• Aralık 30, 2023

    Yönetmen: Yoshie Terushige
    Stüdyo: DLE
    Tür: Komedi, Hayatın İçinden
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı:10/6


    Yine farklı ve kısa bir animeyle karşınızdayım. 10 Dakikadan oluşan bölümleri ve web manga dayanağıyla çıtır çerez komik bir yapım Honda-San. Özellikle japon ve manga kültürünü merak edenlerin direkt listesine alması gerekiyor. Çünkü hikâyemiz Honda ve arkadaşlarının çalıştığı kitap mağazasında geçiyor. Bol bol japon kültürü ve insanları hakkında bilgi alırken. Ülkemizde popüler olmasa da oradaki Manga hayranlarının çılgınlığını biraz da olsa animede görebiliyoruz. Bunu da komik skeçler şeklinde bizlere sunmuşlar. Bölümler 10 dakika ama; bazen tek bir hikaye anlatırken bazen 2 yada 3 kısa hikaye de anlattığı oluyor. Dediğim gibi tam kafa dağıtmalık %100 odak istemeyen çıtır çerezlik bir yapım.

    Komedisi nasıl derseniz bence gayet tatlı ve hoş. Bazen gereksiz gördüğüm yerler olsa da genel olarak ben keyif aldım. En çok da başka yapımlara yapılan göndermeleri sevdim. Fakat çizimler konusunda biraz soru işaretlerim var. Karakter tasarımlarını çok sevsem de animasyon olmaması beni biraz üzdü. Benzer yapım olan Ev hanımı yakuza’da nedense bu kadar gözüme batmamıştı. Belki de oraya atmosfer olarak uygun olmasındandır. Burada daha fazla animasyon görmek istedim. Seslendirme ve müzikler de gayet başarılı. Peki bu kadar artısını saymama rağmen, neden sadece 6 puan aldı?


    Bölümler kısa dedim fakat daha da kısa olsaymış keşke. Wan Sheng Jie (All Saints Street) gibi olabilseydi daha iyi olurdu. Sakız gibi uzayan yerler vardı. Bunun yanı sıra keyif aldığım yerler çok olsa da sıkıldığım kısımlar da bolca oldu. Özellikle manga kültürü benlik değil bir kez daha görmüş oldum. Boys love denilen kısımlar falan, pek gülümsetmedi beni. Bunun gibi farklı kısımlar da oldu. Bu yüzden 8 değil de 6’ya kadar düştüm. Fakat siz manga kültürünü merak ediyorsanız benden daha çok sevebilirsiniz. Zaten 10 dakikalık bölümler ben bile bitirdiysem herkes rahatlıkla sıkılmadan bitirebilir. O yüzden düşük puan versem bile, kafa yormayan bir yapım arıyorsanız izlemenizi öneririm.

    Bu arada bu yapım Ev Hanımı Yakuza’dan önce çıkmış bir anime. Ve Eğer bizim de favorilerimizden biri olan Tsuda Kenjirou seviyorsanız çok güzel bir sekans sizleri bekliyor olacak. (Psycho-Pass de unutmamaları ayrı tatlıydı) Ahh ahh bu yapım biraz daha düzgün olacaktı ki ana akım 8-9 puanlık bir anime olacaktı. Bu haliyle bile gideri var o ayrı konu. Neyse kısacık anime için bile bol bol yazı yazarak konuyu uzattım(tıpkı animenin bazı bölümlerde yaptığı gibi). O yüzden şimdilik benden bu kadar deyip, bir sonraki incelemede görüşmek üzere. Kaliteli ve iyi animelerle kalın.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan