• Şubat 19, 2022

    Yönetmen: Haruo Sotozaki
    Stüdyo: Ufotable
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/9

     
    Aşağı yukarı iki aydır herkes iki animeye kitlenmiş durumdaydı. Bir tanesi Kimetsu no Yaiba, namı diğer Demon Slayer ve öteki de elbette Shingeki no Kyojin – yahut Attak on Titan. Titanlar son bölüme doğru ilerlerken Kimetsu no Yaiba birkaç gün önce sezon finalini gerçekleştirdi ve bizlere de hemen incelemesini yazmak düştü:) Hatırlamayanlar için; ilk serinin incelemesine buraya tıklayarak ve anime filminin incelemesine de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu arada, anime filminin yedi bölümlük serisi de mevcut ve içeriği aynı olduğundan izleme/inceleme gereği duymadık.

    Bu paragraf biraz spoiler olacak, şimdiden uyarayım. Çünkü Yuukakı-hen, Mugen Reesha-hen’in bıraktığı yerden devam etmekte. İzleyenler bilir (izlemeyen var mı o da muamma:), filmin sonunda herkesin sevdiği, adam gibi adam olan Kyojura Rengoku’yu kaybetmiş ve hüznümüzle baş başa kalmıştık. Yeni seri de dediğim gibi tam buradan başlıyor. Tanjiro ve arkadaşları üzgündür ve yaralandıkları için iyileşme sürecindedirler. Bir taraftan da antrenmanlarını aksatmamaya çalışırlar. Derken bir başka Hashira olan Uzui Tengen ansızın çıkagelir. Daha neler olup bittiği bile anlaşılmadan Tanjiro, Zenitsu, Inosuke’yi peşine takan Tengen, ünlü Âlem Bölgesi’ne gider. Bu bölge, gece hayatı ile ünlü bir yerdir ve toplanan bilgilere göre burada üst mertebe bir iblis vardır. Ayrıca Tengen’in ün hanımı ile olan bağlantısı da kesilmiştir. Evet, yanlış duymadınız:) Velhasıl gerek Tengen’in hanımlarını bulmak, gerekse iblisi açığa çıkarmak Tanjiro ve Tengen’e düşer. 
     
     
    Açık konuşmak gerekişe Mugen Reesha-hen ile Yuukaku-hen çok fazla benzerlik gösteriyor. Yani Tanjiro’nun yanında yine bir Hashira vardır ve yine üst sınıf bir iblisle mücadele söz konusudur. Lakin bölümler ilerledikçe daha farklı bir yola saptığını ve bu sefer Tanjiro ile dostlarının da daha ön planda olduğunu gördüm. Ha, Rengoku’nun mücadelesinden kesinlikle şikayetçi değilim ama aynı olayları Tengen ile izlemek de kopyala – yapıştır olurdu. Dolayısıyla gerek Tanjiro, gerek Zenitsu, gerek Inosuke ve hatta Nezuko’nun bile parladığı sahnelerin olması dikkate değerdi. Özellikle Tanjiro’nun içindeki potansiyele göz kırpmış olmak bence serinin zirvesiydi.

    Animenin komiklik efektini itici bulan bir tek ben miyim? Diye sorarak yeni paragrafa geçmek istiyorum. Hani böyle kafaların tostoparlak olduğu, gözlerin kısıldığı şu chibi-vari mimikten bahsediyorum. Özellikle ilk bölümlerde gereğinden fazla karşımıza çıkmış diye düşünüyorum. Oysa gerek ilk sezonda gerekse filmde bu kadar üst üste kullanıldığını hatırlamıyorum. Kullanılıyorsa bile çeşitlilik söz konusuydu ki fazla gözüme çarpmamış. Neyse ki bölümler ilerledikçe işler ciddileşiyor da gülünecek bir yer kalmıyor:) Bir parantez de Zenitsu için açmak isterim. Tamam sen açıkçası korkaksın ama o korkunun ardında şiddetli bir yeteneğin var. Bu yeteneğin de bayıldıktan sonra veya kendinden geçip uyurgezer bir hal aldıktan sonra açığa çıkıyor. Peki sen nasıl hem uyurgezer olup hem konuşabilip hem de burnundan çıkan o kocaman iğrenç sümük ile dolaşabiliyorsun? Zenitsu nasıldı? Uyuyordu ve tek bir hareket ile işi bitiriyordu. Bilemedin iki. Burada adam bildiğin saatlerce uyur vaziyette gayet ciddi ve aklı başında dövüşüyor? E, aç gözlerini? :) Bu bahsettiğim iki nokta dışında şikayet edecek bir yerim yok:) Bölümler akıyor, aksiyon dengeli ilerliyor ve dövüşler sıkmıyor. Aynı şekilde finali de tatmin eder vaziyette. Çizimleri ve müzikleri için de diyecek fazla bir şeyim yok. İlk sezondaki kadar ünlü bir açılış parçasına sahip olamasa da çalan müzikler kaliteli. Çizimler de zaten klasik Kimetsu no Yaiba. 
     

    Kimetsu no Yaiba’nın son sezonunu iki anime bölümünü üst üste izleyecek vakit bulamayan ben bile üç günde bitiriverdim. Dediğim gibi Zenitsu olayını beğenmesem de bu animenin sadece çok küçük bir kısmı ve genel itibari ile son sezon için bomba gibi diyebilirim. Yeni bölümler tahminen 2023 yılında gelir artık ve bu seferki sezonumuzun adı Katanakaji no Sato-hen olacak. Ne diyelim, beklemedeyiz:)
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. sürekli karakterlerın ızleyecıye bısı anlatma olayına nasıl dayandın merak edıyorum, izleyiciyi mal yerıne koyup yaptıkları her hamleyı anlatmaları benı aşşşırı baydı

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan