınlandı. Neler oluyor sorusunun yanı sıra, dışarısı zifiri karanlıktır ve zaman adeta durmuş gibidir. Tüm bunların üstüne, birçok öğrencide doğaüstü güçler açığa çıkmaya başlamıştır. Herkeste yaşanan kafa karışıklığının yanında “biz buraya nasıl geldik ve nasıl döneriz” sorusu herkesin aklındadır. Bu sorunun cevabı da yine orada bulunan öğrencilerdedir. 
     

    Yukarıda animenin hikayesini kısaca özetledim. Oldukça ilgi çekici, değil mi? Farklı boyutlar, özel güçler, geriye dönme çabası falan kulağa bayağı bir eğlenceli geliyor. Lakin ikinci bölümden sonra her şey tepetaklak olmaya başlıyor. Öncelikle bölümler arasında bir bütünlük yok. Bir bölüm de bir olay işlenirken diğer bölüm de alakasız bir olay ile karşı karşıya kalıyoruz. Hatta ilk paragrafımda dediğim gibi acaba bölüm mü atladım diye bile düşündüm. İşin içine farklı dünyalar ve alakasız olaylar da eklenince bir bakıyorsunuz siz animeyi değil, anime sizi izliyor:) Şimdi diyeceksiniz ki, bu animenin bir felsefesi var, bir alt metni var. Evet, var olabilir ama derin bir felsefesi olan her şeye yüksek puan verilecek diye bir kaide var mı? Yok. Durum böyle olunca benim bu animeye verdiğim puan gördüğünüz gibi ortada:) Bana göre içerik bir hayli kopuk, ilgi çekici değil ve seri bayağı bir durağan. 
     

    Sonny Boy’un çizimlerine fazla sözüm yok. Karakterler gerçeğe yakın tasvir edilmiş. Yani kocaman gözlü chibi karakterlere burada yer yok. Ciddiyetimizi koruyoruz:) Yeri geldiğinde sanki çizgi filmden fırlamış gibi çizilen eşyalar da ayrı hoşuma gitti. Yani animenin çizimleri sağlam. Açılış parçası ise…Şey, açılış parçası yok. Yani var da görsel olarak yok. Pat diye olaya giriş yapıyoruz. Kapanış parçası da after credits tadında. Peki nasıllar? Kötü demem ama iyi hiç demem. Bunun haricinde seslendirme olarak iyi iş çıkarılmış.

    Sonny Boy hakkında anlatacak başka bir sözüm yok. Büyük umutlarla başladım, ilk bölümü ile gaza geldim ama son bölüme gelene kadar ecel terleri döktüm. Belki fazla ağır eleştirdim ya da özünü anlamadım. Her ne olursa olsun, Sonny Boy tavsiye edebileceğim bir anime olmamakla beraber bittiği için bir hayli mutluyum. 
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan