• Kasım 17, 2022

    Yönetmen: Tatamitani Tetsuya
    Stüdyo: NAZ
    Tür: Komedi, Tarihi, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/6


    Favori animelerimden biri olan Id:Invaded yapımcısı olan NAZ stüdyosundan bu sefer farklı bir anime izliyoruz. Netflix’te yayımlanan Thermae Romae Novae, Roma dönemindeki bir Hamam mimarının başından gelenleri konu alıyor. Tabi bu konuyu alırken dümdüz işlemiyor, anime olduğu için farklı kafalar olmak zorunda. Ana karakterimiz her bölümde bir kere suyun içine düşüp farklı zaman dilimlerine ve çoğunlukla japonyadaki hamamlara birkaç saatliğine yolculuk yapıyor. Özellikle gelecekte gördüğü yeni tür hamamları kendi çağına uydurmaya çalışıyor. Evet aşırı absürt bir konusu var zaten izleme sebebim de konunun absürtlüğü. Ama nedense beklentim biraz yüksekti. Özellikle komedi kısmı biraz beni üzdü. Ama anime kötü değil ortalama bir yapım.

    Animeye dışardan bakınca bölüm başı 30+ dakika olduğuna aldanmayın. Animasyon içeriği 20-22 dakika olarak değişiyor. Uzun opening ve endinge sahip. Bunun yanı sıra her bölümün sonunda animenin çizeri olan ablamızla, gerçek hayattaki Japonya hamamlarını geziyoruz. Bu kısımlar 3-4 dakikalık çok tatlı sekanslar olarak çekilmiş. Animede ana karaktere ve bu belgesel gibi kısımlara da sesini veren benim favori abim Tsuda Kenjirou (The Way of the House Husband, Id:Invaded, Jujutsu Kaisen) cuk oturmuş. Animenin yazarı olan ablamızla hamam hamam gezip Japonya kültürünü görmek ayrı bir tat katmış animeye. Tsuda Kenjirou da keşke tüm animelerde sesi olsa dediğim adam.


    Animeye dönecek olursak, bence animenin en büyük eksiği komedisi. Ben daha komik beklerdim. Belki de ben çok gülmedim siz daha çok eğleneceksinizdir bilemiyorum. Ama tarih seviyorsanız kesinlikle animeye bakın derim. Sadece hamam değil yiyecek ve sanat eserlerini de gelecekten geçmişe getirmeye çalışıyor Lucius abimiz. Çok övüyorsun ama neden 6 puan verdin diyebilirsiniz. Fakat animeye düşük verme sebeplerim belli: Komedisi az, hikaye bütünlüğü ve gelişim pek yok. En kötüsü de her bölümün başında bir hamam isteniyor ne hikmetse Lucius’ta hep o sorunu çözecek yerlere yolculuk ediyor. Bu da bölümler ilerledikçe neyle karşılanacağınızı tahmin etmenize sebep oluyor. Hani sorun çözülecek bundan eminsiniz, bu da izleme keyfini düşürüyor. En keyif aldığım yerler Lucius ile gelecekte gezmek. Mesela buraları da daha iyi yapmaları lazımdı. Tuvaleti görünce kafayı yiyen adam bir televizyon ya da telefon görse ne olacaktı? Bunlar daha çok işlenmeliydi.

    Eğer zamanınız varsa ve tarihle ilgileniyorsanız izleyin derim. Çıtır çerez niyetine izlerim derseniz de gideri olan bir anime, sadece bana komedisi pek geçmedi az geldi. Ama Japonya kültürüne merakınız varsa kesin izleyin derim. Yemekler, hamamlar, eşyalar güzel açıklanmış. Özellikle Yazar ablamızla gerçek hayatta gezdiğimiz kısımlar baya iyi olmuş. Bu arada izlemediyseniz The Way of the House Husband kısa kısa live action bölümleri de var. Yine seslendiren abimiz Tsuda Kenjirou oynuyor. Bunu da buraya ekliyeyim. Açıkçası The Way of the House Husband gibi çok absürt bir konuya çok gülerim dedim olmadı ama olsun yine de kötü olmayan vasat bir animeyle günlerimizi geçirdik. Bu arada animede Ana karakterin başta olmak üzere bir sürü erkeğin poposu açık haberiniz olsun orası hep açık. Romalılar işte ne yaparsın. Neyse sağlıcakla ve kaliteli animelerle kalın.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan