• Eylül 25, 2023

    Yönetmen: Li Haoling
    Stüdyo: LAN Studio
    Tür: Gerilim, Drama ,Fantastik, Süper Güç
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8


    Evet kaldığımız yerden Shiguang Dailiren 2.sezonuyla yani Çin anime incelemelerinden devam ediyoruz. Shiguang Dailiren ilk sezonunu izlemediyseniz koşarak önce incelememizi sonra ilk sezonu bitirerek buraya gelmenizi şiddetle öneriyorum. (Çin animesi diye ön yargınızı kesinlikle kenara bırakın, hatta ilk sezonun Japoncasını bile yaptılar, o kadar iyi bir ilk sezon vardı ortada.) Çünkü ilk sezon çok keskin bir yerde son buluyordu. Bizde 2 yıldır devam sezonunu iple çekiyorduk. Beklentileri karşıladı mı? Bu soruya cevabım hem evet hem hayır. Ama kesinlikle kötü bir devam sezonu olmadığı, verdiğim puandan anlaşılıyordur zaten. Zaman yolcuğu temasına başka karakterler ( Ve onların güçlerini) ekleyerek daha da katmanlı hale getirmiş bu sezon. İlk sezon gibi ufak hikayeler neredeyse hiç görmüyoruz sürekli ana bir hikaye var onun peşinde koşuyoruz. Bu yüzden arada küçük ama güzel ilk sezonki kısa hikayeleri biraz özlemedim değil. Fakat yazar kadrosu bu sezonu da aşırı tempolu yazmış, hakkını vereyim.

    Anime sonuçta bir manga veya oyun uyarlaması olmadığı için yazar kadrosuna büyük iş düşüyor. Ve bu yazar kadrosu heyecanlandırmanın bir bug’unu bulmuş abi. Sürekli bunu yapıyor biz de sürekli yiyoruz. Bölümlerin sonlarını mükemmel gizemle bitiriyorlar. İzleyiciler olarak da bizler “Ohaa ne olacak moduna giriyoruz” fakat sonraki bölümün başında çok basit çözümlerle işi çözüyorlar. “Bu mu lan çözümü, o kadar gizem yaptınız” Dedirtiyor. (Kaldı ki tahmin etmesi zor şeylerde değiller.) Ama işte bölümün başı olduğu için unutuyorsunuz ve yine bölümün sonundaki gizeme kapılıyorsunuz. Böyle bir Bug var işte, sürekli kendini izletiyor. (Şunu belirteyim, bir önceki bölümleri tekrardan göstermesi veya başka gözden gösterip hikayeye katkı yapılmayan yerleri ben de hiç sevmedim. Sadece zamandan çalıyor çoğu kısım. ekstra not olsun bu da, sayısı az değil çünkü.)


    Hikayesel olarak en azından ilk sezon gibi bitmedi, yani bir sonu oldu hikayenin. Fakat işleniş ilk sezon kadar etkilemedi. Duygusallık bence verilmek istense de az kaçmış ilk sezona göre. Hikayeler genişlediği için evrendeki karakter sayısı da artmış. (polisler ve diğer elamanlar hem çizim olarak kolaya kaçılmış hem de aşırı beceriksiz olarak hikaye katkısı olmayan boş karakterler olarak yer alıyor.) Bunun dışında Hikayenin sonlarında her şeye rağmen twist’ler olması hoşuma gitti. Baş kötünün amacı biraz tırt gibi görünse de, işleniş güzel olduğu için beğeniyorsunuz olay örgüsünü. Çizimler yine aynı düzeyde. Keza müzikler de baya iyi. İlk sezon kadar epik değiller ama Op ve End yine çok iyi. Özellikle Opening’de müziğin geri sardığı kısım, başta kulak tırmalıyor gibi geldi fakat sonra o kısmın hastası oldum.

    Neyse İkinci sezonun incelemesini de burada bitirelim. Dediğim gibi eksileri de belirttim inceleme içinde bu yüzden 8 verdim. Daha iyi kesinlikle olabilirdi ama Felaket kötü de olabilirdi. Çünkü Animelerin 2.sezonların ne kadar kötü çıktığı bir dönemi düşünürsek, bu yüzden 7 yerine +1 kanatla 8 verdim. Geçen sezonki gibi KESİNLİKE devam sezon gelir diyemiyorum.  Haa, %90 devam sezonu ya da bir devam ara film gelecektir". Hatta Steins Gate 2.Sezonu gibi bir sezon gelecek, onun da sinyallerini net bir şekilde son kısımda aldık. Ama olur da proje iptal olursa da artık o kadar gözümüz arkada kalmaz. Fakat bu yazar kadrosu eleştirileri iyi yönden alıp kendilerini geliştirirse çok sağlam işler çıkaracaktır. Şimdiden sağlıcakla ve kaliteli animelerle kalın diyorum :) (Bu arada yine çeviren tüm arkadaşlara teşekkür ederim, Çin animelerini çeviren arkadaşlara ekstra teşekkür borçlu gibi hissediyorum kendimi :))

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan