• Aralık 30, 2021

     
    2021 yılının bitimine bir elin parmağından az bir süre kalmışken, bizler de yılın en iyilerini seçmiş bulunduk. Yazar kadromuz, çeşitli büyüklerimiz, anime ustaları, bilim insanları, devlet liderleri ve elbette sizlerin de katkısı ile zorlu bir elemeyi gerçekleştirdik ve çeşitli kategorilerde, çeşitli birincileri seçmiş bulunduk. Anketimize katılan herkese teşekkür ederiz! Fazla uzatmadan; işte 2021 yılının öne çıkan serileri! Ayrıca herkese şimdiden bol animeli bir 2022 diliyoruz! Bu arada, görüşlerinizi ve sizlerin favori serileri hangileri belirtmeyi unutmayın!
     
     
     
     EN İYİ FANTASTİK
    Kıl payı farkla yılın en iyi fantastik animesi kategorisinde birincimiz ünlü Kimetsu no Yaiba serisinin Mugen Train adlı filmi oldu. Açık konuşacağım; filmin ilk yarısı fazla etkileyici değildi benim açımdan lakin sonu tüm günahlarını silip süpürmeye yetti. İkinci sırada ise şahsen benim çok sevdiğim Fumetsu no Anata e var. Ne diyeyim, ikinci sezonu sabırsızlıkla bekliyoruz!
     
     
    EN İYİ BİLİM KURGU
    Yılın en iyi bilim kurgu tarzındaki anime serisine baktığımızda açık ara farkla Dr. Stone: Stone Wars bulunmakta. Senku'nun macerası yine bir acayipti. Bu seçim için elbette herhangi bir itirazım yok. İkinci sırada ise Vivy: Fluorite Eye's Song bulunmakta. Tebrikler! 

     
    EN İYİ AKSİYON/MACERA
    En iyi aksiyon ve macera kategorisine göz attığımızda Jojo serisinin son halkası Stone Ocean'nın galip geldiğini görüyoruz. İtiraf etmek gerekirse izlediğim en iyi Jojo macerası değildi lakin kitleler beğenmiş bulunmakta. Eh, bize de birincilikle taçlandırmaktan başka iş düşmez:) İkinci sıraya baktığımızda da yine Vivy: Fluorite Eye's Song'u görüyoruz. Aksiyon - macera kategorisinde de ikinciliğe takılmış olsa da, iki kategoride iki ikincilik? Bence iyi bir başarı.
     
     
    EN İYİ KOMEDİ
    Komedi dalını incelediğimizde fark ediyoruz ki, herkes The Way of the Househusband izlemiş arkadaşlar. Kısa Netflix serisi öyle böyle değil, bayağı açık ara farkla birinci oldu. Daha doğrusu serinin ikinci kısmı, beş bölümlük kısmı. Seriye herhangi bir eleştirim yok ama şunu fark ettim; 2021 yılında komedi türü bayağı bir zayıf kalmış. İkinci sırada ise bir Gintama anime filmi var. İlginç olanı, sitemizde incelemesi yok ama açık ara fark yese de ikinciliği sırtlamış durumda.


    EN İYİ DRAM
    Bu kategoride çok ilginç bir durum söz konusu. En iyi fantastik kategorisini hatırladınız mı? Mugen Train kıl payı birinci oldu ve Fumetsu no Anata e serisi de ikinci oldu demiştik. Dram kategorisinde de tam tersi söz konusu! Üstelik yine kıl payı, belki bir oylama ile! Fazla söze gerek yok, iki seri de 2021 yılının güçlü anime serilerinden.  
     

    EN İYİ SPOR
    Spor kategorisinde, tüm kategorilerden daha acayip bir durum söz konusu. Burada ikinici yok arkadaşlar. Spor kategorisinde tam tamına üç adet birincimiz var! Evet, yanlış okumadınız. Oylama sonucu puanları aynı olduğundan hepsini birinci yapmaya karar verdik! Baki, SK8 ve Kabaddi serilerini ayrı ayrı tebrik ediyoruz!
     
     
     EN İYİ FİLM
    En iyi anime filmi kategorisini elbette es geçmedik! Bu sene iki anime filmi bir hayli sevilmiş. Bunlardan ilki, yani birincimiz Evangeleon 3.0+1.01 ve Gintama: The Final oldu. Evet, iki anime filminin de ne yazık ki incelemesi sitemizde bulunmamakta. Kim bilir, belki günün birinde gölgelerden birisi çıkagelir ve bizler için inceleyiverir:)
     
     
      EN FARKLI
    Hikayesiyle, anlatım tarzıyla ve çizimiyle normal animelerden çok farklı bir yapıya sahip olan Odd Taxi, özellikle de Christopher Nolan tarzı finaliyle burada olmayı çok net hak eden bir yapım. Umarım bu tarz farklı yapımlar görmeye devam ederiz. Çünkü standartlaşan anime dünyasında bu tür yapımlar çok farklı bir tat veriyor. Tıpkı AAA oyunlar içinde parlayan İndie Oyunlar gibi. Elbette ikinci sıradaki Ousama Ranking de pek farklı değil ve sıradışı içeriği ile burada olmayı hak ediyor. İncelemeleri yakında sitemizde!
     
     
     
      EN İYİ GÖRSEL
    İki farklı kategoride ikincilik ile karşımıza çıkan Vivy, bu sefer şeytanın bacağını kırmış durumda:) Sadece bu senenin değil gördüğüm en büyük görsel şölenlerden birine sahip olan Vivy: Fluorite Eye`s Song bu ödülü sonuna kadar hak ediyor. Wit Stüdyo özellikle yakın çekim yüz çizimlerinde mükemmel ötesi bir iş çıkarmış. Sadece Vivy’nin gözleri için bile izlenir. Elbette ikinci sıradaki Blue Period'u da yabana atmamak lazım.
     
     
     EN İYİ KARAKTER
    "Yanarım, yanarım ateşlerde yanarım” şarkı sözüyle beraber Kyojuro Rengoku çoğu kişinin gönlünde büyük bir yer kapladığına eminim. Saçları, kılıcı ve özellikle de ahlak yapısıyla bu ödülü kazanmayı net hakkediyor. Fazla söze gerek yok, ana karakter olmadığınız halde herkes sizi konuşuyorsa, mükemmel bir iş çıkarmışsınızdır. Takipçisi Senku içinse fazla söze gerek var mı? Zekası ve kişiliği ile birçok kişinin favorisi!
     
     
     YILIN SÜRPRİZİ
    Hiç kimsenin beklemediği anda patlayan ve Çin kökenli bir manga'dan (manhua) animeye uyarlanan Link Click, hem bizim yazarları hem de okuyucuları bayağı bir şaşırtmış olacak ki, Yılın Sürprizi konumna getirilmiş durumda. Aldığı puanlar ve olumlu eleştiriler sizi halen izlemeye ikna etmediyse, Bilimkurgu ve Dramın çok iyi işlendiği serinin incelemesine bir göz atabilirsiniz:) Tabi yakın takipçisi Horimiya da beklenmediği halde bayağı popüler oldu ve listemize ikinci sıradan da olsa girmeye hak kazandı.
     
     
    YILIN HAYAL KIRIKLIĞI
    Aslında yılın hayal kırıklığını belirlemek için oylama yapmamıza bile gerek yoktu çünkü herkesin seçimi aynı oldu: Yakusoku no Neverland 2. İlk sezonuyla hepimizin hayranlığı kazandıktan sonra gelen devam sezonuyla yerin dibine sokulan ve mangası ile kıyas edildiğinde bunu da hak eden Yakusoku no Neverland 2.sezonu, bu senenin açık ara en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu. İlk sezondaki gizemle beraber akan mükemmel hikaye yerini bol bol aksiyon ve maceraya bırakıp yapımın asıl ruhundan çok uzaklaştı.  
     
     
     YILIN ANİMESİ
    Ve geldik yılın en çok sevilenine. Aslında bu sonuç bizleri hiç şaşırtmadı ve zaten Dram kategorisinde bir birinciliği ve fantastik kategorisinde de ikinciliği bulunan Fumetsu no Anata e, herkes tarafından çok sevilmiş olacak ki, birinciliğe layık görüldü. Son bölümlere doğru atmosferinde biraz düşüş yaşandığı kanısı olsa da, gerek karakterleri, gerek farklı hikayesi ve duygusallığı ile tüm övgüleri gerçekten hak ediyor. Yılın en sevilen ikinci serisi ile sürpriz bir şekilde Jojo's Bizzare Adventure: Stone Ocean olmuş durumda. Aynı zamanda en iyi aksiyon - macera kategorisinde birinciliği de bulunan Stone Ocean'ın kısa zamanda bu kadar beğenilip oy alması bayağı şaşırtıcı oldu:) Nitekim bu yabana atılmayacak bir başarıdır ve yeni Jojo'muzu bu yüzden tebrik ederiz!
     
     
    2022YILININ MERAKLA BEKLENENİ
    2022 yılına göz kırpmayı da ihmal etmiyoruz :) 4. Sezon Part 1 ile bazı kesimlerce büyük hayal kırıklığı olarak adlandırılan sezonun ardından artık büyük finale doğru gidiyoruz. Düşünün ki değişen stüdyo ve hikayenin gidişatını beğenmeyenler dahi bu finali deliler gibi bekliyor. Çünkü artık oyun yok, büyük final var. Vinnland Saga ikinci sezon, Fumetsu no Anata e ikinci sezon yahut Made in Abyss ikinci sezon gibi güçlü rakiplerinin arasından farkla sıyrılmayı başarabilen Shingeki no Kyojin defterini nihayet kapatıyoruz!

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Bana göre bazı kategorilerin Kazananları:
      -En iyi Spor : Megalo Box 2.sezon
      -En İyi Dram : Link Click
      -En İyi Aksiyon-Macera: Vivy
      -Yılın En iyisi: Link Click (EVet Link Clik'in Türkiye Sorumlusuyum :D)

      Liste dışında kalan bu yıl unutulmaması gereken bazı yapımlar :
      Wonder Egg Priotry - Hataraku Saibou!! - 86 - Mushoku Tensei-

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan